رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در سال زراعی جدید ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم و ۶۰ هزار هکتار نیز زیرکشت جو میرود.
وی اعلام کرد: امسال با وجود اینکه ما با شرایط نامساعد جوی مثل کاهش بارندگی ها، افزایش دما مواجه بودیم، اما خرید گندم نسبت به سال گذشته بیش از ۲۰۰ درصد افزایش داشت.
فتحی اضافه کرد: امنیت غذایی در دنیا به یک اصل تبدیل شده و جنگ اوکراین و روسیه و متزلزل شدن شرایط، اهمیت امنیت غذایی را نشان داد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی به هدف برگزاری همایش کشت پاییزه استان اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت این کاشت، ما جمع شدیم تا اهمیت این موضوع را به یکدیگر یادآور شویم و تمهیدات و پشتیبانی لازم را در این ارتباط انجام دهیم.
فتحی گفت: کود، سم و تسهیلات بانکی مورد نیاز برای این کشت فراهم شده و پشتیبانیهای لازم صورت گرفته تا کشت پاییزه به خوبی آغاز شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: در طرح جهش تولید، اقدامات خوبی در مراحل کاشت و داشت از جمله بذر و آبیاری انجام میشود، ولی برای حصول نتیجه بهتر نیاز است تا در مرحله برداشت نیز به اصول فنی توجه شود و در این طرح برای مرحله برداشت هم برنامه داشته باشیم و محصول آماده را به راحتی از دست ندهیم.
فتحی تاکید کرد: علاوه بر اینکه ما باید برای مراحل کاشت و داشت و برداشت محصول برنامه داشته باشیم باید از ظرفیت بسیج مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی، کارشناسان بسیجی که قرار است در این ارتباط به ما کمک کنند استفاده بکنیم.
وی با بیان اینکه طرح جهش تولید بیشتر از آن که اجرایی باشد، کار ترویجی است، افزود: در گذشته ما ارزیابی آنچنانی در این ارتباط نداشتیم، ولی امسال ما باید به صورت سه ماهه برای تمامی کارشناسان نظام مهندسی کشاورزی و کارشناسان پهنه ارزیابی سه ماهه داشته باشیم و بر اساس تعریفی که از فعالیتها میکنیم، عملکرد این فعالان بررسی شود.
فتحی ادامه داد: کشت پاییزه آنچنان اهمیت دارد که رئیس جمهور در همایش آن حضور پیدا کرده است و این نشان از اهمیت این کشت هست.
وی با بیان اینکه افزایش تولیدات کشاورزی مانع خروج ارز از کشور میشود و ثبات قیمت و کاهش تورم را به دنبال دارد، گفت: رسالت اصلی ما تولید محصولات کشاورزی است و باید با جدیت به این رسالتمان عمل کنیم.
وی به اهمیت بیمه محصولات کشاورزی در کشت پاییزه اشاره کرد و افزود: برای بیمه محصولات کشاورزی ما باید به سراغ کشاورز بریم و شرایط را فراهم کنیم تا هم سطح پوشش بیمه ما افزایش یابد و هم کشاورزان از این بیمه استفاده لازم را در شرایط خشکسالی و سرمازدگی ببرند.