تولید گوجه فرنگی در آذربایجان غربی ۲۰ درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: طبق بررسی های کارشناسان، تولید گوجه فرنگی در استان امسال ۲۰ درصد افزایش نشان می دهد.
اکبر کرامتی افزود: پیش بینی می شود بیش از ۲۹۰ هزار تن گوجه فرنگی از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود که ۴۵ تا ۵۰ درصد آن در داخل استان به اشکال مختلف شامل تازه خوری و فرآوری شده، مصرف می شود.
کرامتی تصریح کرد: این محصول در ارقام مختلف مانند سان ست، سما، پارس، فورمونت، لونا، سوپر لونا، اناری و شیمیایی کشت شده است.
وی، با بیان اینکه شهرستان ارومیه با سه هزار و ۷۰۰ هکتار رتبه نخست کشت را دارد، گفت: پس از ارومیه شهرهای میاندوآب، شاهیندژ و بوکان به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده اند.
کرامتی افزود: متوسط عملکرد این محصول ۵۲ تن در هکتار است که علاوه بر تأمین نیاز مردم استان، مازاد محصول تولید شده به سایر استانهای کشور صادر می شود.
وی اضافه کرد: در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی، امسال سه هزار و ۸۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان با استفاده از نوار تیپ آبیاری می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: احداث دو واحد بانک نشای مکانیزه در شهرستانهای ارومیه و نقده با ظرفیت تولید ۳۲ میلیون نشا در سال از محل اعتبارات طرح احیای دریاچه ارومیه از اقدامات جهادکشاورزی است.
وی افزود: این روش علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه کشت از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد می شود، جلوگیری می کند.
کرامتی، با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، اضافه کرد: ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط کارخانه های تبدیلی خریداری می شود.