سازمان حفاظت محیط زیست در تلاش است، ظرفیت زنان برای کمک به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار را بالفعل کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مدیرکل دفتر حفاظت و احیا تالابها، سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: جامعهای که خواهان دستیابی به توسعه پایدار است باید برای بهرهمندی از ظرفیت و پتانسیل زنان به عنوان نیمی از پیکره جامعه، برنامه داشته باشد.
خانم آرزو اشرفیزاده افزود: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان پیشگام توسعه پایدار در کشور از سالها پیش همواره تلاش کرده تا از روشهای مختلف به ویژه از طریق ایجاد ارتباط مؤثر با جوامع بومی و محلی، ظرفیت زنان برای کمک به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار را بالفعل نماید.
این مدیر محیط زیست، به الگوسازی مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه در قالب طرح حفاظت از تالابهای ایران اشاره کرد و گفت: این اقدامات از سال 1393 شروع شد، و با هدف توجه به معیشت پایدار در مناطق روستایی و عشایری و نیز «تنوعبخشی به معیشتهای سازگار با منابع تالابی» در 2 گروه «مشاغل مرتبط با کشاورزی» و «مشاغل غیرکشاورزی» پیش رفت.
اشرفیزاده افزود: بر اساس تأثیر مؤلفههای آب و کشاورزی بر تالابها مقرر شد با استفاده از ظرفیتهای محلی به ویژه ظرفیت زنان، 54 روستا در استانهای فارس، خوزستان و آذربایجانهای غربی و شرقی، برنامه حفظ تالابها در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل دفتر حفاظت و احیا تالابها، سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار داشت: به دلیل ارتباط ضعیف میان بدنه دولت و جوامع محلی، زنان منافع خود را در تقابل با برنامههای تعریف شده ملی میدانستند، اما پس از اجرای پروژههای پایلوت مشارکتی در 54 روستا، افراد محلی به ویژه زنان، برای حفظ محیط زیست و تالاب، بیشترین همکاری را داشتند.
وی افزود: بازار اقتصادی ایجاد شده برای صنایع دستی و تولیدات بومی همچون؛ گلیم، نان محلی، خیاطی و عرقیات گیاهی، افزایش همکاری زنان در حفظ اکوسیستم تالابها را به دنبال داشته است.
به گفته اشرفیزاده، بالاترین میانگین بانوان شرکتکننده در پروژههای معیشت پایدار، مربوط به دو حوضه تالاب بختگان در استان فارس و قرهقشلاق در استان آذربایجان شرقی است.
مدیرکل دفتر حفاظت و احیا تالابها، سازمان حفاظت محیط زیست، تأکید کرد: مشارکت 76 درصدی زنان در کارگاههای آموزش تخصصی و مشارکت بیش از 66 درصدی زنان در کارگاههای اطلاعرسانی محیط زیست در روستاهای پایلوت، بخشی از دستاوردهای حوزه زنان سازمان محیط زیست است.