آغاز برداشت گیاهی که پس از ۷ سال خواب، ثمری خیره کننده داشت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: ۵۰ هزار هکتار از زمینهای ملی بدون استفاده در استان به کشت آنغوزه اختصاص یافته که با احتساب زمینهای کشاورزی،سطح زیر کشت این محصول گیاهی به ۵۲ هزار هکتار رسیده است.
دهقان پور با بیان این که از هر بوته آنغوزه ۲۰۰ گرم محصول برداشت میشود افزود: برداشت این محصول از نیمه دوم مرداد آغاز شده است و تا پایان مهر ادامه دارد که بر اساس پیش بینی انجام شده، امسال ۲۰ تن آنغوزه در فارس برداشت خواهد شد.
وی گفت: آنغوزه گیاه دارویی با بوی ناخوشایند، اما پرسود است که در بیابانها کاشت و با آب باران آبیاری میشود و نیاز به سم، کود و آبیاری ندارد.
آنغوزه ۷ سال پس از کاشت به مرحله برداشت میرسد.
زارعی یکی از آنغوزه کاران شهرستان نی ریز، بیش از پانزده هزار هکتار از بیابانهای بدون استفاده این شهرستان را به کشت آنغوزه اختصاص داده است.
روزانه ۳۰۰ کارگر کار برداشت آنغوزه را در زمینهای آقای زارعی انجام میدهند که هر کدام روزانه یک میلیون تومان دست مزد میگیرند.
این کشاورز نی ریزی، نبود صنایع تبدیلی آنغوزه در کشور را یکی از مشکلات و دلیل اصلی صادرات خام آن به کشورهای دیگر از جمله هند بیان می کند .
هر کیلوگرم گیاه دارویی آنغوزه بیش از یک و نیم میلیون تومان در ایران فروخته میشود.
که برای خودش کارکرده
چون باگرونی وتورم قیمت این محصول صادرات بالارفت
ومنطقه ماکلاهمین گیاه کشت میشه واین شخص اقای زارعی منم میشناسم
فردبسیارمتشخص باوقارومتین هستند.کشاورزنمونه استان فارس هم هستند