به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری صداو سیما، سید حمید سجادی که شهریورماه سال ۱۴۰۰ با رای مثبت نمایندگان مجلس به عنوان وزیر ورزش و جوانان کار خود را آغاز کرد در نخستین نشست خبری خود در روز سه شنبه پاسخگوی اصحاب رسانه بود.
وزیر ورزش و جوانان در آغاز این نشست خبری اشارهای به شرایط وزارت ورزش در آغاز به کارش داشت و گفت: من سوم شهریورماه حکم خود را از رئیس جمهور گرفتم و از همان روز کارم را آغاز کردم. تاکید میکنم آغاز به کار من از سوم شهریور ماه بود در حالیکه ۲۸ مردادماه اساسنامه جدید فدراسیونها ابلاغ شده بود.
وی ادامه داد: این اساسنامه به آیین نامه نیاز داشت و به همین دلیل یکی از چالشهای ما در آغاز به کار همین مسئله شد که مجمع انتخاباتی فدراسیونها را تحت تاثیر قرار داد. ضمن اینکه همزمان برخی فدراسیونها با چالشهای حقوقی و بین المللی هم مواجه بودند. در این شرایط خبر محرمانهای در مورد سرخابیها هم به دست من رسید که فرصت در نظر گرفته شده برای حرفهای شدن این دو تیم تمام شده بود و به همین علت رایای اف سی در مورد این تیم صادر شد.
وزیر ورزش در عین حال به مشکلات داخلی سرخابیها هم اشاره کرد و اینکه بلاتکلیفی مالکیت و بدهی از مهمترینها بود؛ وی در این زمینه گفت: معمولا در پایان فصل وقتی بازیکن یا مربی خارجی قصد ترک تیم را داشتند، نگرانیهایی پیرامون آنها و وضعیت قرارداد شان وجود داشت، اما الان سرخابیها بدون تنش آغاز به کار کردند و این نتیجه مدیریتی است که برای واگذاری آنها انجام شد.
سجادی در ادامه اشارهای به اقدامات حوزه جوانان داشت و با تاکید بر اینکه در این حوزه اتفاقات خوب و ارزشمندی افتاد، خاطرنشان کرد که برنامه و هدف این است که حوزه جوانان وزارتخانه به معنای واقعی قرارگاهی برای جوانان باشد. وی گفت: از حالتی که جوانان در سایه بودند خارج شده ایم، اما هنوز کار داریم.
وی با اشاره به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی گفت: وقتی مدیریت شرکت منصوب شد، او (مدیر جدید) گفت که ماهیانه باید ۷ میلیارد حقوق بدهم در حالیکه ۴۰۰ میلیارد منفی هستم، اما الان بعد از یک سال نه تنها این بار مالی منفی از دوش شرکت برداشته شده بلکه به مرحله سوددهی هم رسیده است. در آغاز به کار حدود ۶ هزار پروژه نیمه تمام داشتیم، اما امروز به مرز ۵ هزار رسیده ایم.
وزیر ورزش با تاکید بر اهتمام ویژه به بخش بانوان از یکسری مشکلات تبلیغات محیطی در حوزه فوتبال و درگیری تیم ملی فوتبال در انتخابی جام جهانی به عنوان دیگر چالشهای آغاز کارش یاد کرد و اینکه امروز این مشکلات حل شده است.
سجادی اشارهای هم به تعلیق جودو داشت و گفت: این تعلیق کماکان ادامه دارد و اتفاق خوبی نیست، اما در سفر به سوئیس و ملاقات با مقامات کمیته بین المللی المپیک رایزنیهایی داشتیم، تعلیق جودو نزدیک به المپیک تمام میشود و این باعث متضرر شدن حق ورزشکاران مان میشود که نمیتوانند برای کسب سهمیه در میادین حضور داشته باشند، این موضوع در نشست با مقامات کمیته بین المللی المپیک (IOC) هم مطرح شد. نتیجه این رایزنیها که در مجمع فدراسیون جودو هم تایید شد، این بود که نمایندگان جودو تا زمان رفع تعلیق با پرچم المپیک در میادین شرکت داشته باشند.
