کارشناسان کشاورزی پیش بینی می کنند از نزدیک به 5 هزار و 500 هکتار مزرعه گوجه فرنگی، بیش از 250 هزار تن گوجه برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، فلاح کارشناس مسئول سبزی و صیفی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بااشاره به اینکه درسال جاری سطح زیر کشت گوجه فرنگی در استان ۵ هزار و ۴۷۶ هکتار میباشد گفت: پیش بینی میشود بیش از ۲۵۰ هزار تن گوجه فرنگی برداشت شود که شهرستان ارومیه با دارا بودن سطح زیر کشت ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار دارای رتبه اول کشت این محصول در استان میباشد و پس از آن شهرستانهای میاندوآب، شاهیندژ و بوکان در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی افزود: نیاز آبی گوجه فرنگی حدود ۸ هزار مترمکعب در هکتار میباشد که که این میزان بسته به روش آبیاری قابل تغییر میباشد.
کارشناس مسئول سبزی و صیفی جهاد کشاورزی استان افزود: از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی احداث دو واحد بانک نشاء مکانیزه در شهرستانهای ارومیه و نقده با ظرفیت تولید ۳۲ میلیون نشاء در سال از محل اعتبارات طرح احیاء دریاچه ارومیه میباشد که علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه کشت از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد میشوند و کشاورز مجبور به شخم مجدد و کشت محصول جایگزین میشود جلوگیری میکند.
۱۷ واحد تولیدی باظرفیت تولید ۵۲ هزارتن رب درآذربایجان غربی فعال هستند
سرتیپی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بااشاره به اینکه آذربایجانغربی جز استانهای برتر کشور در تولید رب است گفت: ۱۷ واحد تولیدی باظرفیت تولید ۵۲هزار تن رب فعال است که گوجه فرنگی کشاورزان را خریداری میکند.
وی افزود: در ۴ ماهه سال جاری ۱۲ هزارتن گوجه فرنگی و ۴ هزارتن رب گوجه فرنگی به کشورهای هدف صادر شده است که نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته است.