رئیس سازمان بهزیستی کشور از راه اندازی کانون استعدادیابی افراد دارای معلولیت برای شناسایی افراد مستعد در اشتغال خبر داد.
وی ادامه داد: صدا و سیما متعهد شده است که ۵ ساعت در هفته از آنتن زنده خود را به اشتغال مددجویان بهزیستی اختصاص دهد؛ تاکنون همکاریهای مناسبی را برای این امر در نظر گرفتیم، اما در تلاشیم که این میزان سهم از شبکه رسانه ملی بیشتر شود تا بتوان در خصوص معلولین و اهمیت اشتغال آنان فرهنگ سازی مناسبی صورت گیرد.
قادری با بیان اینکه همه ما زمانی معلول خواهیم شد، گفت: همه ما در آینده قطعاً کمتوان خواهیم شد. اگر به این باور برسیم که خود سرپرستی همسران ما چندان موضوع دور از انتظار نیست و هر کدام از ما به دلایل متعددی همچون تصادف، سا نحه یا بیماری ممکن است خانهنشین شویم؛ به موضوع معلولیت و سالمندی جدیتر نگاه خواهیم کرد.
وقتی فرهنگ سازی مناسبی صورت گیرد و جامعه دریابد که چقدر انرژی و امتیازاتی خدا به فرد معلول داده است که این امتیازات باید شکوفا شود؛ از اشتغال معلولان هم استقبال میکند.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: معلولیت و ناتوانی از جمله موضوعات مهمی است که همه ما باید آن را پیش بینی کنیم؛ تلاش برای اشتغال معلولان از وظایف دینی ماست. در دین ما، در فقه ما و در باورهای اعتقادی ما مراقبت از سالمند، بیمار و معلول توصیه اکید شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چه نهادهایی در خصوص اشتغال معلولان کوتاهی کرده اند، گفت: وزارت صنعت و معدن، وزارت کار و وزارتخانههای متعددی که متولی اشتغال هستند، هرکدام وظایفی در قبال معلولان به عهده دارند؛ ما در کشور خود صندوقهایی را داریم که به صورت عمومی یا غیر دولتی فعال هستند؛ هر کدام از آنها شرکتهای متنوعی دارند؛ وقتی فرهنگ سازی مناسبی صورت گیرد و جامعه دریابد که چقدر انرژی و امتیازاتی خدا به فرد معلول داده است که این امتیازات باید شکوفا شود؛ از اشتغال معلولان هم استقبال میکند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: کانون استعداد یابی بهزیستی هم ناظر به همین امر راه اندازی شده است تا افراد معلولی که استعدادی دارند و یا نخبه هستند؛ نقشهای مهمی را ایفا کنند.
قادری با بیان اینکه کانون استعدادیابی به زودی افتتاح میشود؛ گفت: با راه اندازی کانون استعدادیابی میتوانیم بین استعدادهای مددجویان داوری انجام دهیم و تواناییهای آنان را ثبت کنیم. اگر این موضوع در دبیرخانه کانون جایگاه خود را به دست بیاورد، در حوزه ورزش، حوزههای علمی، حوزه هنر و حوزههای متنوع دیگری که بتوان استعدادهای معلولان را شکوفا کرد؛ میتوانیم به استعدادیابی معلولان بپردازیم.
قادری خاطر نشان کرد: اگر این اقدامات صورت بگیرد ما به استفاده از ظرفیت استعدادهای مددجویان و معلولان خواهیم رسید.