وزیر ورزش با اشاره به گلههایی که برخی ورزشکاران در دیدار با مقام معظم رهبری در مورد استخدام خود داشتند، یادآور شد: مقام معظم رهبری در همان نشست دستور رسیدگی به این مسایل را دادند. موضوع را به رییس جمهور منتقل کردم و ۴۸ ساعت بعد در هیات دولت تاکید شد که ورزشکاران مشکل معیشتی نداشته باشند، در همین راستا تا به امروز ۲۶۲ ورزشکار مشکل استخدام شان حل شده است.
وی تاکید کرد: مشکل بیمه ورزشکاران را هم حل میکنیم، در این زمینه طرحی در صندوق حمایت از قهرمانان و ورزشکاران در حال بررسی است که بعد از تصویب نهایی اجرا میشود، بر این اساس دوره ورزش ورزشکاران جزو بیمه آنها حساب میشود. همچنین پیگیر وضعیت بیمه حوادث ورزشکاران هم هستیم، شخصا این مسئله را دنبال میکنم و آن را به هیچ یک از معاونتها ارجاع نداده ام.
سید حمید سجادی در ادامه به دستاوردهای وزارت ورزش و جوانان در هر دو حوزه اشاره داشت؛ وی در این بخش و در رابطه با دستاوردهای حوزه ورزش گفت: طی این مدت ۱۵۰۰ مدال در میادین مختلف در هر دو بخش بانوان و مردان به دست آمد، ایمن سازی سواحل ساحلی شمال را با بودجه ۲۰۰ میلیاردی که توسط ربیس جمهور اختصاص داده شد را در برنامه داریم.
وی با اشاره به ۴۰ سفر استانی که داشته، گفت: طی مکاتبه با تمام استانها اعلام کردیم که ورزش برای سال۱۴۰۱ اصلا گران نشود، در واکنش به این مسئله برخی به بالا رفتن نرخ انرژی و ... اشاره کردند و اینکه نمیتوان در این شرایط هیچ افزایش بهایی برای ورزش نداشت، به همین دلیل مقرر شد که افزایش هزینهها در ورزش منطقی باشد.
وزیر ورزش با بیان اینکه در حال حاضر ۴۹ فدراسیون در حوزه ورزش بانوان فعال هستند، فعالیت در این بخش را به عنوان دیگر دستاورد حوزه ورزش نام برد.
در ادامه نشست نوبت به خبرنگاران بود تا سوالات خود را مطرح کنند.
ژیمناستیک و دوچرخه سواری مشکلی برای برگزاری انتخابات ندارند.
در سفر لوزان چند جلسه مهم داشتیم که مهمترینش با توماس باخ بود، همچنین نشستی با مسئولان جهانی این دو رشته داشتیم. پرسشی که از ما مطرح شد این بود که مسئول ژیمناستیک چه کسی است، چون ایمیلهای ارسالی از ایران هنوز از رئیس سابق است! آنها گفتند مشکلی بابت انتخابات نداریم، اما باید این ابهام برطرف شود، در تهران در نشست مشترک با کمیته موضوع بررسی شد، مشکلی برای برگزاری انتخابات در فدراسیون نداریم، اما طبق اساسنامه اگر امروز اراده شود ۴ ماه طول میکشد به زمان انتخابات برسیم، اما بدانید هر دو فدراسیون در پروسه انتخابات به سر میبرند، نامهای در مورد تعلیق آنها هم نرسیده است.
