دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با تاکید بر ضرورت اصل پیشگیری در حوزه مبارزه با موادمخدر گفت: ۴۰ هزار مدرسه در سراسر کشور زیر پوشش طرح یاریگران زندگی قرار گرفته و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری به حداقل ۸۰ هزار مدرسه افزایش یابد.
وی تصریح کرد: آینده سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور وابسته به این نهاد آموزشی بوده و برای حفظ سرمایههای اجتماعی و معنویت و سلامت جامعه باید به وزارت آموزش و پرورش توجه شود.
مؤمنی گفت: کشور افغانستان بیش از ۹۰ درصد موادمخدر و تریاک جهان را تولید میکند و این روند طی ۲۰ سال اخیر با حمایتهای آمریکا و همچنین ناتو ۵۰ برابر شده است. این کشور در همسایگی ایران قرار داشته و بنابراین در حوزه مقابله با این آسیب، باید از ظرفیت وزارت آموزش و پرورش با ۱۲ میلیون دانشآموز، اولیاء و مربیان و خانوادهها نیز استفاده شود.
وی توضیح داد: تولید موادمخدر صنعتی هم نیازمند دانش روز، فناوری، تجهیزات و پیشسازها بوده و این مواد صنعتی با کاربرد دوگانه در صنایع شیمیایی از اروپا به کشور افغانستان میرسد.
به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، دانشگاه فرهنگیان نیز به عنوان متولی تعلیم و تربیت مدرسان و آموزشدهندگان نسل آتی میتوانند نقش مهمی در این زمینه ایفاء کنند.
مومنی در ادامه با اشاره به طرح یاریگران زندگی و توافق با وزارت آموزش و پرورش در حوزه مقابله با مواد مخدر نیز گفت: این طرح از اواخر سال ۹۷ (اوایل سال ۹۸) آغاز شده و ۴۰ هزار مدرسه را تحت پوش قرار داده است.
وی توضیح داد: بحران کرونا و تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی علیرغم تأخیر، مانع از اجرای این برنامه و در حقیقت توافق با وزارت آموزش و پرورش نشده و برنامه مربوطه از طریق سامانه شاد پیگیری شد؛ بر این اساس، انتظار میرود، حداقل ۸۰ هزار مدرسه تا پایان سال جاری تحت پوشش قرار گرفته و زنگ یاریگران زندگی به عنوان نماد این همکاری قرار گیرد.
مؤمنی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک نیز در این طرح تاکید کرد: انتظار خانوادهها مبنی بر نبود موادمخدر در کشور بهحق بوده و در این راستا باید از ظرفیت تمامی دستگاههای مربوطه؛ وزارت آموزش و پرورش و نیز والدین و خانوادهها نیز استفاده شود.