مدیر کل شیلات خوزستان صنعت شیلات را اقتصادی سالم، سبز، سازگار با محیط زیست، اشتغالزا و کارآفرین توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، فتح الله ابوعلی با بیان اینکه حمایتهای خوب دولت سیزدهم از صنعت شیلات بارقه امید را در دل تولیدکنندگان و آبزی پروران ایجاد کرده است، گفت: شیلات یک اقتصاد سالم، سبز و سازگار با محیط زیست، اشتغالزا و کارآفرین است که به سرعت به بازدهی میرسد و میتواند جایگزین بسیار خوبی برای نفت در خوزستان باشد.
وی افزود: خوزستان ظرفیتهای متنوعی برای توسعه آبزی پروری دارد و در سالهای اخیر در رتبه نخست و یا دوم کشور در بحث آبزی پروری بوده است و در بحث تولیدات شیلاتی کشور نیز مقام سوم را دارا هستیم، زیرا عمده تولیدات شیلاتی از محل صید است و ما محدودیتهای شدیدی در بحث صید در خوزستان داریم.
ابوعلی ادامه داد: برنامههای مفصلی با توجه به ظرفیتهای خوزستان برای توسعه آبزی پروری داریم و در آینده با اجرایی شدن این برنامههای مصوب، خوزستان به عنوان بزرگترین تولید کننده شیلاتی کشور فعالیت خواهد کرد.
وی افزود: طرح تولید یک میلیون تن تولیدات شیلاتی ارائه شده که اکنون در حال عملیاتی کردن این طرح هستیم و برنامههای آن یکی پس از دیگری در حال پیگیری و اجراست.
مدیرکل شیلات خوزستان بیان کرد: عمده رویکرد فعالیتهای اداره کل شیلات خوزستان در زمینه توسعه دریامحور و ساحل محور است تا نیاز کمی به آب شیرین داشته باشیم و در این زمینه برنامههای شهرهای ساحلی ارائه شده است و خوشبختانه طرح دو شهر آبادان و خرمشهر در شورای برنامه ریزی استان به تصویب رسیده است.
۲۰ هزار هکتار توسعه آبزی پروری در شهرهای آبادان و خرمشهر
ابوعلی گفت: این دو طرح در معاونت اجرایی ریاست جمهوری نیز مصوب شده است و به زودی ابلاغ میشود و براساس این دو طرح بیش از ۲۰ هزار هکتار توسعه آبزی پروری در شهرهای آبادان و خرمشهر رقم خواهد خورد.
وی ادامه داد: در هندیجان براساس برنامه ریزیهای انجام شده توسعه حدود ۱۰ هزار هکتار پرورش میگو در دستور کار است که امسال و در آیندهای بسیار نزدیک یک طرح ۳۹۵ هکتاری افتتاح خواهیم کرد؛ همچنین یک طرح پرورش میگو هزار و ۱۱۱ هکتاری با پیشرفت ۳۰ درصد در حال اجرا است.
این مقام مسئول گفت: یک طرح ۶ هزار هکتاری پرورش میگو در هندیجان وجود دارد که پاییز امسال به فراخوان عمومی میرود و سرمایه گذار آن مشخص خواهد شد، همچنین در ماهشهر نیز یک طرح بسیار بزرگ ۱۲هزار هکتاری پرورش میگو وجود دارد که اکنون در حال مطالعه آن هستیم.
ابوعلی با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت تحقق شعار امسال عنوان کرد: بحث تولید مولدهای ماهی باس دریایی برای اولین بار در کشور و دستیابی به بیوتکنیک تولید این مولدین توسط محققین سخت کوش پژوهشکده آبزی پروری جنوب، یکی از اقدامات بسیار مهمی بود که امسال محقق شد.
وی ادامه داد: در گذشته این مولدین از خارج از کشور وارد میشدند که با این دستاورد که با یک اقدام جهادی صورت گرفت، زمینه تولید حدود ۱۶ میلیون بچه ماهی در کشور فراهم شد و این روند مولدسازی برای سالهای بعد نیز ادامه پیدا میکند.
مدیرکل شیلات خوزستان گفت: دستیابی به تولید میگو از طریق استفاده از زه آبهای کشاورزی یکی دیگر از اقدامات خوب انجام شده در حوزه شیلات است؛ در این زمینه تولید جهشی بسیار خوبی داشتیم و ۱۱۰ تن تولید کردیم؛ این تولید با توجه به دارا بودن کیفیت مطلوب و استانداردهای لازم حتی به کشورهای اروپایی صادر شد.
ابوعلی کشت دوم در مزارع گرمابی را یکی از راهکارهای کاهش اثرات خشکسالی و افزایش بهره وری در واحد سطح دانست و گفت: در سال گذشته ۱۰۰ تن ماهی قزل آلا که یک ماهی سردآبی است را در استخرهای خاکی در مناطق گرم آبی جنوب استان تولید کردیم و امسال برنامه توسعه این کار را به میزان ۵۰۰ تن در دستور کار داریم.
وی با بیان اینکه سال گذشته جهش سه برابری تولید میگو در خوزستان و فعال شدن تعدادی از مراکز تکثیر و نرسری تعطیل را شاهد بودیم گفت: امسال امیدواریم تولید میگو در خوزستان رشد قابل توجهی داشته باشد.
صادرات بیش از ۲۱ هزار تن تولیدات شیلاتی به خارج از کشور
مدیرکل شیلات خوزستان میزان صادرات تولیدات شیلاتی در سال گذشته را بیش از ۲۱ هزار تن اعلام کرد و گفت: با توجه به رفع مشکلات مرزی با کشور عراق و شناسایی سایر بازارهای هدف این آمار روند افزایشی دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: راه اندازی کارگو خط هوایی- باربری از فرودگاه آبادان به مقصد کویت در دوران شیوع بیماری کرونا و با توجه به محدودیتهای بوجود آمده در بحث صادرات آبزیان کمک قابل توجهی به تولید کنندگان کرد و این اقدام آغاز یک نوع صادرات جدید بود که محصولات شیلاتی به صورت تازه و در کمترین زمان ممکن به مقصد میرسد.
ابوعلی با اشاره به آخرین وضعیت پروژههای ناتمام شیلاتی اظهار کرد: مجتمع ۳۹۵ هکتاری پرورش میگوی هندیجان و برق رسانی پروژه شهید احمدیان خرمشهر و فاز اول مزرعه ماهیان سردابی شرکت شهرکهای کشاورزی اندیمشک امسال به بهره برداری میرسند.
وی یادآور شد: فاز دوم مجتمع پرورش ماهیان سردابی اندیکا ظرف کمتر از یکسال به بهره برداری میرسد و یک هزار تن به ظرفیت ماهیان سردابی استان اضافه خواهد شد.