دیدار معاون وزیر صمت با نماینده ولی فقیه در استان؛
راه اندازی معادن غیر فعال کهگیلویه و بویراحمد
جعفری گفت: طرح آمایش صنعتی در مناطق کمتر توسعه یافته کهگیلویه و بویراحمد اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، نماینده ولی فقیه در استان در این دیدار با اشاره به اینکه ظرفیتهای بسیار خوبی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، اما از نظر توسعه و اقتصادی استانی نو پایی هستیم گفت: در زمان رژیم پهلوی خدماتی به مناطق محروم داده نمیشد و همین امر موجب عقب ماندگی این استان شد.
آیت الله حسینی با اشاره به اینکه شهرکهای صنعتی در کهگیلویه و بویراحمد یا تعطیل هستند یا از آنها استفاده مناسبی نمی شود افزود: همین امر عقب افتادگی اقتصادی استان را بیشتر کرده است.
وی ادامه داد: طرحها و معادنی در استان وجود دارد که نیاز به حمایت دارد و باید رسیدگی شود.
آیت الله حسینی با انتقاد از رواج خام فروشی در کشور از معاون وزیر خواست برای این معظل چاره اندیشی شود.
معاون وزیر صمت نیز در این جلسه گفت: امید است بتوانیم با راه اندازی برخی طرحها توسعه استان را رقم بزنیم.
جعفری با تاکید بر اینکه وزارت صمت در حوزه معادن نگاه ویژهای به استان کهگیلویه و بویراحمد دارد افزود: همه ما دنبال این هستیم که معادن تعطیل در استان ها راه اندازی شود.
وی با انتقاد از کمرنگ بودن بخش خصوصی در زمینه فعالیت معادن استان ادامه داد: این نگاه باید تغییر کند.
جعفری گفت: باید زیر ساختهای اقتصادی مهیا شود؛ چرا که اگر سرمایه گذار میخواهیم باید زیر ساخت مناسبی برای فعالیت او فراهم کنیم.
وی اضافه کرد: قرار است طرح آمایش صنعتی با تقویت شهرستانهای کمتر توسعه یافته، حمایت از مناطق محروم و ایجاد اشتغال، راه اندازی شود و با عملی کردن این طرح، کمک بزرگی به استان میشود.
معاون وزیر صمت به فسفات چرام نیز اشاره کرد و ادامه داد: سرمایه گذاری برای فعال شدن این معدن پیدا شده و قرار است با حمایت های وزارت صمت این طرح رونق یابد..
وی ادامه داد: پانزده منطقه در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده و قرار است کار اکتشافی درآن انجام شود.
جعفری با اشاره به افزایش ۲۷ درصدی صادرات غیر نفتی در کشور گفت: امسال در زمینه صادرات غیر نفتی ۳۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی در کشور داشتیم.
معاون وزیر صمت خطاب به نماینده ولی فقیه در استان که موضوع خام فروشی را عنوان کرد هم یادآور شد: تلاش شده خام فروشی به کمترین میزان برسد به صورت فرآوری و یا نیمه خام تبدیل شود و نسبت به سالهای قبل کمتر شده است.
جعفری گفت: همچنین با راه اندازی کارخانه های فرآوری در کشور تلاش شده خام فروشی کاهش یاید و این مهم ادامه دارد.
معاون اقتصادی استاندار هم گفت: کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ درصد منابع آبی کشور را تامین می کند و ۳۰ درصد گاز و نفت کشور را دارا است اما نسبت به فعل کردن این نعمت عقب هستیم و جای کار دارد.
عسکری افزود: قرار است با حضور معاون وزیر و تیم همراه از معادن استان طی دو روز بازدید و برای شکوفایی این معادن راهکارهای مناسب ارائه شود.
دیدار معاون وزیر با استاندار
وزیر صمت در جلسه با استاندار مشکلات معادن استان کهگیلویه و بویراحمد را بررسی کرد.
معدن فسفات نیترات و سلستین از جمله معانی بود که پیرامون مشکلاتشان مباحثی مطرح و برای راه اندازی و فعال کردن آنها پیشنهادهای ارائه شد.
استاندار استان در این نشست گفت: کهگیلویه و بویراحمد استانی ثروتمند است اما از از این ثروت بی بهره هستیم و این معضلی بزرگ است.
احمدزاده در حالی که بخش زیادی از نفت کشور در کهگیلویه و بویراحمد تامین می شود اما شهرستان گچساران بیشترین آمار بیکاری را به خود اختصاص داده است.
وی به خارج شدن روان آب ها اشاره کرد و افزود: متاسفانه هنوز سد مناسبی برای این موضوع احداث نشده است.
استاندار به معدن بوکسیت سرفاریاب نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه تولیدات این معدن خام فروشی می شود و این یک مشکل بزرگ است.
احمدزاده از معاون وزیر خواست برای خارج کردن این استان از بن بست بودجه مناسبی اختصاص دهند.