نماینده ولی فقیه در استان قزوین با آیتالله جوادیآملی در روستای احمدآباد دماوند دیدار کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، آیتالله عبدالله جوادیآملی (مدظلهالعالی) در این دیدار که با موضوع مراسم بزرگداشت
وی ادامه داد: وقتی یکجا مرکز حکومت شود، حوزههای بزرگ هم آنجا تشکیل میشوند و علمای بزرگی آنجا رشد میکنند، بعد از اینکه صفویه اصفهان را پایتخت قرار دادند، شیخ بهایی آنجا پدیدار شد، قزوین هم وقتی پایتخت شد مرحوم آیتالله رفیعی و امثالهم ثمره این درختان پربار بودند، امیدواریم به برکت نظام اسلامی و به دست شما حوزه قزوین اینطور باشد.
از حقشناسی و عالمپروری شما تشکر میکنیم
آیتالله جوادیآملی با اشاره به برنامهریزیها برای برگزاری بزرگداشت مرحوم حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی، عنوان کرد: از حقشناسی و عالمپروری شما تشکر میکنیم، از تقویت حوزه شما از راه تقویت علما نیز حقشناسی میکنیم، اینها نعمتهای الهی است، حمایت شما حوزویان از این کتاب (اشاره به کتاب موسوعة کلمات الرسول الاعظم (ص) مرحوم ابراهیمی) و این علما بسیار حائز اهمیت است، وقتی حوزه این را کتاب درسی قرار بدهد یا توسط علمای بزرگ قزوین یا در نماز جمعه مطالب ایشان بازگو شود این گوشهای از درک معارف است، امیدواریم این موارد انجام شود.
وی بیان کرد: لازم است احیای علم به وسیله این امور انجام شود، یک وقت انسان برای شاگردانش یک سلسله درسهایی میگوید، این خوب است، اما این احیای علم نیست و صرفاً نیاز او را برطرف میکند، باید طبق فرموده ائمه «احیا امرنا» کنیم یعنی احیای امر کنیم، باید رکن فرهنگی و کارهای علمی افراد را برجسته کنیم و ارج نهیم، این احیای امر است، وقتی نظام ما نظام اسلامی شد و نماز جمعه در آن برپا شد و اعتقاد به، ولی فقیه بود، در این شرایط وظیفه ما احیای امر است.
آیتالله جوادی آملی تصریح کرد: همه ما موظفیم در عصر خودمان به اندازه شیخ طوسی باشیم، کسی نباید کنار گذاشته شود، ما در این عصر کار شیخ طوسی این عصر را به اندازه خودمان انجام دهیم، تدریس و مدیریت کنیم، اما این همه شیخ طوسی نیست، شیخ طوسی شاگرد سید مرتضی بود، علما زیاد آمده و رفتهاند، اما مرحوم آیتالله حائری که تقریباً صد سال قبل بوده، کسی مثل او که آن فشار را تحمل کند تا شاگرد بپروراند، استاد بپروراند، حوزه را تأمین کند، این از هر کسی بر نمیآید.
وی گفت: مدیریت چیز دیگری است، احیای امر به معنای تدریس و تألیف نیست، البته اینها هم هست، همه اینها شاخههایی هستند، اما شجره احیای امر آن مدیریت عالی است.
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی نماینده، ولی فقیه در استان قزوین هم گفت: حضرت حجتالاسلاموالمسلمین سید موسی ابراهیمی مؤلف کتاب «موسوعه کلمات رسول اعظم (ص)» بودهاند که حضرتعالی مقدمه مبسوطی را برای آن نگاشتهاید.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: مرحوم حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی منابع دینی را به خوبی میشناختند و با آنها سر و کار داشتند، کتابخانه غنی و متقنی در اختیارشان بود، با قرآن و نهجالبلاغه مأنوس بودند، میتوان گفت نهجالبلاغه در شهر قزوین با ایشان جدی شد.
وی افزود: کلاسهای درسی که برای معلمان و آموزش و پرورشیها داشتند خیلی مؤثر بود در اینکه نهجالبلاغه به کلاس و درس بیاید و مطرح شود، همچنین ایشان مبارز و انقلابی پیش از انقلاب بودند، خیلی در مباحث انقلاب جدی بودند، در رساندن اعلامیههای امام خمینی (ره) و فعالیتهای دیگر پای کار بودند، ایشان همچنین پدر شهید هم بودند.
نماینده، ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: مرحوم حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی برای کتاب "موسوعة کلمات الرسول الاعظم (ص) " حدود ۲۰ سال زحمت کشیدند، آن موقع ایشان زیرزمین منزلشان را به این کار اختصاص داده بودند، بنده زیاد خدمتشان میرسیدم، چند میز را کنار هم گذاشته بودند و به تفکیک مباحث مربوط به قرآن، مباحث راجع به امیرالمؤمنین (ع) و امام حسین (ع) و مباحث اخلاقی را بر روی آنها قرار داده بودند، یعنی همه اینها را موضوعبندی کرده بودند و همه مسائل را با خط خوشی که داشتند نوشته بودند و به صورت موضوعی کار میکردند.
وی خاطرنشان کرد: کار چاپ به یک ارگانی سپرده شد، متأسفانه شما نمیتوانید اسم مؤلف را در این کتاب پیدا کنید، زیرا اسم ایشان خیلی در حاشیه قرار گرفته است، یعنی یک ظلمی در این زمینه به ایشان شده است، چون این حاصل زحمت ۲۰ ساله ایشان بوده است، همسر ایشان در قید حیات هستند، ایشان هم پا به پای حاجآقا ابراهیمی زحمت کشیدند، یعنی خانوادگی پای کار بودند و این کتاب را به ثمر رساندند.
امام جمعه قزوین تأکید کرد: مقدمه حکیمانهای که حضرتعالی وقت گذاشتید برای این کتاب نگاشتید خیلی ارزشمند بود، جا دارد این مقدمه متن درسی حوزهها باشد، زیرا در نبوت عامه، نبوت خاصه، قرآنشناسی و حتی گاهی انسانشناسی ورود کرده است، در قسمت آخر نیز بحث محکم و متشابه را مطرح فرمودهاید، این نگاههای زیبای حضرتعالی خیلی برای ما مفید بوده است، همچنین نگاههای مرحوم علامه که شما آن نگاهها را هم در نگاه خود داشتهاید، هر چقدر بخواهم شکرگزار این مسئله باشم خود را عاجز میبینم، زیرا این مقدمه خیلی مؤثر بود برای اینکه ما یک سری مسائل و نکات را بهتر متوجه شویم.
وی یادآور شد: در این مقدمه حضرتعالی نبوت عامه، نبوت خاصه و کلیدیترین مطالب این حوزهها را مطرح فرمودید، کتاب را هم بهصورت عام و خاص با نگاه قرآنی نگاه کردید، ما تلاش میکنیم اگر بتوانیم این کتاب را برای حوزهها جا بیندازیم، زیرا مرحوم حاجآقای ابراهیمی بسیار به شهر ما و جامعه ما خدمت کرد و ارادتمند شما هم بود.
نماینده، ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: در گوش کردن به صوت تفسیر حضرتعالی در سوره طه بود که چند بار به این برخوردم که شما به این کتاب استناد میکردید، شما میتوانستید مستقیم به سراغ منابع کتاب بروید، اما به خاطر اینکه این کتاب دیده شود از آن نام میبردید و از شما قدردانی میکنیم.