وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استقبال از تشکیل مجمع بانوان قرآنی گفت: حوزه فعالیتهای قرآنی بانوان باید مستقل باشد تا رشد کند.
وی با اشاره برخی آمارها و نظرسنجیها گفت: من واقع بین هستم و تحت تاثیر اعداد غیرعلمی قرار نمیگیرم و معتقدم انقلاب اسلامی یک معجزه است.
اسماعیلی با بیان نقش زنان در حوادث تاریخی همچون صدور حکم تحریم تنباکو گفت: حضور بانوان در دوره دفاع مقدس به شکلهای مختلف، نشان میدهد که فرهنگ قوی داریم.
وی اضافه کرد: ۳۰۰ خانم حافظ قرآن در یک روستا دیدم و وقتی پرسیدم با این مشکلات چگونه این تعداد حافظ قرآن تربیت کردید، گفتند یک رزمنده دفاع مقدس طی اقامتی شش ماهه به کودکان و نوجوانان قرآن یاد میداد و برخی از کودکان قرآن را حفظ کردند.
وزیر فرهنگ افزود: فرصتی که امروز در این دولت انقلابی پدید آمده را باید مغتنمی شمرد.
وی با استقبال از تشکیل مجمع بانوان قرآنی گفت: کارهای خوبی پیش بینی شده و معتقدم حوزه فعالیتهای قرآنی بانوان باید مستقل باشد تا رشد کند و اگر بتوانیم فضای نورانی قرآن را به خانهها ببریم تاثیر فراوانی خواهد داشت.
اسماعیلی افزود: امروز شاهد ازدحام ارادهها هستیم و مسئولان با هم تصمیم میگیرند در حالی که در گذشته شاهد تزاحم تصمیمها بودیم.
وی اضافه کرد: طرح «بشری» یک طرح موفقی بوده و آثار خوب اجرای این طرح ابتکاری را در برخی شهرها مثل ملارد دیدم و این فعالیتها مورد حمایت وزارت ارشاد است.
اسماعیلی با اشاره به انتقاد یکی از بانوان قرآنی گقت: اگر قصوری داشتیم عذرخواهی میکنیم. مسابقات قرآن ایران و عراق کار خوبی بود و از آن حمایت میکنیم و طرحهای فرهنگی در فضاهای متنوع مورد حمایت است. چون عامل وحدت و تقریب به ویژه در حوزه بانوان است.
وی خواستار گسترش برنامههای بین المللی مجمع بانوان قرآنی شد و قول داد که بودجههای آن از سوی وزارت فرهنگ تامین شود.
مجمع بانوان قرآنی کشور آغاز به کار میکند
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به آیات پایانی سوره تحریم گفت: امروز برای تشکیلات فرهنگی و قرآنی بانوان روز مهمی است. دو هزار و ۵۰۰ موسسه قرآنی و دهها هزار مسجد و پایگاه بسیج کارهای قرآنی انجام میدهند و حدود چهار تا شش میلیون نفر مخاطب کارهای قرآنی هستند و نکته جالب این است که ۹۰درصد از این مخاطبان را بانوان و دختران تشکیل میدهند.
علیرضا معاف افزود: مجمع بانوان قرآنی کشور آغاز به کار میکند و یکی از یادگارهای اسماعیلی خواهد بود. این جلسه مقدمهای برای نشست مهر ماه است که با مدیریت بانوان و همکاری سازما بسیج، اوقاف و امور خیریه و سازمان دارالقرآن تشکیل خواهد شد.
مجمع بانوان قرآنی آبان ماه تشکیل میشود
مژگان خان بابا دبیر شورای راهبری فعالیتهای قرآنی بانوان نیز با ارایه گزارشی از فعالیتهای انجام شده برای ایجاد مجمع بانوان قرآنی گفت: فهرستی ۵۰۰ نفره داشتیم که از بین آنها ۸۰ نخبه انتخاب میشود. تاریخ تشکیل این مجمع ۱۲ آبان خواهد بود و این مجمع یا ارایه طرحهای استانی تلاش میکند تا از ظرفیت بانوان استفاده کرده و برخی طرحها را به اجرا درآورد.
انتظار کارهای اثر گذار از مجمع بانوان قرآنی میرود
زینب بهجت پور رییس اداره قرآن و عترت حوزههای علمیه خواهران کشور نیز گفت: جای خالی چنین تشکیلاتی دیده میشد که اقدامات قرآنی بانوان را ساماندهی کند.
وی افزود: هدف از تشکیل این مجمع فقط ایجاد یک تشکل نمادین نیست بلکه تلاش داریم تا این مجمع به عنوان مرجع فعالیتهای قرآنی بانوان در حوزههای مختلف باشد و دچار روزمره گی نشویم و این ساختار باید به قدری قوی باشد که به لایههای عمیقتر قرآنی برسیم.
