در دنیای صنعتی امروز که افراد بیشتر مواد خوراکی مورد استفاده خود را به شکلی آماده و فرآوری شده از شرکتها و تولیدکنندهها تهیه میکنند، اطمینان از اصالت و سلامت ماده خوراکی، یکی از دلمشغولیهای مصرف کنندهها است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، برخی از پرسشهای هر روزه ما این پرسشها هستند؛ آبلیمویی که مصرف میکنم چقدر طبیعیه؟ شیری که برای تغذیه مدرسه توی کیف فرزندم میذارم سالمه؟ زعفرانی که به تازگی خریدم، رنگ و طعمش طبیعی است یا تقلبی است؟
پژوهش در زمینه اصالت سنجی و سلامت غذا موضوعی بود که سفیر هلند رو به دانشکده داروسازی دانشگاه شهید بهشتی آورده بود؛ برای بازدید از نمایشگاهی که دستاوردهای محققان ایرانی و همکاری آنها با همتایان هلندی شان را به نمایش گذاشته بود.
هلند از نظر مساحت در جهان در جایگاه ۱۳۲ است. از نظر جمعیت هم از ۷۱ کشور جهان جمعیت کمتری دارد و با این همه همانگونه که آقای مولن سفیر هلند میگوید، کشورش در تولید محصولات کشاورزی و صادرات آن، پس از ایالات متحده در جایگاه دوم جهان قرار دارد.
همچنین، دانشگاههای هلند از جمله دانشگاه واخِنینگِن در زمینه کشاورزی و علوم غذایی در دنیا مرجع هستند.
به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، حدود یک سوم بیماریهای غیر واگیر مثل سرطانها و حتی ناباروری به سلامت غذایی که میخوریم ارتباط دارند، مسالهای که اهمیت همکاریهای پژوهشی بین ایران و کشوری پیشرو در این زمینه یعنی هلند را پررنگتر میسازد.
دکتر رضا جهانی استادیار سم شناسی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که تجربه یک دوره مطالعاتی را در دانشگاه واخِنینگِن هلند دارد، میگوید در آزمایشگاه دانشکده روی طراحی روشهایی سریع و در دسترس همگان برای سنجش اصالت و سلامت تولیدات غذایی کار میکند.
دکتر یزدانپناه معاون پژوهشی دانشکده داروسازی میگوید بخشی از برنامه جامع اصالت و سلامت غذای کشور که فاز سوم آن آغاز شده، توسعه سنجش تقلب و سموم در مواد غذایی است. فاز سوم برنامه جامع ۱۶ ساله که با هدف تضمین اصالت، سلامت وکیفیت غذا از سال ۱۳۹۳ شروع شده، خردادماه امسال آغاز شده است.