همزمان با روز داروساز، آزمایشگاه فرمولاسیون پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی آغاز به کار کرد.
وی افزود: به علت رویکرد سنتی در این حوزه، سهم فرآوردههای طبیعی در بازار دارویی رسمی ایران ناچیز (کمتر از ۱۰ درصد) است و مقایسه آن با بازارهای رسمی کشورهای دیگری مانند چین و هند که سهم فرآوردههای طبیعی در بازار رسمی دارویی آنها بیش از ۵۰ درصد است، لزوم استانداردسازی این محصولات در راستای تجاریسازی و کسب سهم بیشتر از بازار را مشخص میکند؛ از سوی دیگر، بیشتر محصولات ارائهشده در عطاریها به دلیل رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی و استانداردهای مربوطه در فرآیند تولید و بستهبندی، دارای آلودگیهای قارچی و میکروبی است و میتوانند برای سلامت مصرفکنندگان خطر داشته باشند.
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی گفت: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در راستای مسئولیت اجتماعی خود برای زمینهسازی گسترش فرهنگ استفاده از فرآوردههای طبیعی استاندارد و مطابق با شیوه نامههای روز دنیا اقدام به راهاندازی آزمایشگاه فرمولاسیون کرده است.
غفارزادگان تاکید کرد: این آزمایشگاه با نیازسنجی از صنعت و بازار به دلیل خلأ مرجع علمی و تخصصی در زمینه فرمولاسیونهای گیاهی ایجاد شده و بهصورت تخصصی در زمینه فرمولاسیون فرآوردههای طبیعی در حوزههای مختلفی از جمله مکملهای دارویی، فرآوردههای آرایشی-بهداشتی و سایر محصولاتی که از گیاهان دارویی در فرمولاسیون آنها بهره برده میشود، اقدام به ارائه خدمت میکند.
وی گفت: استفاده از نیروی انسانی متخصص، بهرهگیری از مشاوره اعضای هیأت علمی پژوهشکده از گروههای فارماکوگنوزی و فارماکولوژی، امکانات سختافزاری و نرمافزاری کامل در حوزههای فرمولاسیون و آنالیز و استفاده از روشهای علمی بر مبنای مرجعیت آخرین فارماکوپههای منتشر شده از مزیتهای اصلی این آزمایشگاه است.
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی تاکید کرد: با توجه به وجود واحد تولیدی در مقیاس نیمهصنعتی و صنعتی در پژوهشکده گیاهان دارویی، امکان افزایش مقیاس (Scale Up) کلیه فرمولاسیونهای انجام شده از مقیاس آزمایشگاهی به مقیاس پایلوت و صنعتی نیز فراهم شده است.
آزمایشگاه فرمولاسیون پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی از شهریور سال ۱۴۰۱ و همزمان با روز داروساز آماده خدمترسانی به همه فعالان عرصه سلامت در زمینه گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی است.