مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی کشور از واگذاری بیش از ۱۰۰ بنای تاریخی با مالکیت بخشهای دولتی و حاکمیتی، به سرمایه گذاران متقاضی برای مرمت و احیا و بهره برداری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، حسین ساری در حاشیه بازدید از بناهای تاریخی قزوین گفت: کار واگذاری ۳۰ تا ۳۵ اثر و بنای تاریخی به سرمایه گذاران از راه برگزاری مناقصه طی یک تا دو ماه آینده انجام میشود.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی کشور گفت: تملک بناهای تاریخی واگذار شده همچنان با دولت خواهد بود، اما به سرمایه گذاران اجازه داده میشود تا در مدت معین بهره برداری از این بناها را در قالب کاربریهای مختلف از جمله اقامتی، پذیرایی و فرهنگی عهده دار باشند.
ساری با بیان اینکه بخش زیادی از بناهای تاریخی در اختیار مردم بوده و دولت تملک تعداد محدودی از آنها را در اختیار دارد گفت: به همین منظور از احیا و مرمت و باززنده سازی بناها تاریخی از جمله خانههای تاریخی استقبال میکنیم و برای این اقدام تسهیلاتی را در اختیار متقاضیان قرار میدهیم.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی کشور افزود: صندوق احیا، مطالعات مرمت و باز زنده سازی بناهای تاریخی متعلق به اشخاص حقیقی را رایگان انجام میدهد.
ساری با اشاره به تعداد زیاد بناهای تاریخی در کشور و ناتوانی صندوق احیا برای مرمت، احیا و باززنده سازی همه آنها گفت:، تلاش داریم تا طرحهایی را مرمت و احیا کنیم که در سطح کشور نمونه و الگو قرار گیرند و نمونه برداری از آنها از سوی مالکان بناها مورد توجه قرار بگیرد.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی کشور در پایان افزود: فعالیتهای ارزشمند و ماندگاری در حوزه احیای بناهای تاریخی قزوین انجام شده که از جمله آنها باید به طرح باززنده سازی و احیای کاروانسرای سعدالسلطنه اشاره کرد.
ساری گفت: تعداد زیاد بناهای تاریخی در قزوین موجب شده است تا همچنان بخشی از بناها نیازمند مرمت و باززنده سازی باشند که از جمله آنها باید به دوگرمابه در کاروانسرای سعدالسلطنه و گراند هتل اشاره کرد که تلاش داریم هرچه زودتر احیای آنها به سرانجام برسد.