در میز اقتصاد رسانه ملی مطرح شد
غیریارانه ای شدن تعرفه گاز مشترکان پرمصرف قبل از زمستان
معاون وزیر نفت گفت: تعرفه گاز مشترکان خارج از الگوی مصرف، غیریارانه ای محاسبه خواهد شد. این تعرفه ها طراحی و الگوی مصرف برای پنج اقلیم کشور بازتعریف شده است. امیدواریم قبل از زمستان این کار صورت گیرد .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای هوشنگ فلاحتیان در گفتگو با میز اقتصاد شبکه خبر درباره اصلاح تعرفه های مصرف گاز افزود: کسانی که مصارف شان خارج از الگو بود تعرفه های جدیدی را برایشان وضع کردیم. و با اعلام این موضوع مردم متوجه شدند و مصارف شان را کاهش دادند . برای پرمصرف ها گاز را از متوسط ۵۰۰ تومان بود به ۲۰۰۰ تومان رساندیم . با در نظر گرفتن آستانه و تاب آوری اقتصاد خانوار ها بدون هیچگونه چالش و دغدغه ای تعرفهها استقرار پیدا کرد.
وی درخصوص میزان تعرفه پله 12 یا آخر نیز گفت: چرا سعی کردیم که تعرفه پله دوازدهم را برسانیم به عدد حدود پنج هزار تومن که بازهم از آن تکلیف قانونی که برای ما است، کمتر است که فعلاً برای این که رعایت حال مردم را کرده باشیم بیشتر نرخ خوراک پتروشیمیها را تعریف کردیم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه امسال نیز کسری گاز خواهیم داشت، افزود: ما کسری گاز درهرحال خواهیم داشت در سال گذشته ما بیش از ۲۰۰ میلیون متر مکعب در روز کسری خواهیم داشت امسال هم خواهیم داشت . امسال تلاش کردیم که تا یکی دو ماه آینده حداقل ۴۰ تا ۴۵ میلیون مترمکعب گاز بیشتری نسبت به سال گذشته تولید کنیم. بنابراین این میزان کسری نسبت به سال گذشته اگر مثلاً ۲۳۰ میلیون مترمکعب بوده امسال به ۱۹۰ میلیون مترمکعب کاهش پیدا می کند. در تلاش هستیم شاید کمتر از یک ماه آینده قرارداد با روسیه اتفاق بیفتد و قبل از زمستان کمک بسیار قابل توجهی می کند که بتوانیم گاز مناطق شمالی و شرق و غرب کشور را به راحتی تامین کنیم.
گسترش دیپلماسی انرژی ایران در خلیج فارس، آسیای مرکزی و آمریکای جنوبی
آقای هوشنگ فلاحتیان با تاکید بر تحرک بخشی در دیپلماسی انرژی، از جمله این تحرکات را تحکیم روابط و بهبود روابط با کشور ترکمنستان دانست و گفت: موفق شدیم یک قرارداد گاز بین ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان را مبادله کنیم و این قرارداد عملیاتی شد .
وی درخصوص توسعه روابط با کشور روسیه نیز گفت: در آستانه یک قرارداد قابل توجه با روسیه هستیم که گاز را از کشور روسیه در مرحله اول از روزانه ۶ میلیون متر مکعب به ۱۵ میلیون مترمکعب از مسیر ترکمنستان افزایش دهیم. تفاهمات نهایی با روسیه انجام شده و مبادله قرارداد در حال نهایی شدن است.
معاون وزیر نفت همچنین با اشاره به فراهم شدن مقدمات روابط گازی با پاکستان و عمان، گفت: با عمان تفاهم شده که طرفین کمیته مشترکی تشکیل دهند تا برای احداث لوله گذاری میان دوکشور از مسیر خلیج فارس سرمایه گذاری مشترک صورت گیرد. همکاری درخصوص توسعه میدان نفتی با عمان در میدان هنگام به صورت یکپارچه نیز قطعی شده است.
