سازمان تأمیناجتماعی و جمعیت هلالاحمر با امضای تفاهم نامهای مقرر کردند امدادگران هلال احمر را، تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دهند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: کاری که در خصوص پوشش بیمهای یک قشر جدید انجام میدهیم، از اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی است و ما در حال تحقق هدف توسعه پوشش بیمهای به آحاد جامعه هستیم، که در اصل ۲۹ قانون اساسی نیز تکلیف شده و دستاورد آن نیز تحقق امنیت، آسایش و عدالت است.
وی افزود: امروز به برکت انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی، بیش از ۷۲ درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمههای اجتماعی هستند، در حالیکه این عدد قبل از انقلاب اسلامی حدود ۲۰ درصد بود. ما بعضاً به دستاوردها چندان توجه نمیکنیم؛ در حالی که این عدد قابل توجه است، البته آرمان غایی در بحث پوشش بیمه اجتماعی، آرمانی است که در سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در ۲۱ فروردین و همچنین اصل ۲۹ قانون اساسی بر آن تأکید شده و بر تحقق پوشش بیمه همگانی برای آحاد جامعه تصریح دارد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: امضای این تفاهمنامه نیز اتفاق ارزشمندی است و در مسیری که برای توسعه پوشش بیمه همگانی داریم، برای اقشار مختلف جامعه باید این امکان را فراهم کنیم که تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گیرند.
بیمه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر با اجرای بیمه فراگیر خانواده ایرانی
وی ادامه داد: در سازمان تأمیناجتماعی از آذر ماه سال گذشته، این مسیر را با طرح پوشش بیمه فراگیر ایرانی آغاز کردهایم که در حال حاضر مجموع بیمهشدگان جدید سازمان به بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ردیف مشاغل آزاد و بیمه زنان خانهدار و بیمه دانشجویان و اقشار و اصناف مختلف رسیده و امروز از این ظرفیت برای امدادگران جمعیت هلالاحمر نیز استفاده شده است.
موسوی با بیان اینکه سازمان تأمیناجتماعی و جمعیت هلال احمر در بحث جبران مخاطرات مردم مأموریت مشترک دارند، افزود: اطمینان میدهیم که در این تفاهمنامه آنچه را که وظیفه و تعهد سازمان است، انجام داده و برای جبران مخاطرات کنار امدادگران هلالاحمر خواهیم بود. امیدواریم علاوه بر تعهداتی که در بخش بازنشستگی داریم، در سایر خدمات نیز بیش از پیش در خدمت همه جامعه بهویژه بیمهشدگان جدیدی که به این خانواده بزرگ میپیوندند، باشیم.
وی تأکید کرد: از ماه جاری، نخست تمامی این جمعیت بیست و چند هزار نفری امدادگر هلالاحمر (که بیمه ندارند) تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار خواهند گرفت تا امنیت و آسایش خانوادههای آنها نیز تأمین شود.
پرداخت هزینه بیمه امدادگران توسط جمعیت هلال احمر
پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر نیز در این مراسم گفت: جمعیت هلال احمر ماموریت و تعهدات خاص خود را داشته و کمککننده به اقشار مختلف جامعه است. در امدادرسانیها هیچ تبعیضی قائل نمیشود و بر این اساس اقبال عمومی نسبت به جمعیت هلال احمر هم افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: این امدادرسانیهای بیوقفه توسط امدادگران داوطلب جمعیت هلال احمر در داخل خاک ایران و در مراسمی همچون اربعین، در خارج از خاک ایران صورت گرفته و این قشر (بدون این که حقوق متناسبی داشته باشند) با جان و دل در خط مقدم امدادرسانی به مردم هستند.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: امروز باید قدردان امدادگران داوطلب باشیم و از آنها حمایت کنیم؛ مشخصا تلاش خواهیم کرد تا با کمک مجلس، وضعیت امدادگران بهبود یابد. مساله بیمه امدادگران نیز بر اساس تفاهم امروز قابل حل خواهد بود و سبب میشود تا حمایتگری از امدادگران مطلوب شود.
