معاون اقتصادی دیپلماسی وزیر امور خارجه از برگزاری نمایشگاه کالاهای تولیدی کشورمان در عشق آباد به درخواست رئیس جمهور ترکمنستان از ۴ تا ۶ آذر خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ آقای مهدی صفری معاون اقتصادی دیپلماسی وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست شورای هماهنگی روابط اقتصادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما برگزاری این نمایشگاه را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: آقای سردار بردی محمداف در سفر اخیرش به تهران از آقای رئیسی خواست که ایران، نمایشگاهی را با هدف توسعه روابط تجاری دو کشور در عشق آباد پایتخت آن کشور برپا کند.
وی در ادامه افزود: در این دیدار رئیس جمهور ترکمنستان اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران توان بالایی دارد و میتواند نمایشگاهی برگزار کند که در تبادل تجاری دو کشور اثرگذار باشد. مزیت برپایی این نمایشگاه این است که روسای جمهور دو کشور درباره تبادل تجاری صحبت کردند و دیدگاه مشترک این بود که سطح تبادل تجاری دو کشور متناسب با ظرفیت دو طرف نیست و در این چارچوب؛ آقای سردار بردی محمد اف برای جبران کاستیها؛ برپایی این نمایشگاه را پیشنهاد کرد و آقای رئیسی هم قول داد که نمایشگاه کالاهای ما برپا میشود که در آستانه برگزاری است.
آقای صفری گفت: در سفر اخیری هم که بنده به ترکمنستان داشتم باز هم در این باره تبادل نظر شد و وزیر خارجه آن کشور بر برگزاری این نمایشگاه تاکید کرد و با توجه به این به درخواست عشق آباد برگزار میشود نمایشگاه بسیار مهمی است.
وی افزود: در نشست امروز تاکید کردیم که همه وزارتخانهها و بخشهای بازرگانی دولتی و خصوصی برای برگزاری این نمایشگاه فعال شوند، زیرا بهترین فرصت برای نمایش کالاهای تولیدی کشورمان اعم از کالاهای تولیدی قدیم و جدید است. این نمایشگاه بسیار اهمیت دارد و همزمان با برگزاری این نمایشگاه؛ کمیسیون مشترک دو کشور هم در عشق آباد برگزار میشود.
آقای صفری همچنین با اشاره به مناسبات تجاری تهران - عشق آباد گفت: حجم تبادل تجاری دو کشور در سال ۹۶ پنج میلیارد دلار بود که البته برخی میگویند این حجم از روابط ناشی از صدور گاز آن کشور است درحالی که فقط دو و شش دهم میلیارد دلار از این رقم مربوط به گاز صادراتی آنان و باقی مربوط به صدور کالاهای ماست و اگر این روند ادامه مییافت اکنون تبادل تجاری ما خیلی بیشتر میبود.
معاون وزیر خارجه افزود: ارتباطات دو کشور قطع شد و شیوع ویروس کرونا هم بر این روابط اثر گذاشت با این حال پارسال؛ همکاریهای دو کشور را آغاز کردیم و نمایشگاه نیز در گسترش روابط تجاری دوجانبه بسیار اثرگذار خواهد شد.
آقای صفری گفت: پس از سفر اخیر به ترکمنستان به همراه وزیر راه و شهرسازی نیز؛ ما در دیدار با مقامات آن کشور درباره گذرگاههای مرزی دو کشور رایزنی کردیم که در پی این رایزنیها، خوشبختانه گذرگاه باجگیران باز شد و در اینچه برون نیز تعداد کامیونهای ما که باید از این گذرگاه عبور میکرد، افزایش یافت و بازارچه آن جا هم برای عرضه و انتقال کالاها تا چند روز دیگر باز خواهد شد. در این سفر به ویژه درباره حمل و نقل؛ گشایشهای خوبی ایجاد شد.
وی افزود: نقطه ابتدا و انتهای آسیای مرکزی، ترکمنستان است و برای رفتن به چین یا بازگشت از این کشور و نیز برای رفتن به روسیه و قزاقستان؛ ترکمنستان محل عبور ماست که در این باره، توافقهای خوبی حاصل و تلاش شد که تعرفهها را با کشورهای دیگر همگن کنند که این را نیز پذیرفتند.
معاون وزیر امور خارجه، برگزاری نمایشگاه کالاهای ایران در ترکمنستان را؛ فضای بسیار خوبی برای صدور کالاهای کشورمان دانست و تاکید کرد: استانهای مرزی مانند خراسانهای رضوی، شمالی، جنوبی و گلستان بیشترین فرصت را دارند که کالاهای شان را عرضه کنند، زیرا استانهای با ظرفیتی هستند و توان صادراتی دارند.
آقای صفری گفت: در سفر اخیر به ترکمنستان درباره صدور خدمات مهندسی هم تبادل نظر کردیم تا بتوانیم طرحهای جادهای، ساختمان سازی و شاید برای نیروگاه سازی بتوانیم اجرای طرحهای خوبی در این عرصهها را به عهده گیریم.
وی افزود: اصولا در این گونه نمایشگاهها بخش خصوصی شرکت میکند و به ویژه اتاقهای تعاون و بازرگانی در این زمینه بسیار فعال شدند و دولت، تسهیل کننده است مانند نمایشگاهی که اخیر در روسیه با موضوع قطعات یدکی خودرو برگزار شد و شرکتهای ایرانی قرارداد حدود ۷۰۰ میلیون دلاری با آن کشور امضا کردند.
آقای صفری پیش بینی کرد: در نمایشگاه مصالح ساختمانی در روسیه نیز با آن که به طور کامل شرکت نکردیم بتوانیم آینده خوبی را برای صادرات کالاهای ساختمانی رقم زنیم.
معاون وزیر امور خارجه هشدار داد: اگر از این فرصت استفاده و فعال برخورد نکنیم بازار روسیه را کشورهای دیگر از ما میگیرند البته نام کشورها را نمیبرم، اما مشخص است که چه کشورهایی میتوانند در منطقه و همسایگی روسیه، بازار آن کشور را تصاحب کنند پس نباید زمان را از دست دهیم.
وی همچنین درباره میزان تبادل تجاری تهران - عشق آباد گفت: حجم تبادل تجاری دو کشور رشد خوبی کرده است و شاید به حدود یک میلیارد دلار برسد.