رئیس اداره کاداستر و نقشه برداری اداره کل ثبت اسناد و املاک استان قزوین گفت: تا دو سال آینده تکلیف ۲۷ درصد از اراضی کشاورزی باقیمانده استان قزوین در طرح کاداستر تعیین تکلیف میشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، کرمانی، رئیس اداره کاداستر و نقشه برداری اداره کل ثبت اسناد و املاک استان در
وی افزود: اجرای طرح کاداستر از سال ۱۳۷۶ شروع شده و با توجه به اهمیت اراضی بافتهای شهری نسبت به اراضی کشاورزی و بیابانی، این طرح از شهرها شروع شد و تا سال ۱۳۸۴ نقشه برداری همه شهرها انجام شد و از سال ۱۳۸۹ کاداستر اراضی ملی به صورت جدی از سوی سازمان اسناد و املاک شروع شده است.
کرمانی خاطرنشان کرد: از پهنه یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار استان قزوین قریب یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی در کاداستر ثبت شدند و قریب ۷۳ درصد پهنه اراضی استان قزوین در طرح کاداستر ثبت شده اند.
وی افزود: از سال ۱۳۹۸ روند شتابگیری ثبیت مالکیتها از ناحیه اراضی ملی شروع شده و ۱۶۲ هزار هکتار از اراضی استان تثبیت شده بودند و در ۲ سال اخیر حدود ۷۸۰ هزار هکتار از اراضی استان در طرح کاداستر و اسناد تک برگی ثبت شده اند.
رئیس اداره کاداستر و نقشه برداری اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تصریح کرد: از سال ۹۸ سرعت ثبیت مالکیت اراضی طبیعی و دستگاههای اجرایی شدت گرفت و بیش از ۵۰ درصد رشد کرد.
وی افزود: ثبیت اراضی ملی به پایان رسیده و ۷۰ درصد از اراضی شهرها در کاداستر ثبت شده اند و در روستاها هم ۵۰ درصد از اراضی ثبیت مالکیت شده اند.
کرمانی تأکید کرد:، پیرو تفاهم نامههای منعقد شده با وزارت جهاد کشاورزی، امسال سال کاداستر زراعی است و با توجه به اینکه نزدیک به ۲۷ درصد از اراضی استان که عمدتاً کشاورزی هستند، باید تا ۲ سال آینده در طرح کاداستر ثبت و تثبیت مالکیت شوند.
وی افزود: از سال ۱۳۸۹ به بعد به هیچ وجه اسناد دفترچهای صادر نمیشود و فقط اسناد تک برگی صادر میشود و مختصات جغرافیایی یا یو تی ام بر روی اسناد تک برگی، ثبت میشود.
رئیس اداره کاداستر و نقشه برداری اداره کل ثبت اسناد و املاک استان بیان کرد: کمیسیون رفع تداخلات، مرجع تشخیص اراضی ملی و مستثنیات است و با استفاده از عکسهای هوایی و تشخیصهای مختلف، مشخص میکند کدام اراضی کشاورزی و کدام یک ملی هستند و اگر شخصی به این مقوله اعتراض دارد، باید تقاضای بررسی را به کمیسیون رفع تداخلات مدیریت امور اراضی بدهند.