وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فعالیتهای قرآنی مسجدمحور در اولویت این وزارتخانه قرار دارد.
وی همچنین به رصد و توجه مخصوص معظم له از مجموعه فعالیتهای فرهنگی دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: این نگاه عمیق تکلیف و وظیفه ما را بیش از پیش سنگین و مهم میکند.
اسماعیلی با اشاره به انتظار خاص از مجموعه معاونت قرآن و عترت، طولانیترین شرح وظایف در حکم معاون قرآن و عترت را مؤید این امر دانست و ضمن قدردانی از برنامههای خاص انجام شده در مدت هفتماهه مسئولیت آقای معاف گفت: برنامههای کلان و راهبردی معاونت قرآن باید مستمر و گستردهتر سیری صعودی بگیرد، چراکه امور حوزه قرآنی از زمره مهمترین برنامهها و فعالیتهای فرهنگی جمهوری اسلامی است و بر این اساس توقع و انتظار بسیار زیادی از این معاونت مد نظر است.
اسماعیلی تشکیل این جلسات را به منظور مرور برنامهها و بازتاب گسترده فعالیتهای قرآن و عترت مهم خواند و افرود: انعکاس اخبار در این حوزه باید جامع و گستردهتر باشد و همچنین توجه به حوزه بینالملل نیز باید در اولویت اصلی فعالیتهای قرآنی قرار گیرد تا در این راستا با ارتباط مستمر با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و تشکیل جلسات مشترک، بُعد بینالمللی آن تقویت تا زمینه تخصصیتر شدن فعالیتهای قرآنی در سطح جهانی فراهم شود.
وی تعامل با فعالان و مجموعههای قرآنی و خصوصاً کانونهای مساجد را حائز اهمیت خواند و ادامه داد: قرآن با مساجد باید پیوندی توأمان و ناگسستنی داشته باشد، قرآن نور محض است و حتی زمان پیامبر به خاطر جذابیت این حقیقت مطلق، کفار به صورت مخفیانه و از سر اشتیاق و نیازی درونی به صوت دلپذیر قرآن پیامبر گوش فرا میدادند.
اسماعیلی توجه و پرداختن به زندگی بزرگان و مفاخر و اسوههای قرآنی نظیر کربلایی کاظم ساروقی که مصداق معجزه قرآن بودهاند موجب جریانسازی و تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآن در سطح آحاد جامعه دانسته و آن را از تکالیف اساسی معاونت قرآن و عترت در زمینه تبلیغ و ترویج شعائر اسلامی برشمرد.
رئیس کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم، نقش و جایگاه قرآن در هیئات مذهبی را مهم و سازنده بیان کرد و افزود: باید به این موضوع به عنوان مطلبی اساسی توجه داشت و قرآن را بیشتر در دل هیئتها وارد کرد، چرا که از درون همین مجالس و هیئات، شهدا و بزرگان در جامعه ظهور میکنند و از این رو اهتمام ویژه پیوست و اتصال بیشتر قرآن با هیئات مذهبی میتواند، راهگشا و سازنده باشد.
اسماعیلی همچنین نقش سازنده و حضور روحانیون و مبلغان دینی در مناطق حساس را موجب جلوگیری از ایجاد و رشد فرق ضاله، منحرف و خانوادهبرانداز دانست و راه علاج را توسعه فعالیتهای تبلیغی ترویجی و اهتمام به منویات مقام معظم رهبری همانند تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن دانست که اجرا آن تاکنون قابل قبول نبوده و باید در این زمینه کارهای اساسی و بنیادین طراحی و اجرا شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان بنای کار معاونت قرآن عترت را امور تبلیغی و ترویجی دانست که با مجموعه مومن، جوان، متخصص و با انگیزه کنونی این معاونت، دستیابی به این مهم و نیل به اهداف والای تعمیم فرهنگ رفیع قرآن در سطح همه آحاد جامعه محقق خواهد شد.
همچنین در این مراسم علیرضا معاف معاون قرآن و عترت به ارائه گزارشی از فعالیتهای جاری و پیشروی معاونت قرآن پرداخت و اهتمام و توجه همه ارکان و کارکنان این معاونت را مبتنی بر سیاستها و منویات مقام معظم رهبری و اهداف دولت سیزدهم عنوان کرد.
طرح ملی ایجاد پایگاههای قرآنی مساجد منطبق بر فرمایش رمضانیه مقام معظم رهبری، برنامهریزی کوتاهمدت و بلندمدت در زمینه تربیت حفاظ قرآن، تأسیس قرارگاه قرآنی فضای مجازی (مسک)، تأسیس اندیشگاه قرآنی، تأسیس شورای ایدهپردازی قرآنی، طراحی خانههای خلاق قرآنی، حمایت از تربیت استعدادهای نوجوان در حوزه قرائت و حفظ قرآن، طراحی و تدوین سند عملیاتی قرآنیسازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طراحی و نگارش سند عملیاتی قرآنیسازی وزارت میراث فرهنگی، طراحی و نگارش قرآنیسازی فرایندهای اقتصادی دولت، برنامهریزی حمایت از پویش جلسات خانگی، طراحی سامانه سرگرمی آموزش قرآن، برنامهریزی در راستای تاسیس مرکز ترجمه و گسترش قرآن کریم، صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه و چند کلانبرنامه دیگر از رئوس مهمترین برنامههایی بود که توسط معاف به عنوان طرحهای بدیع در کنار برنامههای جاری همچون جشنواره آیات، طرح آموزشی بشری و ... تشریح و در مورد آن گفتگو شد.