از پاسخگویی و استیضاح ترسی ندارم
سر منشا این موضوعات را نمیدانم، اما به طور کلی استیضاح و پرسش و پاسخ از وزرا جزو وظایف مجلس است و قطعا باید پاسخگو باشیم، یکبار سوالی از بنده مطرح که اعلام کردیم قانون وظایف و اختیارات وزارت ورزش وجود دارد و بر اساس آن ۶ ماه وزارتخانه مهلت داشته تا آیین نامه مربوط به این آیین نامه را مدنظر قرار دهد. توضیحات را به مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم و اعلام کردیم از ظرفیتهای قانونی استفاده کرده ایم و همواره ورزش کشور طی ۴۰ سال گذشته در فراز و فرود بوده است. کارت زرد دادند ما هم احترام گذاشتیم. امکان دارد باز هم از من سوال کنند.
در فضای مجازی کسی را استیضاح نمیکنند، من هم شنیدم، اما هر دستگاهی بخواهد باید پاسخ بدهیم، اصلا واژه وزیر از «وزر» میآید، باید پاسخ بدهیم. شاید شما دوست داشته باشید از واژه استیضاح استفاده کنید، اما من پاسخگوی مجلس و سایر دستگاهها خواهم بود.
به فدراسیونها علی الحساب پول دادیم
وزیر ورزش در مورد تخصیص بودجه به فدراسیونها هم توضیح داد و گفت: اینها بودجه نیست و کمک دولت برای توسعه ورزش است. این کار یک تیم دارد که معاونان و اعضا با روسای فدراسیونها مینشینند. به فدراسیونها علی الحساب پرداخت شده، ولی گفتهام که شش دوازدهم پرداخت شود. تفاهم نامهها در حال امضا است، ولی خواهش کردم که به شش دوازدهم برسانند. اختیارات این موضوع برای پولادگر است و او پیگیر موضوع است. اگر موردی هم باشد، ورود میکنیم تا مشکلی نباشد. بودجه فدراسیونها ۹ درصد افزایش نسبت به سال گذشته داشته است.
در مورد حق پخش به صداوسیما حق میدهیم
وی در مورد حق پخش تلویزیونی و مشکلاتی که همیشه در این زمینه به ویژه برای فوتبال وجود داشته است، توضیح داد و گفت: داستان حق پخش اتفاقی است که شروع آن در دنیا به نیم قرن پیش باز میگردد و در فوتبال آمریکا، ۱۰ سال طول کشید که در کنگره آمریکا تایید شد و در ادامه هم فیفا از این موضوع استقبال کرد که و موضوع را به تمام اعضا ابلاغ کرد. الان حق پخش تلویزیونی تبدیل به یک شاخص امتیازدهی به عملکرد تیمها از سوی نهادهایی همچونای اف سی شده است.
وزیر ورزش افزود: حق پخش باید در بودجه دیده شود و به صدا و سیما بدهند تا صداوسیما هم آن را پرداخت کند، اما صدا و سیمای ما دولتی است. این موضوع در کشورهایی مطرح شده که شبکه خصوصی دارد. مثلا برای حق پخش مسابقات المپیک باید هزینه پرداخت کرد، اما رسانه ما ملی است و از خودش بودجه ندارد. هر مسابقهای هم درآمد ندارد و برخی برنامهها رایگان برای فدراسیونها پخش میشود برخی هم به صدا و سیما پول میدهند تا بخشی از هزینههای عوامل تامین شود. ما روز گذشته هم با آقای مخبر و جبلی جلسه داشتیم، قرار شد من به آقای مخبر نامه بنویسم تا حق پخش را طوری دنبال کنیم هم صدا و سیما بتواند پرداخت کند و هم ورزش هم درآمدزایی کند. یعنی تلاش ما این است حق پخش را جا بیندازیم. درآمدی که به ما سال گذشته دادند ۷ میلیارد تومان بود. هنوز هم در قانون بودجه ۳۰ به ۷۰ است.
