گندم آبی رقم سیمین و ۲ رقم لوبیای جدیدحاصل تحقیقات جدید محققان
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی : معرفی گندم آبی رقم سیمین و ۲ رقم لوبیا به نام های گیل و ساحل و رقم صنوبر سالاری با هدف افزایش بهره وری در تولید محصول، استفاده بهینه از نهاده های کشاورزی و انطباق بیشتر با تغییرات اقلیمی از اقدامات جدید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: مطالعه ۹۷ طرح تحقیقاتی در دولت سیزدهم در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان انجام شد.
«غلامرضا گودرزی» افزود: مطالعه این طرحها در ۶ بخش تحقیقاتی گیاهپزشکی، علوم زراعی و باغی، فنی و مهندسی کشاورزی، علوم دامی، منابع طبیعی، آبخیزداری و واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین مشارکت محققان این مرکز در معرفی گندم آبی رقم سیمین و ۲ رقم لوبیا به نام های گیل و ساحل و رقم صنوبر سالاری با هدف افزایش بهره وری در تولید محصول، استفاده بهینه از نهاده های کشاورزی و انطباق بیشتر با تغییرات اقلیمی از دیگر اقدامات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در این مدت بودهاست.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: تهیه نقشه حاصلخیزی خاکهای استان، استفاده از انرژی زمین گرمایی برای کاهش مصرف انرژی در گلخانه های استان، مدیریت کنترل تلفیقی کرم گلوگاه انار در باغات، ساماندهی خشکه رودها برای تامین آب و افزایش تولیدات گیاهی، غنی سازی ضایعات کشاورزی با آمونیاک برای تعلیف دام و اجرای طرح سایبان در باغات انار استان از دیگر اقدامات مرکز در این مدت بودهاست.
گودرزی گفت: ۳۶ عنوان مقاله علمی پژوهشی ناشی از نتایج طرحهای تحقیقاتی این مرکز نیز با تلاش پژوهشگران مرکز در این مدت در مجلات داخلی و خارجی به چاپ رسیدهاست.
وی ادامه داد: یافته های تحقیقاتی محققان مرکز را در راستای افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی و دانش بنیان کردن کشاورزی، در قالب ۱۱مورد روز در این مدت به بخش انتقال یافته است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی اظهار داشت: محققان مرکز ۹۶ نفر روز به عنوان یاوران تولید و ۱۴۴ نفر روز به صورت محقق معین از مزارع و باغات استان مرکزی بازدید کرده و و با بررسی مسائل و مشکلات منطقه راهکارها و توصیههای فنی لازم را به کشاورزان ارائه کردند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی ادامه داد: ۱۹ هزار و ۷۰۰ نفر روز در این مدت در معاونت آموزش این مرکز با هدف ارتقای دانش مهارتی بهره برداران بخش کشاورزی برای بهره برداران حقوقی از جمله کارکنان وظیفه نیروهای مسلح استان، مددجویان ندامتگاه و کمیته امداد امام خمینی (ره) آموزش برگزار شده است.
گودرزی خاطرنشان کرد: برگزاری آموزش ضمن خدمت برای ۳۹۷ نفر از مدیران و کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، برگزاری ۲۴۰ دوره آموزشی با مشارکت چهار هزار و ۳۹۷ بهره بردار بخش کشاورزی و منابع طبیعی از طریق شبکه آموزش مجازی کشاورزی (شاک) از دیگر اقدامات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در این مدت بودهاست.
وی اظهار داشت: هنرستان پردیس انار ساوه با هدف تربیت کشاورزان آینده و جوان سازی بخش کشاورزی سال آینده توسط این مرکز به بهره برداری رسید و ۶۳ دانش آموز در ۲ رشته کارودانش کشت و پرورش گیاهان دارویی و کشت و پرورش گل و گیاهان زینتی و یک رشته فنی حرفه ای تعمیر ماشین های کشاورزی تحصیل خود را در این هنرستان آغاز کردند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بذر و نهال از جمله اصلی ترین و مهمترین نهاده در تولید محصولات کشاورزی به شمار می رود کارشناسان واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال مرکز در این مدت بر کنترل و گواهی هشت هزار و ۶۰۰ تن بذر اصلاح شده ارقام زراعی و ۹۰۰ هزار اصله نهال درختان مثمر در استان نظارت داشتند.