عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با مناسب خواندن روند پرداخت مطالبات کشاورزان، گفت: برای پیشگیری از تاخیر در پرداخت ها، لازم است در متن قانون بودجه، زمانبندی تامین اعتبار، متناسب با نیاز وزارت جهاد کشاورزی لحاظ شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا عباسی در برنامه "میز اقتصاد" شبکه خبر، با اشاره به اصلاح ترکیب شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، حضور نمایندگان گندمکاران در جلسات مربوط به تعیین نرخ خرید تضمینی گندم را موثر و مفید خواند و گفت: خوشبختانه تعیین قیمت به شکل مناسبی صورت گرفت و رقم خوبی اعلام شد.
وی با بیان اینکه در برخی از سالها پرداخت طلب گندمکاران تا دی و بهمن طول میکشید، روند پرداختها در سال جاری را مناسب دانست و ابراز امیدواری کرد که با اتخاذ راهکارهایی، در فصول آتی کل پول گندمها بدون تاخیر و در همان زمان تحویل محموله پرداخت شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یکی از دلایل بروز تاخیر در پرداخت بخشی از مطالبات امسال گندمکاران را نقص در قانون عنوان کرد و گفت: بودجهای که در قانون بودجه برای تامین گندم مورد نیاز کشور تعیین میشود، مربوط به کل سال و ۱۲ ماه است، اما ما نیاز داریم که در ۶ ماه اول، این کار انجام شود.
عباسی با تاکید بر اینکه مطالبات کشاورزان باید تا پایان شهریورماه پرداخت شود، افزود: ما باید در مباحث بودجهای مجلس، به ویژه در لایحه بودجه سال آینده، زمانبندی تامین اعتبار را نیز لحاظ کنیم و سازمان برنامه و بودجه مکلف شود که حتما این مبلغ باید تا شهریورماه در اختیار وزارت جهادکشاورزی قرار گیرد.
وی درباره تامین بودجه مورد نیاز برای خرید گندم مورد نیاز کشور اظهار داشت: نه فقط امسال، بلکه در سالهای دیگر نیز بودجه مورد نیاز خرید گندم در قانون بودجه سالانه مشخص میشود، اما تفاوتی که امسال وجود داشت، این بود که در سالهای قبل، ما نیازمان را از طریق واردات تامین میکردیم ولی امسال از تولید داخل تامین شد، بنابراین بودجه برای تامین گندم دیده شده، اما، چون طبق روال سالهای قبل، عمده آن مبتنی بر واردات بوده، زمان ۱۲ ماه در نظر گرفته شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: همانطور که گفته شد، باید زمان تامین اعتبار را به گونهای هماهنگ کنیم که تا آخر شهریور در دسترس دولت باشد تا آن را به کشاورز پرداخت کند.
در این برنامه، کامل پیشگاهی، یکی از گندمکاران موفق کشور با ابراز رضایت از تعیین نرخ خرید تضمینی گندم در فصل جدید، از تاخیر بوجود آمده در پرداخت مطالبات برخی از گندمکاران گلایه کرد و گفت: اغلب مطالباتی که مانده، مربوط به کشاورزان غرب کشور است که دیرتر گندم را برداشت میکنند. این کشاورزان با سختی دیم کاری میکنند و اکنون بر اثر تاخیر در دریافت پولشان، با مشکل مواجه شده اند.
وی افزود: اشکالی که در پرداختها وجود دارد این است که همزمان با برداشت گندم، ابتدا از استانهای گرمسیری مانند خوزستان شروع میشود و به مرور به مناطق دیگر میرسد، ولی وقتی زمان برداشت در استانهای سردسیر فرا میرسد، پول دیگر تمام شده و این مشکلات بوجود میآید.
پیشگاهی تصریح کرد: اکنون کشاورزان غرب کشور که پول گندمشان را نگرفته اند، میخواهند کلزا بکارند، اما دستشان خالی است و واقعا در مضیقه اند.
این کشاورز موفق گندم کار به دولت پیشنهاد داد که بخشی از اعتبارات خرید گندم را برای مواقع اضطراری کنار بگذارد تا در چنین شرایطی بتواند به کشاورزان یاری برساند.
لازم به ذکر است که روز گذشته، وزیر جهاد کشاورزی از پرداخت بیش از ۸۰ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و تصریح کرد که بزودی مابقی مطالبات کشاورزان نیز پرداخت خواهد شد.
مصطفی پور از پیرانشهر
چرا وعده الکی میدید