در این دیدار که عصر امروز در محل موزه سینما برگزار شد دو طرف بر همگرایی و کمک به ارتقا سینمای مقاومت در منطقه تاکید و لزوم فرهنگسازی سینما در کنار وجه سرگرمی و درآمدزایی آن را مهم برشمردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این دیدار که به میزبانی رییس سازمان سینمایی در موزه سینما برگزار شد در ابتدا محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی ضمن خوشامد گویی به خانم لبانه مشوح و هیات همراه و بیان اینکه این دیدار را در روز ملی سینما در ایران به فال نیک میگیریم گفت: مشکل ما و کشورهای منطقه در جنس روایتی است که غربیها و اروپاییها از طریق سینما در حال انجام آن هستند و اگر ما کشورهای حوزه مقاومت و منطقه برنامه ریزی جدی در حوزه فرهنگ بخصوص سینما نکنیم قطعا مغلوب فضا و روایتهای نامعتبر غربی خواهیم شد.
خزاعی با بیان اینکه نسبت به مردم کشورهای خودمان مسئول هستیم و باید با همگرایی و آرمانهای مشترکمان فکر اساسی برای این موضوع کنیم افزود: ما در سازمان سینمایی و سینماگران ایران هر کاری بتوانند انجام میدهند که صدای مظلوم در جهان شنیده شود و این را قطعا وظیفه خود میدانند.
رییس سازمان سینمایی با اشاره به ظرفیتهای کشور ایران گفت: بزرگترین مدرسه خاورمیانه در حوزه آموزش در ایران با ۶۰ شعبه که سالانه ۳۰ تا ۳۵ دانشجو خروجی دارد در اختیار ماست ضمن آنکه ما موسسات مختلف داریم که برای نمونه انجمن سینمای جوانان یکی از آنهاست جایی که مختص آموزش و حمایت از فیلمسازان در سراسر کشور است.
خراعی افزود: در حوزه تخصصی سینما، سینمای مستند و انیمیشن و سینمای تخصصی و حرفهای داریم که جوانان بسیاری با آنکار میکنند موسسات تخصصی هم برای تجهیز و ساخت سبنما در حال کار هستند.
رییس سازمان سینمایی با اشاره به ۶۰۰ سالن سینما در کشور گفت: قرار است تا پایان سال آینده تعداد این سینماها به عدد ۱۰۰۰ سینما برسد.
وی با اشاره به بنیاد سینمای فارابی که زیر نظر سازمان سینمایی فعالیت میکند گفت: سالانه ساخت ۲۰ فیلم سینمایی در این بنیاد برنامه ریزی میشود، ضمن آنکه جشنوارههای سینمای مان نیر زیر نظر مستقیم بنیاد فارابی است.
خزاعی گفت: در حال حاضر سه شهرک سینمایی فعال در کشور داریم. ۶۰ فستیوال سینمایی هم در سال برگزار میکنیم که معتبرترین آنها جشنواره بین المللی فیلم فجر، جشنواره فیلم کودک و نوجوان، جشنواره فیلم کوتاه تهران، جشنواره پویانمایی و جشنواره فیلم حقیقت از جمله آنها هستند.
رییس سازمان سینمایی در ادامه ضمن ارائه چند پیشنهاد به وزیر فرهنگ دولت سوریه گفت: اول اینکه پیشنهاد میکنم از ظرفیت آموزشی، تولید مشترک و تکمیل زیر ساختها روی کمک ما حساب کنید چرا که میتوانیم کمکهای شایانی به دولت سوریه کنیم.
وی ادامه داد: بحث مهم بعدی بحث منطقه و کشورهایی است که دنبال یک هدف مشترک هستند اهدافی که در مبارزه با استکبار است و من این پیشنهاد را که قبلا به لبنان، فلسطین، یمن و عراق داده ام به شما هم میدهم که بیایید یک جشنواره مشترک در منطقه داشته باشیم که هر سال یکی از این کشورها میزبان آن باشد.
