معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، درباره اقدامات بنیادین آموزش و پرورش در سالی که گذشت، گفت: طبق سند تحول بنیادین در آموزش ابتدایی طرح و برنامههایی برای تحقق اهداف این سند جود دارد.
معاون آموزش ابتدایی در تشریح ساحت تربیت علمی و فناوری در آموزش ابتدایی گفت: بیماری کرونا باعث شد یک ریسمان جدید آموزشی برای معلم و دانش آموز شکل بگیرد، لذا سواد دیجیتال لازمه کار معلم و دانش آموز شد.
نجفی در ادامه گفت: زیست بوم جدید آموزشی برای ما ضرورت ایجاد میکند که سواد دیجیتال معلم و دانش آموز را بالا ببریم. یکی از برنامههای جدی که از سال گذشته شروع شده و برای سال آینده هم اجرایی میشود آموزشهای اولیه درباره تمرکز بیشتر روی درس علم و فناورانه است که به معلمان ۲۵۰۰ مدرسه این مبحث آموزش داده شده است.
معاون آموزش ابتدایی درباره ساحت اعتقادی - عبادی در مدارس ابتدایی گفت: در بحث آموزش قرآن در مدارس ابتدایی، مشکلاتی وجود دارد. در این زمینه طرحی است که در پنج استان اوطلب تهران، قم، بوشهر، خراسان شمالی و ایلام برگزار میکنیم و با استفاده از ظرفیتهای خارج از آموزش و پرورش و با مشارکت مردمی با توجه به شعار دولت مردمی سازی میتوانیم در بحث آموزش قرآن، معلمها را در بحث آموزش قرآن توانمند کنیم.
نجفی در پایان به طرح کتابخوانی «یار مهربان» اشاره کرد و گفت: این طرح، باعث افزایش میزان شناخت، تقویت مهارت خواندن، قدرت درک و تجزیه و تحلیل دانش آموزان میشود که قصد داریم کتابخانه کلاس پایههای اول تا ششم به کتابهای چاپی و فایلهای چند رسانهای مجهز شود. هر چند بتوانیم در این عرصه گستردهتر ورود کنیم میتوانیم اتفاقات بزرگی را در میزان تسلط فهم و شناخت بچهها رقم بزنیم. مهارتهای زبانی محفل تفکر است و انشاالله اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.