وی افزود: براساس این تفاهمنامه هزینه بیمه امدادگران توسط جمعیت هلال احمر پرداخت شده و سازمان تامین اجتماعی کمک میکند تا پوشش سراسری برای امدادگران صورت گیرد. رئیس جمهور نیز بر انجام امور و گرهگشایی از کار مردم به سرعت تاکید داشته و امید است سریعتر مشکل امدادگران حل و فصل شود.
کولیوند تصریح کرد: امدادگران با تلاشهای خود یادآور ایثارگریهای دوران دفاع مقدس بوده و با رشادت به کمک مردم میشتابند؛ بدون آن که نسبت به معیشت خود اعتراضی داشته باشند. هلال احمر امروز ۲۲ هزار نیروی داوطلب دارد که آن دسته از این نیروها که بیمه نیستند، براساس این تفاهمنامه بیمه خواهند شد.
افزایش صددرصدی بودجه جمعیت هلال احمر
رحیم زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز گفت: هلالاحمر یکی از نهادهایی بود که امسال بودجه آن صددرصد افزایش داشت و از سه هزار میلیارد تومان به ۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. در مورد سازمان تأمیناجتماعی نیز طی دو سال گذشته با توجه به مسئولیت سنگینی که این سازمان دارد، مجلس نگاه ویژهای به بازپرداخت مطالبات این سازمان داشته است.
وی افزود: مجلس در بودجه سال جاری، رقمی برای بیمه کسانی که تحت پوشش هیچ بیمهای قرار ندارند، در نظر گرفته است، که میتوان از همین اعتبار برای این وظیفه سنگینی که سازمان تأمیناجتماعی و هلالاحمر بر عهده گرفتهاند، استفاده کرد.
زارع ادامه داد: با توجه به اینکه برخی از این داوطلبان در راه خدمت به مردم جان خود را از دست میدهند، باید از مصوبه شهید خدمت برای آنها استفاده شود و خواهش من از رئیس جمعیت هلالاحمر این است که این موضوع را پیگیری کنند.
فراهم شدن امکان جذب بیمهشدگان در تأمین اجتماعی
مهدی شکوری مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمیناجتماعی نیز گفت: ۴۵ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش سازمان هستند و این امر، نشانگر اهمیت و جایگاه مهم تأمیناجتماعی به عنوان بزرگترین ارائهدهنده خدمات بیمه اجتماعی در کشور است.
وی اظهار داشت: مدیریت ارشد سازمان، برنامههای تحولی مختلفی را در سازمان تأمیناجتماعی برای توسعه پوشش بیمه حسب ماموریت این سازمان و کمک به حل چالش ناپایداری منابع و مصارف پیگیری میکنند که فراهم شدن امکان جذب بیمهشدگان جدید از مهمترین برنامههایی است که در این زمینه دنبال میشود و در سال جاری تاکنون بیش از ۴۵۰ هزار بیمهشده جدید جذب و به خانواده بزرگ بیمهشدگان تأمیناجتماعی اضافه شدهاند.
شکوری افزود: تفاهمنامه سازمان تأمیناجتماعی با سازمان هلال احمر نیز در راستای تکلیف اصل ۲۹ قانون اساسی در زمینه توسعه پوشش بیمه به همه آحاد جامعه و ماده یک قانون تأمیناجتماعی و همینطور سند بالادستی سیاستهای کلان تأمیناجتماعی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تنظیم شده است.
وی خاطرنشان کرد: با همکاری و تبادل نظرات کارشناسی با سازمان هلالاحمر مدلهای مختلف استفاده از خدمات تامیناجتماعی را برای پوشش بیمهای داوطلبان این جمعیت بررسی کردیم. براساس این تفاهمنامه، بیمه داوطلبان هلالاحمر با نرخ ۱۸ درصد اجرا میشود و این گروه از بیمهشدگان از خدمات و پوشش خدمات متنوع تأمیناجتماعی ازجمله بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان بهرهمند خواهند شد.
مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمیناجتماعی ادامه داد: داوطلبان جمعیت هلالاحمر برای استفاده از بیمه تأمیناجتماعی از طریق سامانه خدمات غیرحضوری ثبتنام خواهند کرد.
به گفته شکوری، ثبتنام در این سامانه توسط مشمولان انجام میشود و حق بیمه نیز بهصورت متمرکز توسط جمعیت هلالاحمر پرداخت خواهد شد.