معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، از رشد بی سابقه مجلات ایرانی در نمایه بین المللی Scopus در دوره یک ساله عملکرد معاونت تحقیقات در دولت سیزدهم خبر داد.
وی افزود: همه مجلات علمی پژوهشی وزارت بهداشت، ۴۶۴ عنوان است که ۹۵ عنوان مجله با نمایه ISI/ESCI و ۷۸ عنوان مجله با نمایه Pubmed/Medline و بقیه با دیگر نمایهها به ثبت رسیده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت تامین زیرساختهای لازم برای توسعه نشریات علوم پزشکی کشور ادامه داد: اساسنامه کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور با رویکرد تحقق شعار سال و همچنین توجه به تحقیقات کاربردی و مسئله محور، بازبینی شده است و در جلسات متعدد اعضای جدید کمیسیون نشریات نیز انتخاب شدند.
پناهی با یادآوری این مسئله که نگاهداری و تداوم انتشار نشریات تخصصی کاری دشوار و نیازمند تبحر و تخصص است، گفت: در وهله نخست به نظر میرسد مسئولیتِ محوری کمیسیون نشریات علوم پزشکی، بررسی درخواست متقاضیان راهاندازی نشریات علمی و پژوهشی است، ولی به منظور اطمینان از تداوم فعالیت نشریهها باید صلاحیت و رتبه علمی و پژوهشی درخواست کنندگان، سردبیر و تیم تحریریه نیز سنجش و بررسی شود.
وی با اشاره به تصمیم گرفته شده در آخرین نشست کمیسیون مبنی بر ایجاد کمیتههای تخصصی برای انتخاب سردبیران افزود: اهمیت کمی و کیفی نشریات علمی و اثرگذاری آنها بر روند رشد و شتاب علمی علوم پزشکی کشور بر کسی پوشیده نیست. توجه به کیفیت نشریات پربازدید و کنترل کمی آن ها، ارزیابی مدون و دورهای علمی و کیفی نشریاتی که پیشتر موفق به اخذ مجوز شدهاند و همچنین بررسی نشریات تازه تاسیس از موارد حائز اهمیتی است که انتظار میرود با اساسنامه جدید در صدر فهرست اولویتهای کمیسیون قرار گیرد.