بیماریهای قلبی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان محسوب میشوند و مواد غذایی از جمله عسل طبیعی، مغزگردو، سیر و زعفران برای سلامت قلب مفیدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ عسل طبیعی به علت داشتن انواع مواد معدنی سالم مانند منیزیم و سدیم برای سلامت قلب بسیار موثر است.
عسل طبیعی
خاصیت آنتی اکسیدانی عسل، مانعی بزرگ در برابر التهابات و رادیکالهای آزاد تولیدی در بدن است.
مصرف عسل طبیعی، باعث کاهش فشارخون، بهبود آریتمیهای قلبی، کاهش سطح تری گلیسرید خون، کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) میشود.
مغز گردو
وجود اسیدهای چرب غیر اشباع در گردو میتواند به کاهش سطح LDL و تری گلیسرید کمک کند.
همچنین در یک مطالعه نشان داده شد افرادی که بیش از چهار بار در هفته از گردو مصرف میکنند، ۳۷ درصد کمتر دچار بیماریهای قلبی میشوند.
وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی گردو نیز میتواند سبب کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو شود.
مواد موجود در زعفران موجب افزایش دفع چربی و کلسترول و کاهش غلظت سرمی تری گلیسرید و LDL سبب بهبود سلامت قلب میشود.
زعفران سبب کاهش پلاکهای موجود در رگها شده و از سکتههای قلبی پیشگیری میکند.
سیر
مطالعات نشان میدهند که سیر باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و کاهش تری گلسیرید و کلسترول خون میشود.
سیر میتواند از ترومبوز و تجمع پلاکها در اطراف دیواره رگها جلوگیری کند.
سیر خاصیت ارتجاعی و پرفیوژن مویرگی را افزایش داده و از این طریق یک عامل محافظتی برای قلب است.