رئیس سازمان انرژی اتمی:
سهم تولید برق هستهای کشور باید به ده هزار مگاوات برسد
محمد اسلامی گفت: سهم تولید برق هستهای کشور باید از هزار به ده هزار مگاوات برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم آغاز اجرای آب شیرین کن نیروگاه اتمی بوشهر گفت: ما امروز فقط یک نیروگاه هزار مگاواتی داریم، اما باید چند عدد نیروگاه هزار مگاواتی داشته باشیم تا سهم تولید برق افزایش یابد.
محمد اسلامی افزود: تحریم و دشمنیها و تنگناها نباید ما را در گذشتهای که طی کردیم نگه دارد، باید دور از نگاه به بیرون و با اعتماد به ظرفیت داخل و متخصصان داخلی جریان طراحی و ساخت نیروگاه را به جریانی مستمر تبدیل کنیم.
وی گفت: باید با فکر نتوانستن خداحافظی کرد ظرفیت کشور و مردم بالاتر از این است که، چون بیگانگان همراهی نمیکنند ما نمیتوانیم. ما با باور میتوانیم، همه کسانی که تا دیروز با ماهمکاری نمیکردند را مشتاقانه به همراهی تشویق کنیم.
اسلامی افزود: هدف گذاری برای تولید ده هزار مگاوات برق هستهای شدنی است و نباید ساز و کار تامین منابع ما را سست کند، زیرا تامین منابع مالی طرحهای هستهای باید متفاوت از امروز باشد، زیرا این طرح هاخود از درون خود ثروت آفرین است.
وی در خصوص ساخت آب شیرین کنها نیز گفت: تغییر اقلیم اتفاق افتاده و امروز باید به منابع پایدار تامین آب توجه کنیم. امروز بالاترین ظرفیت تولید آب شیرین از دریا در دنیا در حوزه خلیج فارس مستقر است و ما کمترین سهم را داریم.
اجرای طرح آب شیرین کن تحقق مسئولیت اجتماعی سازمان انرژی اتمی است
نماینده مردم بوشهر گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: این پروژه در راستای تغییر نگاه دولت به استان بوشهر و پیرو سفر رئیس محترم جمهوری اجرایی می شود، از برادر عزیزم حضرت آیت الله رئیسی و مهندس اسلامی که مجری این امر خیر هستند صمیمانه تشکر می کنم.
عبدالکریم جمیری ادامه داد: آب یکی از مسائل اساسی استان بوشهر است و مردم استان نباید در کنار آب لب تشنه باشند. امیدوارم با یک عملیات جهادی کام مردم با سرعت پیدا کردن این پروژه شیرین بشود.
وی بیان کرد: از زمان استقرار نیروگاه اتمی عقب ماندگی های زیادی در ایفای مسئولیت های اجتماعی این مجموعه داشته ایم و امیدواریم با انجام اقدامات موثر در استان این عقب ماندگی جبران شود.
نماینده مردم بوشهر گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مردم دو روستای هلیله و بندرگاه مشکلات عدیده ای درخصوص اسناد مالکیت، آب و ساخت و ساز دارند و باید تکلیف آنها روشن شود. در جلساتی که پیش از این با حضرتعالی، وزیر کشور و رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور داشتهایم قرار شد در جلسهای مشترک مشکلات مردم این دو روستا بررسی و برای آن تصمیم گیری شود، امیدوارم با همت رئیس سازمان انرژی اتمی در این خصوص هم موفقیت خوبی برای این منطقه و شهرستان بوشهر داشته باشیم.
تلاش برای حل مشکل دیرینه کمبود آب
استاندار بوشهر نیز در مراسم آغاز ساخت آب شیرین کن نیروگاه اتمی بوشهر گفت: در استان بوشهر همه اقدامات هم راستا و در کنار هم انجام میشود تا مشکل دیرینه کمبود آب در این استان، ساماندهی و رفع شود.
احمد محمدی زاده افزود: مهار روان آبها، ساخت سدها، تصفیه پسابهای شهری، ابخیزداری ساخت آب شیرین کنها و حتی جمع آوری آب کولرها برای مصارف غیر آشامیدنی را به موازات هم پیش میبریم.
وی ادامه داد: در سال گذشته همزمان با سفر رئیس جمهور، رئیس سازمان انرژی اتمی پیشنهاد ساخت آب شیرین کن برای بوشهر را داد در حالی که در این بخش وظیفه ذاتی ندارد.
استاندار بوشهر گفت: این نوع نگاه رئیس سازمان انرژی اتمی برگرفته از تفکر جهادی و برخاسته از تفکر دوران دفاع مقدس است.
حل مشکل آب، راهی برای تحقق پدافند غیرعامل
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر هم
کمبود آب شرب در استان را یک مشکل دیرینه عنوان کرد و ادامه داد: استان بوشهر در شبانهروز نیاز به ۴۰۰ هزار مترمکعب آب آشامیدنی دارد که ۹۱ درصد آن در خارج از استان تامین میشود.
آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری افزود: این موضوع همسو با شاخصهای پدافند غیرعامل نیست و باید زمینه تأمین آب پایدار در داخل استان فراهم شود.
وی با بیان اینکه نیاز آب شرب استان در آینده به ۵۰۰ هزار مترمکعب میرسد، گفت: تامین نیاز آب آشامیدنی استان بوشهر یک ضرورت بنیادین است.
امام جمعه بوشهر با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن شرایط کنونی و آینده استان برای تأمین آب، ادامه داد: سند چشمانداز تأمین آب استان در سال ۱۳۹۱ تدوین و هم اکنون بهروز شده است.
صفایی بوشهری عنوان کرد: یکی از منابع تامین آب این استان به شکل شیرین کردن آب دریا است و یکی از فرصتهایی که به خوبی میتواند در این راستا مورد استفاده قرار گیرد بهره بردن از نیروگاه اتمی است.
وی با بیان اینکه این طرح سال ۱۳۹۲ طراحی و سال ۱۳۹۴ ارائه شد، افزود: این طرح به دلایل مختلف دچار توقف شد، اما اکنون به دستور رئیس جمهور و تلاش رئیس سازمان انرژی اتمی و مدیران استانی بوشهر، ساخت آبشیرینکن ۷۰ هزار مترمکعب بوشهر آغاز شده و امید است بهزودی از آن بهرهبرداری شود و مورد استفاده مردم قرار گیرد.
امام جمعه بوشهر گفت: بیتردید ۷۰ هزار متر مکعب در مقیاس نیاز ۴۵۰ هزار متر مکعب آب استان یک عدد مناسب است تا ما بتوانیم در آینده کل نیاز استان بوشهر را از درون تامین کنیم و این مشکل برای همیشه و با مدیریت دانشبنیان حل شود.