در ادامه خانم لبانه مشوح وزیر فرهنگ سوریه که به همراه هیات همراه خود به ایران آمده است ضمن تشکر و ابراز خوشحالی از این دیدار گفت: همه ما نسبت به ریشه دار بودن سینمای ایران و اهمیت آن واقفیم، ما نیز میخواهیم سینما در سوریه را ارتقا ببخشیم تا منبع درآمد اقتصادی در کشور ما باشد و امید داریم از تجربه شما در زمینه سینما استفاده کنیم، چون شما یککشور دوست و یاور برای ما هستید.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای سینمای ایران افزود: شاید لازم باشد ایران وسوریه یک فیلم مشترک بسازند که طبیعتا شرایطی هم دارد، اما اکنون یک کمیته مشترک وجود دارد که این موضوع را با دقت بررسی میکند و امیدواریم به نتیجه برسد.
خانم مشوح گفت: از سوی دیگر ما به مساله آموزش کادرمان و آموزش خیلی اهمیت میدهیم و در واقع جوانان مان دغدغه فکری مان شده اند بنابراین هر گونه اموزش کارشناسان در زمینه سناریو نویسی مونتاژ و گریم و ... قابل از طرف شما برای ما قابل ارج و تقدیر است و این کار را هم میشود از طریق برگزاری کارگاههای اموزشی و نمایش نامه نویسی انجام دهیم.
وزیر فرهنگ سوریه در این باره گفت که با رایزن فرهنگی ایران در سوریه در حال پیش بردن برخی از این موارد است، اما نیازمند پشتیبانی سازمان سینمایی ایران نیز هستند.
خانم مشوح با اشاره به طرحی که در سوریه برای ساخت شهرک سینمایی داشته اند گفت: متاسفانه جنگ راه افتاد و آرزوهایمان نابود شد.
وزیر فرهنگ سوریه ضمن یادآوری جشنواره فیلمهای مقاومت که در روزهای آینده قرار است در دمشق برگزار شود خطاب به رییس سازمان سینمایی ایران گفت: در شانزدهم این ماه جشنواره فیلمهای مقاومت را در دمشق داریم که مدت زیادی است در تدارک آن هستیم و طرفهای لبنانی هم در آن حضور دارند و در رابطه با کار مشترکی که صحبت کردید، این هم یک کار کاملا فرهنگی است.
وی همچنین با اشاره به تمایل سوریه برای تبدیل سینما به صنعت در کنار ابزار فرهنگی بودن آن افزود: طبیعتا در کنار اقتصادی بودن باید سینما آثار فرهنگی هم داشته باشد مثل دو بال در کنار هم و این یک بحث فکری و فرهنگی است که سینما باید انسان ساز باشد و ریشههای انسان را به خاک و ارزشها بیشتر کند.
خانم مشوح درباره امکانات دولتی سینما در سوریه گفت: موسسه دولتی سینما در سوریه ریشه دار و قدیمی است، اما امکاناتمان ضعیف است و ما تنها شاید بتوانیم پنج فیلم در سال بسازیم که کم است، اما باعث افتخارمان است ضمن آنکه در این موسسه برای سینماگران جوان هم برنامه فیلمسازی داریم.
وزیر فرهنگ سوریه با اشاره به اینکه نیمی از سالنهای سینما در سوریه بخاطر جنگهای تروریستی نابود شده است گفت: ما در سوریه یک موسسه سینمایی داریم که سالنهای سینمایی را مدیریت میکند، اما برای بازسازی سالنها نیازمند کمکم هستیم و دولت سوریه به تنهایی نمیتواند این کار را انجام دهد.
خانم مشوح در ادامه افزود: دولت سوریه اولویتهایی مثل گندم، گاز و سوخت دارد و ما وقتی میخواهیم سینما را در سوریه به صنعت تبدیل کنیم منظور این است که سودی را وارد خزانه دولت کنیم تا به ما برای بازسازی سالنها و توسعه هنر و صنعت سینما برگردانده شود.
وی در پایان گفت: ما به دنبال سینمایی هستیم که به حوزه مقاومت ملتزم باشد و معتقدیم مقاومت جنبههای مختلف فکری هنری و فرهنگی و روحی و روانی دارد. اینکه فکر جوانهای ما بازتر شود و از جنبههای مقاومت بهره بهتری ببرند و اینها با سینما ممکن است.