کنگره سالانه گیاه پزشکان کشور با هدف بررسی دستآوردها، عملکردها و مبارزه با بیماریهای گیاهی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بیست و چهارمین کنگره گیاه پزشکی کشور و دومین کنگره بیماریشناسی گیاهی ایران با هدف بررسی دستآوردها، عملکردها و مبارزه با بیماریهای گیاهی برگزار شد.
خیام نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تجمعی است از دانشمندان دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور، شرکتهای دانش بنیان و تعدادی هم از کشاورزان که در تعامل اینها بتوانیم مشکلات اساسی که فراروی بخش کشاورزی در حوزه آفات و بیماریها است، حل و فصل کنیم.
گیاه پزشکی و راههای مبارزه با عوامل بیماری زا و همچنین تحقیقات در این زمینه، نقش مهمی در کشاورزی امروز دارد.
جعفری، معاون پژوهش و فنآوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز گفت: بین ۳۵ تا ۴۰ درصد محصولا کشاورزی بر اثر عوامل بیماری زا، آفات و علفهای هرز از بین میروند. در کشور ۱۲۵ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید میکنیم اگر ما بتوانیم فقط ۱۰ درصد این میزان خسارت را کم کنیم، در سال حدود ۱۲ میلیون تن به محصولات کشاورزی افزوده خواهد شد.
در حالیکه، مصرف سالانه سموم و آفت کشها در کشور ۳۵ هزار تن است.
علائی مقدم، رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: مصرف بیش از حد آفت کشها را در کشور نداریم، بلکه خلاء مدیریت مصرف بهینه و درست آفت کشها است. براساس گزارش ها، بیش از ۷۵ درصد بهره برداران، آن دانش نحوه استفاده از نهادهها را شاید نداشته باشند.
بنابراین استانداردسازی میزان مصرف آفت کشها و سموم از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی در توسعه کشاورزی کشور است.
رنجبر، رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی گفت: برنامه اصلی در حوزه تحقیقات آفت کش ها، کاهش مصرف سموم، و آنهایی که احتمالا سلامت مردم را ممکن است به مخاطره بیاندازد، آن جزو اولویتهای ما است.
اینها همه در حالیست که وجود رانت در واردات مواد اولیه از چالشهای مهم این صنعت بشمار میرود.
اعظمی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: هم سموم کم کیفیت است و هم سمومی که در آنها تقلب صورت میگیرد، یعنی یک سم کم کیفیت به نام چندین سم دیگر در بازار خرید و فروش میشود که متاسفانه نظارتی نیست.