کاوشگر خورشیدی «سولار اربیتر» قبل از گذر از کنار سیاره زهره با یک شعله عظیم پلاسمای خورشیدی روبرو شد و مورد اصابت پرتاب جرم تاجی قرار گرفت.
مدت کوتاهی پس از این رویداد، حباب ماده خورشیدی به «سولار اربیتر» رسید که در حال آماده سازی برای آخرین گذار از مدار دومین سیاره منظومه شمسی بود.
خوشبختانه کاوشگر مذکور طوری طراحی شده تا این نوع از انفجارهای بزرگ را اندازه گیری و در نتیجه بتواند در برابر آن مقاومت کند.
بر اساس اعلام وبگاه علمی اسپیس؛ کاوشگر مذکور که در سازمان فضایی اروپا با همکاری ناسا ساخته شده، حامل ۱۰ ابزار علمی است تا سطح خورشید را بررسی و دادههایی درباره جهش جرم تاجی، بادهای خورشیدی و میدان مغناطیسی ستاره را جمع آوری کند. طبق بیانیه سازمان فضایی اروپا، برخی از این ابزارها درطی گذر نزدیک از سیاره زهره به علت خطر بالقوه تابش نور خورشید از اتمسفر بسیار بازتابنده این سیاره خاموش شدند.
البته «سولار اربیتر» توانست طی رویداد برخورد با CME دادههای ارزشمندی از محیط اطراف جمع آوری و همچنین افزایش ذرات پر انرژی خورشیدی را ردیابی کند.
طی رویدادهای سهمگین خورشیدی ذراتی مانند پروتون، الکترون و حتی اتمهای یونیزه شده هلیوم از سمت خورشید با سرعت بسیار بالا پرتاب میشوند. درک حرکت این ذرات و رفتار آنها در فضا به حفاظت از حیات و فناوری در زمین و فضا کمک میکند.
براساس گزارشهای موجود «سولار اربیتر» به طور موفقیت آمیز در ۴ سپتامبر از کنار سیاره زهره گذشت. این فرایند طبق برنامه ریزیها انجام شد.
«سولار اربیتر» در ۲۰۲۰ میلادی به فضا فرستاده شد و اکنون ۲سال و نیم از ماموریت ۱۰ ساله خود برای تصویربرداری از خورشید در نزدیکترین فاصله ممکن و مطالعه ویژگیهای میدان مغناطیسی ستاره را پشت سر گذاشته است.