معاون سازمان توسعه تجارت گفت: برخلاف گذشته، رویه دولت های گذشته در مواجهه با موضوع تجارت الکترونیک رویکردی مبتنی بر ایجاد زیرساخت، ساماندهی این فضا و صدور مجوزها بود اما امسال بنا بر تاکید وزیر صمت بیشتر تلاش بر توسعه تجارت الکترونیک متمرکز شده است.
کلاهدوز افزود: در بخش پشتیبانی به ویژه حمل و نقل هم دو پروژه در زمینه های توسعه ظرفیت حمل و نقل هوشمند تعریف شده است که مرکز توسعه تجارت الکترونیک به عنوان تسهیل و کمک کننده در آن ایفای نقش می کند.
سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: در حوزه قوانین و مقررات ایجاد و فعالیت کسب و کار الکترونیکی هم پیشنهادهای برای تسهیل در این زمینه به مجموعه دولت و مجلس ارایه شده است. به گفته وی، زمان صدور ای-نماد به کسب و کارهای الکترونیکی به کمتر از یک ساعت رسیده و اکثر کنترل ها از پیشنه تبدیل به پسینی شده است که سرعت بخش فعالیت کسب و کارها خواهد بود. کلاهدوز افزود: بلافاصله پس ازصدور ای-نماد، درگاه های پرداختی به صورت خودکار و بدون تشکیل پرونده جدید فعال می شود.
وی ایجاد پارک های علم و فناوری تخصصی در مساحت 20 هزار متر مربع با همکاری وزارت علوم فناوری را از جمله اقدامات در توسعه حوزه تجارت الکترونیکی برشمرد که مهر امسال افتتاح خواهد شد. به گفته کلاهدوز، در فازهای بعدی هم این پارک ها به شهرک های تجارت الکترونیکی تبدیل می شوند.
سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: زیرساخت های فعالیت تجارت الکترونیک مانند دیتا سنترها، سخت افزارهای مورد نیاز، ایجاد امنیت و پلتفورم های از سوی این مرکز با همکاری بخش خصوصی آماده می شود و در غالب خدمات ابری به مجموعه های فعال یا در حال فعال شدن به صورت یکپارچه ارایه خواهد شد. کلاهدوز افزود: در حوزه صادرات نیز با هماهنگی سازمان توسعه تجارت تسهیلات ویژه مالی برای تبادل کالا و برگشت پول به کشور انجام می شود که بخشی از آن به صورت پایلوت اجرا شده است و در هفته های آینده نیز سعی می کنیم این حجم با شیب منطقی در سراسر کشور افزایش یابد.