بر اساس آمار سازمان غذا و دارو، بیش از ۳۰ هزار متخصص داروساز در ۱۴ هزار داروخانه کشور ایفای نقش میکنند؛ نقشی که شاید بسیاری از افراد از آن اطلاع کافی نداشته باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ پنجم شهریور در ایران به مناسبت زادروز محمد زکریای رازی، روز داروساز نامیده شده است؛ خبرنگار ما به مناسبت این روز، به سراغ داروخانههای سطح شهر رفته است تا ضمن تبریک روز داروساز، مردم را بیشتر با شرح وظایف داروسازان آشنا کند.
دکتر «رضوان الهی» داروساز که بیش از ۷ سال است در این حرفه کار میکند، گفت: نظارت بر نحوه درستِ نسخه پیچی و تحویل دارو با دستور العملِ درست از وظایف داروسازان است.
وی افزود: داروسازان وظایف دیگری نیز دارند همانند دادن مشاوره و راهنمایی مورد نیاز بیماران درخصوص مصرف دارو که موضوع مهمی است، اما مردم چندان این موضوع را جدی نمیگیرند.
خبرنگار ما از بیمارانی که به داروخانهها مراجعه کرده بودند، درباره دریافت مشاوره از داروسازان سوال کرد.
خانمی که به داروخانهای در خیابان مطهری مراجعه کرده بود، گفت: تنها موضوعی که در داروخانه دیدهام، گرفتن داروهاست و هیچ وقت مشاورهای نگرفتهام.
آقایی در داروخانهای دیگر گفت: به علت ازدحام جمعیت معمولا دکتر داروساز فرصت نمیکند برای هر نسخهای مشاوره دهد.
دکتر «نیلوفر بیطرفان» داروساز در پاسخ به اینکه چرا داروسازان به مراجعان مشاوره نمیدهند، گفت: بیماران باید بدانند که دریافت مشاوره از داروساز حق آن هاست و اگر داروخانهای شلوغ است، این مردم هستند که باید به داروساز این نکته را یادآوری کنند.
دکتر «نوشین محمدحسینی» داروساز گفت: رنگ لباس داروساز، سفید است و با رنگ لباس رنگی تکنسینهای داروخانه فرق میکند و این موضوع نشانه خوبی است تا مردم فقط از داروساز نحوه مصرف دارو و مشاوره دارویی را مطالبه کنند.
بنا به گفته دکتر «جنیدی» عضو انجمن داروسازان تهران، داروسازان بر اساس قانون مکلف هستند ۱۷ خدمت را به بیماران ارائه دهند.