روایت پیوند قلبی که اتوبان ارتش را بست تا زندگی یک انسان را به جریان بیاندازد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ قلب اهدایی پس از جداسازی از بدن بیمار به فرودگاه یزد منتقل و از آنجا به فرودگاه مهرآباد منتقل شد سپس با بالگرد به انتهای اتوبان ارتش رسید و با آمبولانس اورژانس تهران به بیمارستان مسیح دانشوری انتقال یافت.
شکیب کبیری کارشناس اورژانس تهران با اشاره به فیلم منتشر شده یکی از شهروندان در فضای مجازی از زمان انتقال قلب اهدایی به اورژانس گفت: این فیلم گوشهای از یک همدلی و همکاری گسترده از راهور، اورژانس، امداد هوایی و مردم بود.
وی افزود: بیمارستان مسیح دانشوری به علت قرار گرفتن در ارتفاع جایگاه فرود بالگرد ندارد و تلاشها برای ساخت محل فرود بالگرد اطراف بیمارستان هم تاکنون به نتیجهای نرسیده است.
کبیری ادامه داد: تاکنون ۴ مرتبه قلبهای اهدایی از اقصی نقاط کشور برای انتقال به این بیمارستان در اتوبان ارتش به نیروهای اورژانس منتقل شده است.
محمد قادری مسئول اورژانس هوایی تهران گفت: ما برای انتقال قلبهای اهدایی به سایر بیمارستانها در جایگاه فرود بالگرد همان بیمارستانها مینشینیم، اما بیمارستان مسیح دانشوری از ابتدای ساخت چنین امکانی نداشت.
وی افزود: خواهشم این است هر کس میتواند در ایجاد جایگاههای فرود بالگرد به ما کمک کند؛ پارسال با کمک شهرداری تهران حدود ۳۰ جایگاه ایجاد شد، اما برای شهر وسیع تهران با انبوه ساختمانهای بلند کافی نیست.
قادری تاکید کرد: فرایند انتقال قلب اهدایی از اهدا کننده تا گیرنده عضو، نباید از ۲۰۰ دقیقه بیشتر زمان ببرد.
وی گفت: حدود ۲۰ دستگاه مختلف در انتقال قلب، پای کار و پیگیرند و اگر هر کدام از این حلقهها درست عمل نکند این مأموریت با موفقیت به پایان نمیرسد، اما در این عملیات ما توانستیم در ۲ ساعت و ۲۲ دقیقه قلب را از بیمارستان قلب یزد به بیمارستان مقصد برسانیم که بسیار موفقیت آمیز بود.
با گروه پیوند قلب این بیمارستان از شایعات درباره این عمل گفتیم و پیگیر واقعیتها شدیم.
هماهنگ کننده پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بیمارستان مسیح دانشوری گفت: اینکه برخی میگویند گیرنده عضو انسان ثروتمند؛ مسئول یا آقازادهای بوده نشان ناآگاهی است، زیرا پیوند در واقع قسمت افراد است.
وی افزود: امید شفافی ۳۷ ساله حدود یک سال است در فهرست دریافت عضو بود و به علت حال بدی که داشت تا کنون ۶ بار اسمش برای وزارت خانه اعلام شده بود، اما با این حال، این قلب تا ساعت ۲۳ و ۳۰ شب قبل از عمل (۹ شهریور) برای شخص دیگری اعلام شده بود، اما آزمایش کرونای آن فرد مثبت اعلام شده بود که امکان پیوند از او سلب میشود و این خواست خداوند بود که قلب به این بیمار برسد.
اکنون قلب اهدایی در سینه امیدی که دیگر امیدی به زنده ماندن نداشت خوب میتپد و زندگی برای او و خانواده ۳ نفرهاش جاری است.
به گفته مسئولان اهدا عضو، آمار موفقیت عمل پیوند قلب که سالیان پیش حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد بود اکنون با پیشرفتهای پزشکی به موفقیت حدود ۹۰ درصدی در سال اول رسیده است.
دکتر احمدی فوق تخصص جراحی قلب و عروق و پزشک جراح این پیوند گفت: مریض ما یک آدم عادی جامعه است و این یک کار تیمی میان تیم درمانی نظامی انتظامی بود و این بسیار لذت بخش است که در کشور ما چنین هماهنگی میان ارگانها وجود دارد.
بنا بر این گزارش در پیوند اعضا؛ از اهدا گرفته تا پیوند هیچ پولی رد و بدل نمیشه و جایگاه و موقعیت افراد هم تعیین کننده نیست و افراد در صف انتظار یکسان هستند و مهم نجات جان انسانهاست.