تحولات بزرگ افغانستان در سال ۱۴۰۰، این کشور را در کانون توجه رسانههای بین المللی قرار داد.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل؛ خروج مفتضحانه آمریکا از افغانستان و روی کارآمدن دوباره طالبان مهم ترین تحولات این کشور در سال ۱۴۰۰ بود.
قرار بود اوایل اردیبهشت پارسال، خروج نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان تکمیل شود، اما " جو بایدن " رئیس جمهور آمریکا زیر قول خود زد و یازدهم سپتامبر را تاریخ جدید خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان اعلام کرد، پس از اعلام تاریخ جدید خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، روند سقوط شهرستانهای این کشور به دست طالبان آغاز شد.
آمریکا در تیرماه ۱۴۰۰ پس از تخریب تجهیزات نظامی خود و فروش آن به نرخ آهن قراضه سرانجام شب هنگام و بدون سر وصدا از پایگاه خود در بگرام که شهر کوچک آمریکاییها در افغانستان یاد میشد خارج شد.
طالبان، مرداد ماه به دروازههای شهرهای بزرگ افغانستان رسیدند، از سقوط نخستین شهر این کشور تا سقوط کابل یازده روز بیشتر طول نکشید.
اشرف غنی رئیس جمهور سابق افغانستان بیست و چهارم مردادماه فرار کرد و طالبان وارد پایتخت شدند.
شهروندان افغانستان و همکاران افغان نیروهای خارجی برای خروج از افغانستان به سوی فرودگاه رفتند.
صد وبیست هزار نفر در یک برنامه آشفته با عنوان عملیات تخلیه از افغانستان خارج شدند، اما دهها هزار نفر از آنها حتی هم اکنون در خارج از افغانستان در حالت بی سرنوشتی هستند.
در جریان روزهای عملیات آشفته تخلیه، حدود سیصد نفر از جمله سیزده نظامی آمریکایی براثر حملات انتحاری، تیراندازی یا سقوط از بدنه هواپیما در فرودگاه کابل کشته شدند.
سرانجام آمریکاییها یک روز قبل از خروج کامل از افغانستان، خانهای را در حومه فرودگاه کابل هدف حمله پهپادی قرار دادند که براثر آن ده نفر از جمله هفت کودک جان خود را از دست دادند.
آمریکا پس از بیست سال اشغالگری از افغانستان خارج شد، اما فقر، بیکاری، آوارگی و وضعیت نابسامان سلامت به عنوان پیامدهای بیست سال اشغالگری آمریکا همچنان پابرجاست.