مبتکران جوان کشورمان موفق به اختراع «کاف درمان کبودی پا با سازوکار سردکنندگی، گرمکنندگی و تزریق پماد» شدند که بدون استفاده از برق با کمپرس گرم و سرد برای درمان کبودی استفاده میشود.
در این دستگاه، کپسولهایی تعبیه شدهاند که با ایجاد واکنشهای شیمیایی «گرماده» و «گرماگیر» عملکردی شبیه به دستگاههای خنککننده COOLPAD دارند.
محمدمهدی خسروینیا که به همراه نگار بادامی موفق به ثبت این اختراع شده است، گفت: هدف از این ابتکار ساخت دستگاهی قابل حمل و راحت برای درمان کبودیهای ناشی از تصادفات، عملهای جراحی، ضربه و کوفتگی است که بدون استفاده از برق بتواند سرمای مورد نیاز را تولید کند.
این مخترع جوان توضیح داد: درمانهای رایج کبودی شامل کمپرس سرد و استفاده از داروهای شیمایی (کورتون) بوده و ایجاد حساسیت و عوارض بدنی از مشکلات مصرف داروهای شیمایی و نیاز به تعویض مکرر یخ و ناتوانایی تولید سرما در همه جا از مشکلات عمده کمپرسهای سرد است. در حقیقت این ابتکار از دو بخش ژل گیاهی و مکانیسم گرم/سرد کننده تشکیل شده است.
آقای خسروی نیا افزود: قسمت خارجی شامل دستگاهیست که بدون استفاده از برق و با استفاده از قرصهایی با واکنش شیمیایی برای درمان کبودی سرما و گرما تولید میکند. قسمت دوم نیز پماد داخل آن است که از ترکیب چند عصاره گیاهی آلوئه ورا، کامفری، شاه بلوط اسبی و آرنیکا تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: از دیگر ویژگیهای دستگاه درمان کبودی است که میتواند سرمای مورد نیاز را به سرعت تا دمای ۴ درجه سلسیوس و به مدت پنج ساعت تولید کند، پماد و قرصهای تولیدکننده سرما/گرما دستگاه نیز قابلیت شارژ مجدد دارند و این ترتیب باعث کاهش تولید زباله و کاهش هزینهها خواهد شد.
وی یادآور شد: نمونه خارجی ندارد و دستگاه درمان کبودی اکنون در مرحله ساخت نمونه اولیه است و برای تولید صنعتی آن در حال برآورد هستیم.
عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: تصمیم داریم در آینده دستگاه درمان کبودی را به تولید انبوه برسانیم و با توجه به اینکه بهتازگی گواهی ثبت را دریافت کردهایم در صورت حمایت سازمان ها استقبال خواهیم کرد.