مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیرازگفت: توزیع ماشینآلات کشاورزی در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها با اعطای تسهیلات ۴ درصدی انجام میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در شهرستان شیراز بسته به میزان و پراکنش بارندگیها سالیانه تا ۴۰ هزار هکتار به کشت دیم محصولات زراعی اختصاص مییابد، افزود: در حال حاضر سی درصد از اراضی دیم این شهرستان به صورت مکانیزه کشت میشود.
او با بیان اینکه هیچگاه کشاورز را اجبار به تغییر روش نمیکنیم، ادامه داد: اگر قرار باشد تغییر رویهای در کشاورزی ایجاد کنیم سازوکار آن را میدانیم؛ ما با ترویج کشاورزی یعنی با ایجاد مزارع نمایشی دستگاههای مکانیزه را به نمایش میگذاریم، کشت مکانیزه در مقایسه با کشت سنتی افزایش تولید و عملکرد و در نتیجه کاهش هزینهی تولید را به دنبال دارد.
وی افزود: با اقدامات ترویجی و به واسطهی سودی که برای کشاورز حاصل میشود کشاورزان از تغییر رویه و توسعه مکانیزاسیون استقبال خواهند کرد، تا چند سال پیش در کشت گندم ادوات مکانیزه استفاده نمیکردیم، اما اکنون اغلب کشت محصولات کشاورزی آبی به صورت مکانیزه انجام میشود.
او با اشاره به اینکه توزیع ناوگان مکانیزاسیون به دو شکل صورت میگیرد، اضافه کرد: کشاورزان دارای اراضی کشت آبی بالای ۲۰ هکتار یا کشت دیم بالای ۳۰ هکتار میتوانند برای برای دریافت تراکتور و ادوات مکانیزه درخواست خود را ارائه دهند.
به گفته سیروسی؛ رانندگان حرفهای فعال در ارائه خدمات مکانیزه کشاورزی نیز میتوانند با ارائه مستندات لازم درخواست خود را برای ادوات مذکور به جهاد کشاورزی تسلیم کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با اشاره به اینکه سالانه حدود صد هزار هکتار از اراضی زراعی این شهرستان اغلب به کشت محصولاتی همچون گندم، جو، ذرت، چغندر قند و دیگر محصولات سبزی و صیفی اختصاص مییابد، گفت: این شهرستان در مجموع سهم ۶۰۰ هزار تنی در تولید محصولات کشاورزی استان فارس دارد.
کارگاه آموزشی و نمایشگاه ماشین آلات، ادوات و تجهیزات مکانیزه کشت محصولات زراعی در منطقه سیاخ شهرستان شیراز با حضور جمع کثیری از کارشناسان و کشاورزان شهرستانهای شیراز، مرودشت، ارسنجان و فسا برگزار شد و شرکت کنندگان با آخرین یافتههای علمی و جدیدترین ادوات مکانیزه کشت آشنا شدند.