طرح بزرگ ۸۰۰ میلیاردتومانی گازرسانی به مناطق کوهستانی شهرستان های نوشهر، نور و آمل اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، سرپرست شرکت گاز مازندران، از امضای تفاهمنامه بین شرکت گاز مازندران و اداره کل منابع طبیعی غرب این استان، با هدف سرعت بخشیدن به اجرای طرح ملی گازرسانی (خط تغذیه گاز ونوش به کدیر) برای ۳ شهر و ۱۸۵ روستای شهرستان های نوشهر، نور و آمل خبر داد.
قاسم مایلی رستمی گفت: در جلسه هماهنگی بین شرکت گاز و سازمان جنگلها، تفاهمنامهای با ۲۰ بند تنظیم و به امضا رسید، که علاوه بر تسریع در اجرای طرح با همکاری سازمان جنگلهای کشور و اداره کل منابع طبیعی مازندران _ نوشهر، ضوابط محیط زیستی مربوط به عرصههای جنگلی با بالاترین حساسیتهای کارشناسی مورد توجه شرکت گاز قرار میگیرد.
سرپرست شرکت گاز مازندران افزود: طرح بزرگ ۸۰۰ میلیاردتومانی گازرسانی به مناطق کوهستانی شهرستانهای نوشهر، نور و آمل شامل اجرای خط لوله اصلی تغذیه گاز به طول ۳۳۷ کیلومتر و نیز هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه داخلی گاز است.
مایلی رستمی، اتصال مناطق مسکونی کوهستانی و حاشیه جنگلها را به عنوان یکی از عوامل جلوگیری از برداشت چوب جنگلها برشمرد و تصریح کرد: در حال حاضر دو پیمانکار مشغول کار بوده و تا کنون حدود ۵.۵ کیلومتر شبکه گذاری انجام شده است.
سرپرست شرکت گاز مازندران با بیان اینکه فاز نخست با شبکه گذاری به طول ۱۱ کیلومتر از روستای ونوش تا محدوده دریاچه ممرز انجام خواهد شد گفت: در فاز دوم از نزدیکی دریاچه ممرز به سمت روستای کدیر، ۱۷ کیلومتر شبکه گذاری باید انجام شود.
مایلی رستمی با اشاره به اینکه هم اکنون اجرای فاز نخست و دوم آغاز شده و اجرای آن ادامه دارد افزود: فاز سوم نیز به طول ۱۸ کیلومتر تا روستای کدیر بخش کجور ادامه یافته و اتصال خط لوله انتقال گاز از روستای کدیر به شهر کُجُور به طول ۱۳ کیلومتر در فاز چهارم این طرح ملی قرار دارد.
سرپرست شرکت گاز مازندران، به اجرای خط لوله تغذیه گاز ۱۲ اینچ از روستای کدیر بخش کُجُور به شهر بلده و روستاهای این بخش در فازهای بعدی اشاره کرد و گفت: در ادامه این خط لوله تغذیه گاز به منطقه چلاو بخش امامزاده عبدالله آمل، روستای فیلبند شهرستان بابل در بخش بندپیغربی هم به شبکه سراسری وصل خواهد شد.
مایلی رستمی افزود: با اجرای این طرح شهرهای کُجُور، پول و ۶۴ روستای بخش کجور با ۴ هزار و ۷۹۸ خانوار، شهر بلده و ۷۳ روستای این بخش شهرستان نور با ۳ هزار و ۲۷ خانوار، ۴۷ روستای منطقه چلاو بخش امامزاده عبدالله آمل با ۶۶۴ خانوار و فیلبند به عنوان تنها روستای بخش بندپی غربی بابل با ۵۵ خانوار از نعمت گاز بهره مند میشوند.
کجور کجاست؟
کجور یک منطقه ییلاقی کوهستانی است که در استان مازندران قرار دارد. در تقسیم بندی استانی، کجور جزء شهرستان نوشهر میباشد. کجور در بین دو کوه دماوند و علم کوه قرار گرفته است. این دهستان خود به سه دهستان کوچک تقسیم بندی میشود. این دهستانها به نامهای زانوس، پنجک و توابع کجور تقسیم بندی میشود. مردم این ناحیه مسلمان و شیعه مذهب میباشند.
راه دسترسی به کجور
از تهران دو راه دسترسی وجود دارد که شما را به کجور میرساند. مسیر اول از جاده چالوس میگذرد و با پیمودن مسافت ۲۲۴ کیلومتر پس از گذشتن از آسارا، مرزن آباد و کندلوس به این دهستان میرسید. مسیر دوم با پیمودن ۲۳۳ کیلومتر مسافت، شما را به کجور میرساند. این مسیر از جاده تهران به بومهن و خسروآباد میگذرد و در نهایت به کجور میرسد.
تاریخچه کجور
کجور از مناطق قدیمی طبرستان محسوب میشود. کجور از مناطق با قدمت تاریخی بالا بحساب میآید. کجور از دیرباز مورد توجه سلاطین و پادشاهان قرار داشته است و همواره به این منطقه هجوم میآوردند. در قدیم در سال ۷۴۰ هجری شمسی این منطقه توسط جلال الدوله اسکندر بن زیاد مورد بازسازی قرار گرفت. کجور در زمان هجوم حمله مغول دچار آسیبهای فراوانی شد. این ناحیه در مرکز شهر رویان قدیم قرار دارد و در حدود هزار سال سلسله پادوسبانیان بر آن حکومت میکردند. این حکومت توسط سلسله صفویه منقرض گردید.