رییس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به اینکه در ۴۶۴ شهرستان خدمات پزشکی قانونی ارائه میشود گفت: در ۱۵۰ شهرستان دیگر مرکز قضایی وجود دارد، ولی مرکز پزشکی قانونی موجود نیست.
در این دیدار پروندههایی با موضوعات مختلف کیفری، قضایی و پزشکی قانونی بررسی و دستور رسیدگی ویژه به مراکز و مراجع مربوطه صادر شد.
رییس سازمان پزشکی قانونی در حاشیه این بازدید گفت: در این ملاقات مردمی یکی از مشکلاتی که مراجعه کنندگان داشتند عدم دسترسی به مرکز خدمات پزشکی قانونی از جمله تشریح است.
وی افزود: در همین راستا جلساتی را با مجلس شورای اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی داشتیم که اعتباراتی را برای سازمان پزشکی قانونی در نظر بگیرند تا در مراکزی که مرجع قضایی وجود دارد بتوانیم یک مرجع پزشکی قانونی ایجاد کنیم که خدمات لازم را به مردم ارائه و از جا به جایی بین شهری و مسافت طولانی جلوگیری کند، زیرا در حال حاضر در ۴۶۴ شهرستان خدمات پزشکی قانونی ارائه میشود و در ۱۵۰ شهرستان دیگر مرکز قضایی وجود دارد، ولی مرکز پزشکی قانونی موجود نیست که در اکثر این شهرستانها مسافت طولانی بین روستا تا شهرستان وجود دارد.
رییس سازمان پزشکی قانونی گفت: بخشی از پروندههای مطرح شده دیگر مربوط به کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی است در این سازمان صرفا با دستور مقام قضایی به پروندهها ورود پیدا میکنیم و اگر دستوری در حوزه معاینات، آزمایشگاه و کمیسیونها باشد اقدامات لازم را انجام میدهیم.
دکتر مسجدی آرانی ادامه داد: برخی از هموطنان به جهت اینکه رویه کار در سازمان پزشکی قانونی را نمیدانند و انتظار دارند کار از پزشکی قانونی آغاز شود در حالی که پزشکی قانونی یک دستگاه کارشناسی ذیل مجموعه قوه قضاییه است و رأساً به پرونده قضایی ورود نمیکند بنابراین هموطنان حتما با دستور مقام قضایی بخشی از خدمات را که نیاز است از پزشکی قانونی دریافت میکنند.
رییس سازمان پزشکی قانونی افزود: انتظار داریم در حوزه تجهیزات مربوط به سالن تشریح یا آزمایشگاهها و خرید مواد آزمایشگاهی دستگاههای متولی و دولت حداکثر مساعدت را با سازمان پزشکی قانونی داشته باشند تا بتوانیم به جهت پیشگیری از اطاله دادرسی و خدمت رسانی مناسب وظایف خود را انجام دهیم.