زهرا ارشادی معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: وعدههای توقف آزمایشات هستهای باید تبدیل به تعهد حقوقی الزام آور شوند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک؛ ششم سپتامبر، سالروز بینالمللی بزرگداشت منع آزمایشات هستهای با حضور رییس مجمع عمومی، نماینده عالی سازمان ملل در امور خلع سلاح و نمایندگان دائم کشورهای عضو سازمان ملل متحد برگزار شد.
زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد با سخنرانی در این نشست و با اشاره به گذشت بیست و شش سال از امضای معاهده منع جامع آزمایشات هستهای اعلام کرد که جهان هنوز منتظر توقف آزمایشات هستهای است و بدون شک، مسئولیت اصلی در این زمینه بر عهده کشورهای هستهای است.
این دیپلمات کشورمان تصریح کرد که ایران مثل سایر کشورهای غیرهستهای از هر بهانه و تاخیر در توقف آزمایشات هستهای متاسف است و این امر در شکست دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای حتی تشدید شد.
ارشادی تاکید کرد که اگر درخواستهای بین المللی برای توقف آزمایشات تاکنون جامه عمل پوشیده بود، این آزمایشات پلهای برای خطرات بعدی سلاحهای هستهای نبود.
معاون نماینده کشورمان در سازمان ملل همچنین گفت که کشورهای هستهای باید از نتایج مخرب آزمایشات هستهای که تاثیری در حد کاربرد خود سلاح هستهای دارند، درسها میگرفتند. آزمایشاتی که تاکنون حدود ۲۰۰۰ بار تکرار شده و نصف این رقم متعلق به آمریکاست.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اضافه کرد که از نظر ایران هر اقدام واقعی برای رهایی جهان از تهدید سلاحهای هسته ای، اجرای فوری تعهدات خلع سلاحی مبتنی بر ماده ۶ معاهده منع اشاعه سلاح هستهای است. در این راستا، کشورهای هستهای باید پاسخگو بوده و به تعهدات خود عمل کنند.
بنا به اظهار خانم ارشادی، همین رویکرد به خاورمیانه نیز که با زرادخانههای کشتار جمعی رژیم اسرائیل با خطر ناامنی و بی ثباتی روبروست، باید تسری داده شود.
معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل اعلام کرد که وعدههای یکجانبه توقف آزمایشات هستهای به هیچ وجه جایگزین خلع سلاح هستهای نبوده و باید به تعهد حقوقی الزام آور تبدیل شوند تا توقف آزمایشات محقق شود.
ارشادی در پایان سخنرانی خود با اشاره به معاهده منع سلاحهای هستهای تصریح کرد که این معاهده گامی درست در مسیری صحیح است و بایستی با گامهای دیگر نظیر شروع مذاکرات کنوانسیون جامع سلاحهای هستهای و انهدام کامل این تسلیحات غیر انسانی تکمیل شود. چنین اقدامی است که ضامن عدم استفاده از سلاحهای هستهای در آینده خواهد بود و بیایید هر فرصتی را برای نیل به این هدف متعالی غنیمت بشماریم.