وزارت دارایی پاکستان با اشاره به خسارت زیاد سیل به زیرساختهای این کشور طی دوماه گذشته و توقف فعالیتهای تجاری از خسارت ۱۰ میلیارد دلاری به اقتصاد این کشور خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد؛ در حالیکه بارندگیهای فصلی و سیل در مناطق مختلف پاکستان همچنان ادامه دارد و بیش از ۳۰ میلیون نفر براثر آن آواره شدهاند، "مفتاح اسماعیل" وزیر دارایی این کشور در مصاحبهای گفت: اقتصاد پاکستان به دلیل بارندگیهای شدید و سیل ناگهانی تاکنون ۱۰ میلیارد دلار در بخشهای مختلف خسارت دیده است.
کارشناسان پاکستانی معتقدند: خسارت زیاد سیل به زیرساختهای کشور، کاهش فعالیتهای تجاری به دلیل مشکلات ناشی از سیل و از بین رفتن حجم بزرگی از محصولات کشاورزی ضربه بزرگی به اقتصاد پاکستان وارد کرده که با توجه به ادامه سیل و بارندگی این خسارت میتواند افزایش یابد.
به گفته منابع خبری در شبانه روز گذشته نیز ۲۴ نفر دیگر در حوادث ناشی از سیل و بارندگی در مناطق مختلف پاکستان جان باختند تا آمار رسمی قربانیان سیل بزرگ این کشور به ۱۰۶۶ کشته برسد.
گزارشها حاکی است پس از برآورد خسارات بالای سیل در پاکستان کمکهای بین المللی به این کشور برای مقابله با این معضل طبیعی نیز آغاز شده به طوریکه بسیاری از کشورها از جمله چین، امارات، ترکیه، انگلیس، کانادا و ... به صورت مالی و در قالب محمولههای امدادی، از پاکستان در مقابل سیل حمایت کرده اند.
نهادها و موسسات مالی بینالمللی از جمله بانک جهانی، بانک توسعه آسیا و برنامه جهانی غذای سازمان ملل از برنامه خود برای ارائه کمک ۵۰۰ میلیون دلاری به پاکستان خبر داده و درحال بررسی و تخمین خسارات سیل مذکور هستند.