اصلاح اساسنامه از تصویب اولیه آن سختتر است
سجادی در مورد قانون سه دوره برای روسای فدراسیونهای ورزشی گفت: این موضوع از اساسنامه به ما ارث رسیده و در حال بررسی است. به خاطر انتخابات کمیته که قرار بود زمستان برگزار شود، اقای علی نژاد برگزاری انتخابات را در برنامه قرار داد، همزمان آیین نامه انتخابات هیاتها هم تدوین شد، اما این مشکلات حس شد، در حال بررسی هستیم، اگر اشکالی باشد باید برطرف شود، اما اصلاح اساسنامه از تصویب اولیه آن سختتر است.
تکرار انتخابات فدراسیون سوارکاری
به گفته وزیر ورزش، انتخابات فدراسیون سوارکاری به احتمال خیلی زیاد تکرار خواهد شد ضمن اینکه برگزاری انتخابات دو فدراسیون بدمینتون و شمشیربازی هم در برنامه است.
کیکاوس سعیدی فرصت خواسته
وی همچنین در مورد روسای بازنشسته با تاکید بر اینکه از قانون پیروی خواهد شد گفت که سرپرست دبیرکل کمیته هم بازنشسته است و فقط چند روز مهلت خواسته شد تا به امور رسیدگی شود.
ما را متهم به دخالت کردند
وزیر ورزش در مورد سفری که اخیرا به قطر داشت و نشستی که با اعضای تیم ملی برگزار کرد و اینکه بازیکنان تیم ملی چه خواستهای داشتند، گفت: بنا بر دستور رییس جمهور به قطر رفتم تا به اوضاع تیم ملی رسیدگی شود ضمن اینکه کارهایی را هم باید دنبال میکردیم، ابتدا از آقای کلهر و احمدی خواستم تا سفری به محل اردوی تیم ملی داشته باشند و گزارشی ارائه دهند، در گزارش به روحیه ضعیف ملی پوشان اشاره شد، بنده موضوع را به هیات دولت گزارش دادم و رییس جمهور تاکید کرد که هر مسئلهای در رابطه با تیم ملی فوتبال پیگیری شود.
سپس خودم عازم قطر شدم، اقای استیلی گفت که برخی ملی پوشان میخواهند با من نشست داشته باشند، من هم از اسکوچیچ کسب اجازه کردم و نشست را برگزار کردیم، بازیکنان چند درخواست داشتند، اما نه کسی صحبتی از مسایل فنی داشت نه من ورودی داشتم. بازیکنان بیشتر پیگیر پاداشها بودند، ما متهم شدیم که کار غیر حرفهای انجام دادم، در حالی که به دستور ربیس جمهور رفتم و همچنین چند مسأله دیگر را پیگیری کنم. نه کسی به مسایل فنی ورود داشت و نه من این اجازه را میدادم.
گفتم میتوانید زیدان را بیاورید
سجادی در مورد نیمکت تیم ملی فوتبال و صحبتهایی که در مورد گزینههای مطرح برای آن میشود، گفت: امیدوارم هر تصمیمی که گرفته میشود به صلاح تیم ملی باشد. ما که نباید به جای آنها فکر کنیم. گفتیم اگر زیدان را میخواهید، مذاکره کنید و پولش را میدهیم. این وضعیت را درباره کیروش و هر مربی دیگری گفتم. هر تصمیمی که میگیرید پای آن بایستید و ما حمایت میکنیم. خلاصه رأی به تثبیت اسکوچیچ داده شد و ما حمایت کردیم. حتی نام دایی و نکونام مطرح شد که ما گفتیم هر کسی که باشد، مشکل مالی نداریم و خودشان تصمیم بگیرند. الان هم هر تصمیم فنی که بخواهند بگیرند، ما حمایت میکنیم.
به مسائل فنی ورود نمیکنیم
وزیر ورزش درباره اینکه «آیا اگر انتخاب هیات رئیسه فدراسیون فوتبال کیروش باشد، حمایت میکنید؟»، گفت: از اینجا به بعد هر تصمیم فنی میگیرند عاقلانه و درست باشد. از هر تصمیمی حمایت میکنیم. ما به مسائل فنی ورود نمیکنیم.