وی صادرات گاز به عراق را در راستای توسعه و بهبود دیپلماسی دانست و افزود: صادرات گاز در سه ماهه ابتدای امسال حدود در حدود ۴۳ درصد نسبت به بازه زمانی سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرده که طبیعتاً درآمد خیلی خوبی را حاصل کرد. طرف عراقی مطالبات معوقه را پرداخت کرد.
آقای هوشنگ فلاحتیان درخصوص تحرکات دیپلماسی انرژی در آمریکای جنوبی نیز به مناسبات با ونزوئلا پرداخت و گفت: اگر بتوانیم ظرفیت پالایشگاهی در سایر کشورها ایجاد کنیم به راحتی بر تحریم ها غلبه و نفت را تبدیل به فرآورده می کنیم کنیم و فرآورده را در مناطق کشورهای دوردست به فروش می رسانیم. در حال حاضر کارکنان و پرسنل ما در یکی از پالایشگاه های ونزوئلا در حال تعمیرات اساسی پالایشگاه هستند. به زودی می توانیم ۹۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه نفت تحویل آن پالایشگاه بدهیم و از این مسیر نسبت به افزایش صادرات نفت خام هم اقدام می کنیم . در دو ماه آینده از پتانسیل آن پالایشگاه به نفع صادرات نفت استفاده خواهیم کرد. در کشور کوبا و سایر کشورها هم روابطی برقرار شده است.
افزایش 2.5 برابری درآمد حاصل از صادرات نفتی، گازی، و فرآوردههای نفتی
وی در ادامه با اشاره به افزایش 40 درصدی صادرات نفت، گفت: عملکرد مالی ناشی از صادرات نفت خام، میعانات گازی، گاز صادراتی و فرآوردههای نفتی در سال ۱۴۰۰ دو و نیم برابر با ۱۳۹۹ شد. محدودیت زیادی در صادرات میعانات گازی داشتیم که در مقاطعی صادرات آن به زیر ده هزار بشکه در روز رسید که با فعالیت هایی که صورت گرفت و از جمله کارهایی که در ونزوئلا و امثالهم انجام شد به مرز ۲۳۰ هزار بشکه در روز رسید.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از انرژی کشور توسط گاز تامین می شود، گفت: تعادل و تراز بین تولید و مصرف در بخش گاز تامین شد . ما موفق شدیم هیچ گونه خاموشی از لحاظ کمبود سوخت گاز و سوخت مایع به شبکه برق تحمیل نشود.
بهینه سازی سوخت با بخاری های هرمتیک
وی درباره بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به مصوبات متعدد شورای اقتصاد در این خصوص، افزود: بخشی از آن برمی گردد به خودروها که دوگانه سوز بشوند و علاوهبر بنزین بتوانند از گاز سی ان جی هم استفاده بکنند که در آن زمینه توفیق قابلقبولی داشتیم . بخشی از فعالیت های متنوع در بهینه سازی به تجهیزاتی که در داخل اماکن مختلف وجود دارد مرتبط است . در کشور حدود تقریباً بین ۱۸ میلیون تا ۲۰ میلیون بخاری داریم که بازدهی آنها کمتر از ۵۰ درصد است. الان بخاری های مدرن ساخته شده که راندمان بالای ۸۵ درصد است این یعنی که ما می توانیم در مصارف گاز خانگی در زمستان به اندازه چند فاز عسلویه تولید مجازی داشته باشیم.
آقای فلاحتیان با بیان اینکه درحال رفع مشکلات با تولیدکنندگان بخاری هرمتیک در کشور برسر هزینه آن هستیم گفت: ما به دنبال این هستیم که بازار صرفه جویی انرژی را در کشور راه بیندازیم. دوستان عزیزی که آمادگی دارند در زمینه های مختلف سرمایه گذاری بکنند سرمایه گذاری که منجر به بهینه سازی و کاهش مصرف شود ما آن سوخت را به آنها می دهیم که خودشان بتوانند در بازار مبادله کنند.