حفاری ۱۲۲ حلقه چاه اکتشافی، توصیفی، توسعه ای، افقی و جهت دار در مناطق خشکی و دریایی از آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در تشریح عملکرد این شرکت از ابتدای کار دولت سیزدهم تاکنون گفت: در این مدت ضمن ارتقاء ناوگان حفاری از ۵۶ دستگاه به ۶۴ دستگاه، ۹۱ حلقه چاه اکتشافی، توصیفی، توسعهای و ۳۱ حلقه چاه افقی و جهت دار و در مجموع ۱۲۲ حلقه چاه حفاری شده است.
علیرضا گلپایگانی افزود: همچنین در این مدت ۳ هزار و ۹۹۶ مورد خدمات فنی و مهندسی و ۸۶۷ مورد خدمات ویژه ارائه شده است.
وی با بیان اینکه شرکت ملی حفاری ایران در حال حاضر ۴ طرح حفاری کلید در دست در حال اجرا دارد، ادامه داد: یک طرح در نفت شهر پایان یافته و ۲ طرح دیگر که شامل حفاری ۶ حلقه چاه در میدان بالارود و حفاری ۵ حلقه چاه در میدان لالی بنگستان است، در حال برنامه ریزی به منظور اجرا است.
به گفته گلپایگانی؛ طرح ۸+۶+۶ حلقه چاه به کارفرمایی مدیریت اکتشاف، طرح ۱+۱۲ به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس، طرح ۱۰ حلقه چاه توسعهای آزادگان به کارفرمایی شرکت متن و طرح حفاری آبهای ژرف به کارفرمایی نهاد ریاست جمهوری از جمله طرحهای کلید در دست در حال اجرا از سوی شرکت ملی حفاری ایران به شمار میروند.
این مقام مسئول میگوید: طرح حفاری ۶ حلقه چاه در میدان سپهر و جفیر، حفاری ۴ حلقه چاه در میدان سیاهمکان، حفاری ۴ حلقه چاه در میدان آبان و پایدار غرب، حفاری چاههای میدان سولابدر، بینک، مارون ۲ و ۵، اهواز ۲، ۳ و ۵، مارون ۶ و اهواز یک و ۴ نیز از طرحهای فعال و در حال اجرای غیر کلید در دست شرکت ملی حفاری ایران هستند.
بازسازی و نوسازی ناوگان صنعت حفاری
وی با اشاره به تاکید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در زمینه ضرورت بازسازی و نوسازی ناوگان صنعت حفاری کشور، گفت: با توجه به اینکه حدود ۵۰ درصد هزینههای توسعه و سرمایهگذاری در بخش بالادستی مربوط به حفاری است، از این رو نوسازی و بازسازی ناوگان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
گلپایگانی افزود: به همین دلیل شرکت ملی حفاری در یک سال اخیر، بازسازی و راه اندازی دستگاه حفاری ۴۳ فتح، بازسازی و تعمیر اساسی ۳۰۰ دستگاه کاروان اردوگاهی دکلهای حفاری، بازسازی و راه اندازی دستگاههای حفاری ۶۵-۶۷-۴۸--۲۰ فتح، تعمیر اساسی ۱۱ دستگاه جرثقیل ۲۵ تن، تعمیرات اساسی ژنراتورهای برق دکلهای حفاری و بروزرسانی و تعمیر مجموعه موتورآلات، ماشین آلات، عملیاتی و خدمات فنی را انجام داده است.
جابجایی ۹۵ دستگاه حفاری در نقاط مختلف کشور
به گفته مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون، ۹۵ دستگاه حفاری در استانهای خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، ایلام، گرگان، اردبیل و بوشهر برای انجام عملیات حفاری جابجا شده اند.
وی میگوید: جابجایی دکلهای حفاری که به روال معمول با بکارگیری بیش از ۱۲۰ دستگاه خودروهای کشنده سنگین و فوق سنگین انجام میشود، فعالیتی کاملا تخصصی است که به لحاظ اهمیت آن با دقت بالا انجام و شامل نقل و انتقال در سطح جادههای مواصلاتی و راههای دسترسی به چاهها تا برپایی دکل و نصب متعلقات آن است.