دادستان تهران به همراه معاونان و جمعی از مدیران از انبارهای اداره کل گمرک استان تهران بازدید کرد.
دادستان تهران پس از حضور در انبارها مواردی اعم از نحوه نگهداری کالاها، سال ورود و علت عدم ترخیص برخی از کالاها را مورد بررسی قرار داد و در این رابطه دستوراتی را جهت تعیین تکلیف و نحوه نگهداری صحیح اقلام صادر کرد.
صالحی در ادامه با حضور در جلسه مشترک مدیران گمرکات استان تهران و سایر مسئولان دستگاههای ذی ربط پس از دریافت نظرات و درخواستها در رابطه با مسائل موجود در این حوزه، دستوراتی را صادر کرد.
علی صالحی بیان کرد: در بحث ترخیص و تعیین و تکلیف کالاها در انبارهای گمرکات و سازمان اموال تملیکی با ورود شخص ریاست معظم قوه قضائیه عزم جدی به وجود آمده و تمام مسئولان به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند تا اقدامات به نتیجه برسد.
وی افزود: تحول بسیار مطلوبی در فرایند انبارداری و شیوه نگهداری در انبار گمرکات و انبارهای سازمان اموال تملیکی صورت گرفته، اما این اقدامات به نقطه مدنظر مطلوب نرسیده و با آن فاصله داریم.
لزوم آسیب شناسی مشکلات موجود در حوزه سازمان اموال تملیکی و گمرکات
دادستان تهران تصریح کرد: سازمانهای اموال تملیکی، گمرک، بنادر و دستگاههای دیگر باید ضمن آسیب شناسی مشکلات موجود پیشنهادات خود را در دو حوزه مسائل عمومی و تخصصی به دادستانی ارائه تا تدابیر لازم اندیشیده شود و در صورت نیاز به نهاهای قانونگذار وسران محترم قوا منعکس شود.
وی با اشاره به دستگاههای ماینر موجود در سازمان اموال تملیکی، گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه برق وجود دارد، باید این کالاها با برنامه و با پیشنهاد صحیح تعیین تکلیف و از استرداد آنها که منتهی به استفاده غیر مجاز از برق شود، جلوگیری گردد.
وی افزود: با توجه به اهمیت راهبردی نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور در خصوص مشکلات ترخیص کشندههای موجود در گمرکات، موضوع با فوریت توسط معاونین آقایان تورک و میرابراهیمی بررسی و احصا، لازم است تا در این رابطه جلسهای برگزار و دستگاههای مرتبط به ویژه راهداری به این جلسه دعوت و مشکلات موجود از جمله تحمیل هزینه غیرمعین اسقاط خودرو به خریداران بررسی و تعیین تکلیف عاجل صورت پذیرد.
بیشتر بخوانید: ترخیص ۱۷۰۰ کانتینر کالای متروکه اموال تملیکی هرمزگان
دادستان تهران با اشاره به آسیبهایی که سلامت کالاهای انبار شده گمرکات را تهدید میکند، بیان کرد: در این رابطه باید موضوع به صورت کالا به کالا بررسی، مشخص و همچنین برای رفع مشکلات پیشنهادهای کارشناسی لازم صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه در بازدید از انبارهای گمرک استان تهران برخی از کالاها به ۱۵ یا ۱۶ سال گذشته مربوط است، گفت: برای خرید این کالاها قطعا مبالغ ارزی پرداخت شده نگهداری کالا در گمرکات نیز مستلزم هزینه میباشد لذا امانات مردم به زودی تعیین تکلیف و با انجام فرایند قانونی در سریعترین زمان ممکن ترخیص شوند.
وی به جهت تسریع در فرایند تعیین تکلیف وجلوگیری از خسارت به کالاهای متروکه دستور ویژه جهت انتقال و نگهداری کلیه کالاهای مذکور به یکی از انبارها و تحویل در محل به سازمان اموال تملیکی و برگزاری مزایده فوری در همان محل را صادر کرد.
وی افزود: کالاهای سلامت محور موجود در انبارهای گمرکات باید در محل مناسب که مورد تایید سازمان غذا و دارو بوده و تایید مینماید، نگهداری و ظرف ۴۸ ساعت به این اماکن منتقل شوند.
علی صالحی با استماع مشکل ترخیص ۱۸۰ هزار واحد سرم موجود در انبار عمومی فرودگاه امام (ره) دستور فوری برای ترخیص ظرف ۴۸ ساعت با نظارت سازمان غذا و دارو و با اولویت رفع نیاز داخلی و زوار اربعین در کشور را صادر کرد.
اقلام سلامت محور از جمله شیرخشک های دارویی، سریعا تعیین تکلیف شوند
دادستان تهران در خصوص نگهداری شیرخشکهای دارویی که مدتی از نگهداری آنها در انبار گمرکات استان تهران میگذرد، گفت: این کالاها جزو اقلام سلامت محور هستند و باید در خصوص آن هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود، لذا در این رابطه دستورات ویژهای برای بررسی وضعیت این اقلام و انتقال شیرخشکهای موجود در سولهها به انبارهای دارای درجه حرارت متناسب با نظر سازمان غذا و دارو را صادر نمود.
وی با بیان اینکه در بازدید از انبارهای گمرکات استان تهران یکسری اقلام از مدتها و سالهای گذشته در محل نگهداری شده بودند، گفت: برای بررسی و تعیین تکلیف این اقلام دستورات ویژهای صادر شد.
دادستان تهران با توجه به مشکلات مطرح شده و نیاز به بررسی تخصصی و فوری، دستور تشکیل قرارگاه تعیین تکلیف کالاهای بلاتکلیف موجود در انبارهای عمومی گمرکات و سازمان اموال تملیکی وتعیین ساز کار لازم را صادر کرد.