استاد دانشگاه سوره ادامه داد: از این مجمع انتظار داریم تا ضمن ارتباط با سطح عمومی جامعه با اندیشمندان و نخبگان رابطه داشته باشد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند در حوزههای مختلف از کارهای هنری تا فیلمسازی به کمک این مجمع بیاید.
وی افزود: گاهی مجموعههایی شکل میگیرد که کارهای موازی میکنند و لازم است مجمع بانوان قرآنی بتواند کارهای اثرگذار داشته باشد.
شهناز عزیزی مشاور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز از ضرورت کارهای فرهنگی تشکیلاتی و منسجم بانوان و فرهیختگان کشور در حوزه فرهنگ سخن گفت و چند پیشنهاد ارایه کرد.
بتول مشکین فام رئیس پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا درباره بین المللی کردن فعالیتهای قرآنی بانوان کشور گفت: ما ثقل اکبر و اصغر را از هم جدا میکنیم و در سطح بین الملل و در بخش خواهران نتوانسته ایم کار شایستهای انجام دهیم.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات قرآنی دانشجویان دختر ایرانی و عراقی در مشهد گفت: همکاران وزارت فرهنگ فعالیتهای قرآنی را جزو فرهنگ عمومی نمیدانند و در واقع مد و لباس و برج میلاد را فرهنگ عمومی میدانند.
دانشیار دانشگاه الزهرا افزود: در میان کودکان عراقی حافظان خوبی حضور داشتند و داوران ایرانی برای تربیت مربی و داور عراقی اعلام آمادگی کردند و فضای خوبی برای این همکاریها وجود دارد.
راحله دیوسالار مربی متخصص در آموزش عمومی قرآن کریم نیز گفت: از طریق طرح «بشری» که یک طرح آسان است توانستیم تجوید را به سادگی در چهار صفحه به کودکان آموزش دهیم.
وی از شهرری، میبد، ماهشهر و یزد به عنوان شهرهایی یاد کرد که طرح بشری در آنها اجرا شده است.
این مجری طرح قرآنی بشری خواستار همکاری وزارت آموزش و پرورش برای تربیت مربی طرح بشری شد.
۷۰ تا ۸۰ درصد دانشجویان پژوهشگر قرآنی را بانوان تشکیل میدهند
فروغ پارسا رییس مرکز پژوهشی مطالعات قرآن نیز درباره پژوهشهای قرآنی بانوان دانشگاهی نکاتی را بیان کرد و گفت: ۷۰ تا ۸۰ درصد دانشجویان پژوهشگر قرآنی را بانوان تشکیل میدهد.
دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: ما با تشکیل یک انجمن تلاش میکنیم تا با طرح مباحث مربوط به خانواده و عفاف و حجاب، پژوهشهای قرآنی انجام دهیم.
زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در دولتهای گذشته همیشه شعار فرهنگ داده میشد، ولی برای بستر انتقال فکری نمیشد. اگر به دنبال سبک زندگی سالم به عنوان مولفه تمدن نوین اسلامی هستیم، میتوانیم آن را از قرآن استخراج کنیم و کافی است خانوادهها را با آموزههای قرآنی آشنا کنیم.
وی با اشاره به سفر اخیرش به ونزوئلا گفت: یکی از بانوان آنجا میگفت من حجابم را در شما میبینم و این مصداقی از تشنگی مسلمانان جهان به معارف قرآنی است و از ظرفیت بانوان میتوان برای گسترش آموزههای قرآنی استفاده کرد.
مینو اصلانی رییس شورای بانوان اربعین نیز درباره حضور بانوان قرآنی در اربعین حسینی به عنوان فرصتها و توانمندیها سخن گفت.
طرح ملی بیمه قرآنی نداریم
فرخنده کریم زاده داور پیشکسوت قرآن از استان اصفهان درباره نقش بانوان در آموزش و ترویج قرآن مطالبی را بیان کرد.
وی با بیان مشکلاتی که برای گرفتن مجوز موسسات قرآنی وجود دارد، تاکید کرد: علاوه بر مشکلات مالی هیچ نظارتی درباره کیفیت این موسسات وجود ندارد.
کریم زاده با اشاره به غیرضروری بودن برگزاری مسابقات متعدد قرآنی در سطح کشور گفت: هدف مسابقات ایجاد انگیزه است و باید آموزش نیز در این زمینه سرلوحه باشد.
این پیشکسوت قرآنی افزود: چیزی به نام طرح ملی بیمه قرانی نداریم و حمایت درستی صورت نمیگیرد.