مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه اگر سی ان جی نبود ایران واردکننده بنزین بود، گفت: ۲ هزار و ۵۳۶ جایگاه سی ان جی در کشور راهاندازی شده و روزانه ۲۳.۵ میلیون لیتر سی ان جی مصرف میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای علیاکبر نژادعلی در مراسم بهره برداری از پروژه ملی صادرات دریایی گاز مایع و گزارش عملکرد شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اظهار داشت: در یک سال گذشته اتفاقات خوبی در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی رخ داده و سوخت رسانی مناسبی در اقصی نقاط کشور داشتهایم.
وی افزود: مخازن ذخیرهسازی کشور دارای ۱۳ میلیارد لیتر ظرفیت است که ۴.۳ میلیارد لیتر آن مربوط به بنزین در کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه ۵۷ درصد از فرآوردهها توسط نفتکشهای جاده پیما حمل میشود، گفت: ۶۲ درصد از هزینهها نیز مربوط به نفتکشهای جاده پیما است، در حالی که با توجه به تن -کیلومتر حمل فرآورده، لازم است به سمت انتقال با خط لوله برویم تا کاهش هزینهها را محقق کنیم.
آقای نژادعلی با بیان اینکه اگر سی ان جی نبود ایران واردکننده بنزین بود، گفت: ۲ هزار و ۵۳۶ جایگاه سی ان جی در کشور راهاندازی شده و روزانه ۲۳.ف میلیون لیتر سی ان جی مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به راهاندازی سامانه هوشمند سوخت، گفت: در سال ۸۵ ایران روزانه ۲۷ میلیون لیتر در روز بنزین وارد میکرد و مجلس را بر آن داشت که تنها ابزار قیمتی در کنترل مصرف موثر نیست و سامانه هوشمند سوخت شکل گرفت.
وی با بیان اینکه رشد مصرف بنزین در سالهای بعد از انقلاب وجود داشته است، تصریح کرد: با اجرای سامانه هوشمند سوخت، رشد مصرف بنزین در کشور به منفی ۱۲ درصد رسید و مصرف بنزین در کشور مهار شد و از ۷۳.۷ میلیون لیتر در روز در سال ۸۵ به ۶۴.۵ میلیون لیتر در سال ۸۶ رسید.
آقای نژادعلی ادامه داد: در سال ۹۵ قیمت فوب خلیج فارس ۸۰۰ تومان بود و بنزین در کشور به قیمت هزار تومان عرضه میشد و میتوانستیم همان زمان آزادسازی قیمت بنزین را انجام دهیم.
وی ادامه داد: با بازگشت سهمیهبندی بنزین در سال ۹۸، مصرف حدود ۲۳ درصد کاهش پیدا کرد؛ اما اکنون رشد مصرف بنزین ناهنجار است که به دلیل اختلاف قیمت موجود با کشورهای همسایه است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی به حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت در آبان سال گذشته اشاره کرد و گفت: ۲.۵ ساعت بعد از حمله سایبری اولین جایگاه سوخت به مدار بازگشت.
آقای نژادعلی به بهرهبرداری از پروژه ملی صادرات دریایی گاز مایع در اولین روز از هفته دولت سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: امکان بارگیری ۶ هزار تن گاز مایع با ایجاد تاسیسات مورد نیاز در اسکله شهید باهنر فراهم شد.
وی با بیان اینکه طرح بازتوزیع یارانه بنزین در جهت عدالت محوری سال گذشته در کشور شکل گرفت، افزود: تخصیص ۲۰ لیتر بنزین به هر نفر مصوب شد و در ۲ هفته تدوین، کدنویسی، پیاده سازی و تخصیص به جایگاههای سوخت منطقه پایلوت انجام شد؛ اگرچه اکنون این طرح متوقف است، ولی به دستاوردهای فنی رسیدیم که ابزار غیر قیمتی سامانه هوشمند سوخت را دنبال کنیم.
شاید در کوتاه مدت به مردم فشاربیاید ولی در بلند مدت به نفع مردم است