سالانه از معلولیت بیش از هشت هزار کودک با غربالگری بینایی پیشگیری می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور در مهاباد گفت: با انجام غربالگری بینایی سالانه بطور متوسط از معلولیت بیش از هشت هزار کودک در کشور پیشگیری میشود.
افروز صفاری فرد، با بیان اینکه طرح غربالگری اختلالات چشم از سال ۱۳۷۵ در سازمان بهزیستی کشور آغاز شده و از برنامه های موفق این سازمان است، افزود: با اجرای این طرح سالانه چهارهزارکودک دارای عارضه تنبلی چشم و چهارهزار کودک دارای سایر اختلالات بینایی شناسایی و با انجام مداخلات درمانی و تجویز عینک ازمعلولیت آنها جلوگیری می شود.
صفاری فرد تصریح کرد: تنبلی چشم عارضه ای است که اگر در زمان طلایی شناسایی و درمان نشود میتواند منجر به معلولیت بینایی کودک شود به همین دلیل لازم است کودکان سه تا ۶ ساله، سه بار در طول سالهای عمر خود از نظر تنبلی چشم غربالگری شوند.
وی گفت: در صورتیکه موارد مشکوک شناسایی شدند به بینایی سنج یا اپتومتریست ارجاع داده می شوند و مداخلات بهنگام را دریافت میکنند که می تواند شامل تجویز عینک بوده و یا در مواقعی که نیاز به جراحی داشته باشند که به چشم پزشک مراجعه کنند.
صفاری فرد افزود: از ابتدای اجرای این طرح درکشورتاکنون بیش از ۵۰ میلیون مورد غربالگری بینایی انجام شده که در نتیجه آن بیش از ۳۷۰ هزار مورد کودک مبتلا به تنبلی چشم شناسایی و با درمان به هنگام از معلولیت بینایی آنها جلوگیری شده است.
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور گفت: طرح غربالگری بینایی امسال برخلاف سالهای قبل از اردیبهشت ماه در کشور آغاز شده و تا پایان سال ادامه خواهد داشت و انتظار میرود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار کودک سه تا شش ساله زیر پوشش این طرح قرار گیرند.