در یک سالی که گذشت ۷۶ شرکت دانش بنیان و ۸ خانه خلاق در استان سیستان و بلوچستان،به وجود آمده که باعث شده تا ۴۳۰ نفر به شاغلین این حوزه افزوده شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، حسین مدرس خیابانی در هفتمین جلسه کارگروه توسعه اقتصاد دانش بنیان استان گفت: بر اساس شاخص هایی چون تعداد شرکت های دانش بنیان، میزان فضای خانه های خلاق، اشتغال در شرکت های دانش بنیان، تعداد محصولات فناور محور، تجاری سازی و استفاده از روش های نوین و پشتیبانی علمی از واحدهای تولیدی مراکز رشد استان ارزیابی شدند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: طبق ارزیابی های وزارت علوم این استان رتبه دوم ایجاد خانه های خلاق را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: از سال گذشته تاکنون ۳۱ درصد به فضای پارک به میزان ۱۳ هزار متر مربع افزوده شده که موجب افزایش ۵۰ درصدی تجاری سازی شرکت های دانش بنیان شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: در این مدت ۷۶ شرکت دانش بنیان و ۸ خانه خلاق در استان به وجود آمده که باعث شده تا ۴۳۰ نفر به شاغلین این حوزه افزوده شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین دراین مدت ۷۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به شرکت های استارتاپی اعطا شد که موجب شد تا شاهد رشد ۲ برابری نسبت به گذشته باشیم.
مدرس خیابانی تصریح کرد: ساخت ۶۷ محصول صنعتی در استان و فروش ۲ برابری واحدهای فناور محور به میزان ۸۵۰ میلیارد ریال و صادرات ۵۰ میلیارد ریال محصولات فناور محور با افزایش ۱۵۰ درصد نسبت به سال قبل از جمله اقدامات انجام شده در حوزه اقدامات اقتصاد دانش بنیان است.
وی ادامه داد: ۶۰ هسته نوآوری نیز ایجاد و دوره های آموزشی برای بیش از ۸ هزار نفر برگزار شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: مراکز فناوری و رشد در شهرهای زابل، سراوان، ایرانشهر، چابهار شکل گرفته و مراکز زهک، تفتان، هیرمند و دشتیاری نیز در حال تکمیل است.
وی اظهارداشت: درگاه فروش اینترنتی محصولات استان و برند (s&b) ایجاد شد که تولیدکنندگان میتوانند محصولات خود را عرضه کنند.
مدرس خیابانی تاکید کرد: فاز اول کارخانه نوآوری زاهدان به متراژ ۸ هزار مترمربع در شهریور ۱۴۰۰ شکل گرفت و فازدوم به متراژ ۵ هزار مترمربع شروع به فعالیت کرد.
وی افزود: بخش جدیدکارگاهی درمحل پارک علم وفناوری به مساحت ۵ هزار مترمربع نیز ایجاد شد که نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارد.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: نمایشگاه شرکت های دانش بنیان،فناور و خلاق با هدف ارائه محصولات فناورانه شرکت های مستقر در پارک و سایر دستگاه های اجرایی و در راستای توسعه بازار محصولات در بازار پاکستان و افغانستان با حضور بیش از ۱۹۵ شرکت دانش بنیان، خلاق و فناور برگزار شد.