نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد مردانی که غذاهای آماده «فوق فرآوری شده» مصرف می کنند ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
بر اساس اعلام دیلی میل؛ محققان دانشگاه هاروارد و دانشگاه تافتز در آخرین مطالعات خود دریافتند، مصرف مکرر غذاهای فوق فرآوری شده میتواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۳۰ درصد افزایش دهد. غذاهای حاوی گوشت مانند سوسیس، بیکن و ژامبون از جمله مواردی هستند که در افزایش خطر بروز این بیماری نقش پررنگی دارند. مصرف زیاد نوشیدنیهای شیرین و نوشابههای گازدار نیز خطر ابتلا به سرطان را در افراد افزایش میدهد.
لو وانگ، نویسنده ارشد این پژوهش در بیانیهای گفت: ما با این فکر شروع کردیم که سرطان روده بزرگ میتواند بیشترین تاثیر را از رژیم غذایی در مقایسه با سایر انواع سرطان بگیرد؛ گوشتهای فرآوری شده که بیشتر آنها در دسته غذاهای فوق فرآوری شده قرار میگیرند، یک عامل خطر قوی برای سرطان روده بزرگ هستند. غذاهای فوق فرآوری شده همچنین دارای قندهای افزوده بالا و فیبر کم هستند که منجر به افزایش وزن و چاقی میشوند. چاقی یک عامل خطر ثابت برای سرطان روده بزرگ است.
دانشمندان که دادههای بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای این مطالعه جمعآوری کرده بودند، یافتههای خود را در مجله معتبر پزشکی بیامجی منتشر کردند.