فدراسیون فوتبال به ما زنگ نزد
سجادی در پاسخ به این سوال که «اگر استعلام بگیرند شما با حضور کیروش موافقت میکنید و آیا با شما صحبتی داشتهاند؟»، تصریح کرد: میرشاد ماجدی در مورد گزینهها با من صحبت کرد، من گفتم تصمیم خرد جمعی باشد و همه جوانب را بسنجند. آقای پولادگر چندین جلسه داشت، نکات مثبت و منفی را در این جلسات نوشت. مشخص کردند اولویتهای فوتبال چه کسانی هستند. فدراسیون به نتیجه برسد ما حمایت میکنیم، اما آنها حتی تلفن هم نزدند بپرسند و در این خصوص چیزی به ما نگفتند. این صحبتها در فضای مجازی است.
برای استقلال و پرسپولیس به مجلس میروم
وزیر ورزش در مورد اینکه ظاهرا یکی از پرسشهای مجلس در خصوص حذف سرخابیهاست، خاطرنشان کرد: یکی از سوالات پاسخ به حذف استقلال و پرسپولیس است، برای همه پاسخ دارم و با افتخار به مجلس میروم. بحث این بود تکالیفی در سال ۲۰۱۶ مانده و برخی اطلاعات هم اشتباه رفته بود. به رئیس جمهور شخصا توضیح دادم، همان زمان بحث واگذاری را مطرح کردیم که او موافقت کرد. همان زمان جلسهای با تاج گذاشتم که ۲.۵ ساعت طول کشید و عنوان شد که برگرداندن رای سخت است. رکن صادر کننده این موضوع در ایران از سویای اف سی تعلیق است و دی ماه تمام میشود و باید تا آن زمان کارها را انجام بدهیم تا به نقطه مورد نظر برسیم. کارهای زیادی در حال انجام است و به زودی این دو باشگاهها به ۵۱ درصد واگذاری خواهند رسید. آنها الان نزدیک به ۳۵۰ میلیارد در بانک گذاشتهاند و کارها را انجام میدهند. این یک کار نشد بود، ولی انجامش دادیم.
پولادگر عصاره مدیریت ورزش است
وی در مورد انتخاب پولادگر به معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای با توجه به پیشینهای که در فدراسیون تکواندو داشت، گفت: او از مدیران با سابقه است، از انتخاب راضی هستیم، کار این معاونت با توجه به تعداد انجمنها و فدراسیونها زیاد است، من خودم در سال معاون بودم، کار سنگین و طاقت فرسا، اما در عین حال شیرین است، فردی میخواهد که اشراف کامل و نفوذ کلام داشته باشد، در کل جمع بندی این بود که از وی دعوت به همکاری کنم.
اختلاف نظر دبیر و پولادگر روی مبلغ تفاهمنامه بود
وزیر ورزش در مورد برخی مسائل مربوط به فدراسیونها که منجر به پیگیری شخصی وی شد، گفت: درخصوص بودجه فدراسیونها نیز نخواستم که معاونم را وتو کنم، بلکه تبصره ۱۴ را پیگیری کردم و ۳۳۰ میلیارد به ورزش تعلق یافت که به فدراسیونها رسید. من پیگیری کردم که تبصره ۱۴ کشتی زودتر به دستش برسد. بحث و اختلاف نظر دبیر و پولادگر روی مبلغ تفاهمنامه بود. دبیر برای کشتی حرص و جوش میخورد، به هر حال این رشته ورزش اول ایران است و باید مورد توجه قرار بگیرد. در ورزش باید هنر داشته باشیم که دوستی و رفاقت و گذشت داشته باشیم. ما در ورزش نیاز به افراد بزرگ و بزرگوار داریم.
