رژیم صهیونیستی همچنان در تغییر دیدگاههای آمریکا در مورد برخی مسائل مهم پیش از بازگشت به توافق رفع تحریمهای ظالمانه ناموفق بوده است و برای عکس این قضیه به هر دری میزند.
گفتگوهای رفع تحریمها که دور جدید آن چند هفته پیش در وین اتریش آغاز شد پس از آن بود که جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقالهای در روزنامه انگلیسی فایننشالتایمز با ارائه بسته پیشنهادی به ایران و آمریکا به عنوان طرفهای مذاکره درصدد احیای برجام بود. (جزئیات بیشتر)
این درحالی است که رژیم صهیونیستی همچنان در تغییر دیدگاههای آمریکا در مورد برخی از مسائل مهم پیش از بازگشت به توافق ناموفق بوده است.
به زعم کارشناسان در سرزمینهای اشغالی، تل آویو این بار هم نمیتواند انتظار برخورد متفاوتی از آمریکاییها داشته باشد، چراکه در سال ۲۰۱۵، زمانی که تل آویو انتقادهای زیادی از توافق داشت و نگرانیهای خود را با آمریکا در میان گذاشت، آمریکاییها گفتند که از اهمیت این اظهارات باخبرند، ولی پس از امضای توافق، آنها را حذف و نادیده گرفتند.
دیوید بارنیا، رئیس آژانس اطلاعاتی موساد، هفته آینده به عنوان بخشی از تلاشهای رژیم صهیونیستی برای منصرف کردن آمریکا و دیگر قدرتهای غربی از امضای توافق هستهای با ایران، از واشنگتن بازدید خواهد کرد.
یائیر لاپید نخست وزیر رژیم صهیونیستی از تلاشهای گسترده تل آویو برای جلوگیری از امضای توافق هستهای بین ایران و کشورهای غربی خبر داد و اعلام کرد دیوید بارنیا رئیس سازمان موساد برای دیدار با مقامات آمریکایی در واشنگتن به این کشور سفر میکند.(بیشتر بدانید)
بارنیا سومین مقام ارشد صهیونیستی خواهد بود که در روزهای اخیر پس از دیدار بنی گانتس، وزیر جنگ، و ایال هولاتا، مشاور امنیت ملی، از واشنگتن در هفته گذشته به این شهر میرود.
ژنرال یوسی کوپرواسر مدیر پروژه تحولات منطقهای خاورمیانه در مرکز امور عمومی اورشلیم، مدیرکل پیشین وزارت امور راهبردی و رئیس بخش تحقیقات اداره اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل به تلاش خود ادامه خواهد داد و هر کارت ممکنی را بازی خواهد کرد تا آمریکاییها را متقاعد کند که به توافق برنگردند.
کوپرواسر گفت: تا زمانی که توافق منعقد نشده است، ما تلاش خواهیم کرد. قطعاً سفر رئیس موساد کارت اصلی است، این یکی از آسهای ماست.
وی افزود: یائر لاپید نخست وزیر در تلاش است شخصا با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا صحبت کند. هرگز آخرین کارت برای بازی کردن وجود ندارد؛ تا زمانی که آنها توافق را منعقد نکرده اند، اسرائیل هر کارت ممکنی را بازی میکند تا آمریکاییها را متقاعد کند برجام جدید را امضا نکنند.
کوپرواسر گفت که اسرائیل پیام خود را به دولت آمریکا میرساند و رئیس موساد احتمالاً با روسای جامعه اطلاعاتی دیدار خواهد کرد.
کوپرواسر گفت: در سال ۲۰۱۵، زمانی که تل آویو انتقادهای زیادی از توافق داشت و نگرانیهای خود را با آمریکا در میان گذاشت، آمریکاییها گفتند که از اهمیت این اظهارات باخبرند، ولی پس از امضای توافق، آنها را حذف و نادیده گرفتند.
اشلی پری، استراتژیست ارتباطات جهانی و مشاور ارشد پیشین وزرای کابینه رژیم صهیونیستی گفت: روشن است که اسرائیل به دلیل آگاهی از این توافق به شدت نگران بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک است.
اشلی پری معتقد است نگران توافق هستهای هستیم، زیرا این توافق راهی برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانمندی تسلیحات هستهای نیست.
وی افزود: فکر نمیکنم این بار هم بتوانیم انتظار برخورد متفاوتی از آمریکاییها داشته باشیم، فکر میکنم آنها گوش کنند و سپس کاری را که میخواهند انجام دهند.