با هدف برنامه ریزی و ساماندهی کوچ عشایر، مدیران کل منابع طبیعی و امور عشایر مناطق زاگرس نشین در خرم آباد گردهم آمدند.
معاون توسعه و امور زیر بنایی سازمان امور عشایر کشور در این گردهمایی با اشاره به تامین ۲۵ درصد گوشت و مواد پروتئینی و ۳۵ درصد صنایع دستی کشور توسط عشایر گفت: ۲۵۲ هزار خانوار عشایری با ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۳۶ میلیون هکتار مرتع را در اختیار دارند.
مهدی میزبان با اشاره به نقش مهم عشایر در اقتصاد کشور گفت: ما با کاهش اتکاء عشایر به دام و مرتع بدنبال تنوع بخشی به معیشت عشایر از طریق توسعه صنایع دستی و گردشگری، کشت گیاهان دارویی و استفادههای غیر چرایی از مراتع هستیم.
میزبان ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای پروار بندی دام عشایر و به حداکثر رساندن پوشش برق در مناطق عشایری از طریق مزارع و پنلهای خورشیدی و بادی را مهمترین برنامههای امور عشایر کشور عنوان کرد.
سرپرست معاونت آبخیزداری، مراتع و بیابان سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور نیز با اشاره به وجود ۸۴ و شش دهم هکتار مرتع در کشور گفت: بیش از ۳۰ درصد مراتع در حوزه عشایری هستند.
اقای حسن وحید، چرای بیش از ۲ برابری دام در مراتع را موجب فرسایش بیش از ۱۵ تن خاک در هر هکتار عنوان کرد و افزود: ساماندهی در قالب طرحهای مدیریتی منابع طبیعی با مشارکت بهره برداران از جمله گردشگری، کشت گیاهان دارویی، پرورش ماهی و پرورش زنبور عسل در قالب عملیات احیاء و اصلاح را راهکار جلوگیری از فرسایش خاک و مراتع است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز خشکسالی و کم بارشی را مهمترین مشکل عشایر عنوان کرد و افزود: تامین علوفه و آب و مدیریت زمان کوچ از مهمترین برنامههای منابع طبیعی برای رفع مشکل عشایر است.
نجفی زمان کوچ پاییزه عشایر را ۱۵ آذر ماه عنوان کرد و از عشایر خواست کوچ خود را مدیریت کنند و زودتر از این تاریخ کوچ نکنند.
در استان لرستان بیش از ۱۴ هزار و ۶۸۳ خانوار عشایر وجود دارد که از این تعداد ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر کوچ رو هستند.
عشایر لرستان با ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی، ۱۲ هزار تن گوشت قرمز و ۵ درصد صنایع دستی استان را تامین میکنند.