مدیرکل دیوان محاسبات استان مرکزی: رویکرد اصلی دیوان محاسبات اولویت دادن به پیشگیری بهجای مچگیری است.
حمید جولایی ادامه داد: هدف دیوان محاسبات در قانون اساسی مطرحشده و مهمترین رسالت این نهاد اعمال نظارت و پاسداری از بیتالمال است، بررسی و حسابرسی وجوه مصرفشده با توجه به بودجه مصوب یکی از وظایف دیوان محاسبات است که تحت عنوان تفریغ بودجه به انضمام گزارشهای تحلیلی جهت ارائه به مجلس و انتشار برای عموم مردم آماده میشود.
او تصریح کرد: مطابق ماده ۴۲ قانون دیوان محاسبات این نهاد برای انجام وظایف خود میتواند در تمامی امور مالی کشور تحقیق و تفحص نماید و اشخاص و سازمانهایی که به نحوی از انحاء از بودجه کل کشور استفاده مینمایند مکلف به جوابگویی هستند.
مدیرکل دیوان محاسبات استان مرکزی عنوان کرد: با حضور آقای بذرپاش در رأس دیوان محاسبات کشور تحولات ساختاری و محتوایی در رویکرد این سازمان رخ داد که مهمترین آنها در بحث تفریغ بودجه شکل گرفت، گزارش تفریغ بودجه میبایست تا انتهای دیماه ارائه شود، اما دیوان محاسبات توانست گزارش تفریغ بودجه به انضمام ۱۹ گزارش تحلیلی را ۶ ماه زودتر و در انتهای تیرماه ارائه کند و این مهم که مسبوق به سابقه نبوده علاوه بر اینکه مورد تقدیر نمایندگان قرار گرفت خرسندی مقام معظم رهبری را نیز به همراه داشت و در این خصوص دیوان محاسبات را چابک و فعال توصیف کردند.
وی همچنین با اشاره به برش استانی تفریغ بودجه تصریح کرد: ۲۷۶ جزء، بند و تبصره داشتیم که از این تعداد ۱۵۴ مورد دارای عملکرد بود و ۱۰۰ مورد فاقد عملکرد که درمجموع ۳۶ مورد مفاد و منویات حوزه تقنینی رعایت نشده بود و موضوع برای جوابگویی دستگاههای مربوطه در دستور کار قرار گرفت و در نهایت اگر تخلفی به قطعیت برسد به دادسرا ارجاع خواهد شد، همچنین در مواردی تکالیف قانون بودجه برای اصلاح ساختار و شفافیت شرکتهای دولتی و انتظام بخشی بودجه این شرکتها رعایت نشده بود.
جولایی افزود: ۱۶۰ یافته حسابرسی در حوزه فنی احصاء شد که مبتنی بر عدم رعایت قوانین و مقررات بوده که در حال مستندسازی و در صورت لزوم ارجاع به مراجع بالادستی و دادسرا است.
او همچنین خاطرنشان کرد: خوشبختانه شاخصهای سلامت اداری در استان مرکزی مطلوب است و اکثر عدم رعایتها و تخلفات احتمالی ناشی از جهل به قانون و عدم آموزش بوده است.
مدیرکل دیوان محاسبات استان مرکزی خاطرنشان کرد: رویکرد اصلی دیوان محاسبات اولویت دادن به پیشگیری بهجای مچگیری است که شاید مهمترین راهکار برونرفت از مشکل مفاسد و تخلفات اداری است که در تقلیل و کاهش تخلفات و تحقق منویات حوزه تقنینی منتج به نتیجه بوده است.
جولایی در ادامه افزود: شورای اندیشه ورزی صیانت از بیتالمال نیز با بهرهگیری از ظرفیتهای نخبگانی توسط دیوان محاسبات راهاندازی شده و جلسات این شورا در استان هم ماهانه با حضور اعضاء برگزار و چالشها و گلوگاههای فساد و زوایای پنهان آن شناسایی میشود چراکه اعتقاد ما بر این است که هنر دیوان محاسبات باید اصلاح رویهها باشد.
او حسابرسی زیستمحیطی تالاب میقان، توجه به طرحهای طرح نهضت ملی مسکن و طرح ۸۱۰۰ واحد اراک، ورود دیوان به ترک فعل مدیران و مسئولین، احصای ترک فعلها در اجرای قانون هوای پاک با توجه بهضرورت و حساسیت حاکم بر استان به لحاظ آلودگی هوا و ارجاع گزارشهای به مراجع مربوطه را از خروجی جلسات شورای اندیشه ورزی صیانت از بیتالمال عنوان کرد.
مدیرکل دیوان محاسبات استان مرکزی با اشاره به موفقیتهای دیوان محاسبات گفت: جمهوری اسلامی ایران اخیراً به ریاست دوره جدید سازمان دیوان محاسبات کشورهای عضو اکو یا اکوسای انتخاب شد که این مهم دستاورد ارزشمند دیگری است که نشان میدهد جهتگیری مدیریتی دیوان محاسبات با رویکرد عملگریانه و تحولآفرین به دنبال نقشآفرینی در سازمانهای بینالمللی است.
جولایی عنوان کرد: اخیراً همچنین پیشنهاد دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران درباره تشکیل کارگروه حسابرسی فناوری اطلاعات با استقبال کشورهای عضو اکوسای مورد تصویب قرار گرفت.
او در انتها تأکید کرد: افتتاح مرکز نوآوری و خلاق، گسترش شبکه نظارت مردمی با سامانه ۱۹۸ که در انعکاس مسائل و تخلفات از طریق گزارشهای مردم بسیار مؤثر بوده، تشکیل کمیته پیگیری مطالبات، هوشمند سازی نظارت بر خط رسیدگیها بخشی از اقداماتی است که در دیوان فناورانه مردم پایه برنامهریزی و عملیاتی شد.