درباره کشتی نمیگذاریم کار به جاهای باریک بکشد
وی در ادامه در واکنش به پرسشی که در مورد فدراسیون کشتی و حواشی اخیر که پیرامون این فدراسیون با معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش ایجاد شد و حتی منحر به امضا نشدن صورت جلسه مجمع فدراسیون توسط پولادگر شد و این موضوع میتواند باعث مسدود شدن حساب فدراسیون شود، گفت: کار به اینجا نمیرسد، در کل در مورد فدراسیون کشتی توضیح کامل دادن، نمیدانم واقعا چرا هنوز صورت جلسه مجمع امضا نشده است، در مورد تبعات این مسئله بخش حقوقی باید بررسی کند در کل اجازه نمیدهیم کار به مسدود شدن حساب برسد، آقای پولادگر و دبیر هر دو بزرگوار هستند ضمن اینکه مسائل مطرح بیشتر اختلاف نظر است که برطرف خواهد شد.
۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم
وزیر ورزش در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در مورد تکمیل پروژههای ورزشی گفت: اتمام پروژههای نیمه تمام یکی از دغدغههای ماست، از جنبههای مختلف هم اهمیت دارد، اطرف تهران پروژههای زیادی ناتمام است، در البرز حتی یک زمین خاکی ورزشی وجود ندارد، در یکی از سفرها به همکارم گفتم واقعا این همه منابع داریم، نمیشود از آنها استفاده کرد، بخشی از این موضوع به خلاقیت باز میگردد همان طور که معلم ورزش بدون سالن و روی موزاییک حیاط کلاس را برگزار میکند، باید از هیچ همه چیز بسازیم، یکسری فعالیتها مانند دوومیدانی و کوهنوردی به سالن نیاز ندارد، اما گذشته از اینها نبود امکانات در شهرها و استانها روی روحیه تاثیر منفی میگذارد. از طرفی خود من به عنوان وزیر ورزش میخواهم سرانه ورزش کشور بالا برود، بنابراین نیاز است پروژههای نیمه تمام زودتر تمام شود، اما واقعیت این است امسال بین ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلیارد بودجه عمرانی داریم درحالیکه با تعرفه امسال ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه برای اتمام پروژههای فعال و نیمه تمام نیاز است، حالا بیش از ۶۰۰ پروژه در کل تعطیل شده اند.
برخی پروژهها مشکل حقوقی دارد
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم با منابع دولتی پیش برویم که نیم قرن طول میکشد، البته قانون راههای زیادی پیش پای ما گذاشته است مانند فروش، واگذاری و مشارکت. در برنامهای که برای بودجه ۱۴۰۲ مینویسیم و هم در برنامه هفتم توسعه باید پیش بینیهای لازم انجام شود، بعضی از پروژهها را میتوان واگذار کرد، اما در مرحله اجرا متوجه تعارض حقوقی آنها شدیم، مجموعه نقش جهان اصفهان ۱۱۰ معارض دارد؟! پیگیری این پروندهها طاقت فرسا است، ورزش با این شرایط به دست مان رسیده است، اما ان شالله خداوند توفیق دهد که آنها را به سرانجام برسانیم. البته نمایندگان هم کمک حال ما هستند، اما در کل هر بار بیشتر به موضوع فکر میکنیم انرژی منفی و حجم کار ما را آزار میدهد، من مشاوران اقتصادی دارم و با عملکرد آنها پیش میروم.
ورزشگاه آزادی هم نیاز به رسیدگی دارد
وزیر ورزش در پایان گفت: استادیوم آزادی هم نیاز به استحکام بنا در برخی نقاط دارد. بحث برق مجموعه و ... انجام شد و در بودجه هم دستمان خیلی باز نیست که بتوانیم برای این ورزشگاه هزینه کنیم. نگهداری اینها مثل یک پروژه ساخت است. ایشالا اقدامات مربوط به آزادی هم انجام شود.