کشورهای آفریقایی که اصلیترین قربانی انتشار گازهای گلخانهای هستند، برای دستیابی به عدالت آب و هوایی تلاش میکنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از ابیجان؛ در فاصله حدود سه ماه تا بیست و هفتمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در مصر، نمایندگان کشورهای آفریقایی در لیبروویل پایتخت گابن گردهم آمده اند تا درباره مواضع و مطالبات آفریقا در این اجلاس جمعبندی کنند.
«علی بونگو» رئیس جمهور گابن در این اجلاس تاکید کرد بیست کشور صنعتی جهان موسوم به گروه بیست، که مسئول هشتاد درصد انتشار گازهای گلخانهای در دنیا هستند، حق آفریقا را نادیده گرفته اند.
«لی وایت»، وزیر آب، جنگل، دریا و محیط زیست گابن، میگوید: "آفریقا مسوول تنها سه درصد انتشار دی اکسید کربن در جهان است. مسوول اصلی آلودگی هوا و خسارات ناشی از آن کشورهای گروه بیست هستند که توسعه طبیعی آفریقا و حتی زندگی مردم را در برخی کشورهای آفریقایی به خطر انداخته اند. "
سال ۲۰۰۹، کشورهای صنعتی در اجلاس پانزدهم در کپنهاگ، متعهد شدند صندوقی با گردش مالی سالانه صد میلیارد دلار را تا سال ۲۰۲۰، با هدف کمک به کشورهای در حال توسعه بالاخص کشورهای آفریقایی، جهت مقابله با عواقب تغییرات آب و هوایی راه اندازی کنند. این وعده هرگز متحقق نشده است.
«ابوبکر گی»، فعال جامعه مدنی از سنگال، میگوید: "حرف و وعده کافیست. خسارات ناشی از تغییرات آب و هوایی در آفریقا هر روز تشدید میشود. کشورهای غربی و اقتصادهای بزرگ مسوول این شرایط، باید حالا به وعده هایشان عمل کنند. "
آفریقا جایگاه حوزه رود کنگو به طول ۴۷۰۰ کیلومتر است که بعد از حوزه آمازون در برزیل، دومین شش تنفس کره زمین محسوب میشود. بیست و هفتمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل که از ۱۵ تا ۲۷ آبان آینده (۶ تا ۱۸ نوامبر ۲۰۲۲) در شرم الشیخ مصر برگزار میشود، به طور اخص به آفریقا و حوزه رود کنگو خواهد پرداخت.