گوشت بوقلمون با پروتئین بالا و چربی جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز است.
فایدههای مصرف گوشت بوقلمون
منبع غنی ریزمغذیها
گوشت بوقلمون سرشار از فسفر است ونقش اساسی در حفظ و تشکیل توده استخوانی و دندانها دارد، در رشد و ترمیم بافتها موثر است و به تنظیم PH خون کمک میکند.
وجود آهن در گوشت بوقلمون در تولید سلولهای جدید، هورمونها و ناقلهای عصبی نقش دارد.
بوقلمون منبع غنی از روی است و در واکنشهای ایمنی، تشکیل ماده ژنتیک سلولی، ادراک مزهها، بهبود جراحات و رشد جنین موثر است. مس دیگر ماده معدنی در بوقلمون است که علاوه بر تشکیل آنزیمهای مختلف برای تشکیل هموگلوبین و کلاژن نیز ضروری است. بسیاری از آنزیمهای بدن که حاوی مس هستند در مقابله با رادیکالهای آزاد نقش دارند.
بدون چربی و کلسترول
گوشت بوقلمون بهخصوص سینه آن بدون چربی و کلسترول است و به همیندلیل جزء گوشتهای سالم محسوب میشود.
همچنین گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشتها کالری کمتری دارد.
مصرف مداوم منابع چربیهای اشباع منجر به افزایش کلسترول خون میشود که زمینه ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی افزایش پیدا میکند.
سرشار از ویتامینهای گروه B
پروتئینهای موجود در گوشت بوقلمون جزء انواع کمچرب است که میتواند تمام اسیدهای آمینه ضروری برای حفظ و تشکیل بافت عضلانی را تامین کند. علاوه بر این، گوشت بوقلمون سرشار از ویتامینهای گروه B است که برای تامین انرژی و متابولیسم ضروری خواهند بود.
تقویت سیستم ایمنی بدن
گوشت بوقلمون جزء منابع سرشار از سلنیوم محسوب میشود این ماده معدنی برای عملکرد متابولیسم هورمونهای تیروئیدی، فرایندهای آنتیاکسیدانی و تقویت ایمنی بدن موثر است.
یکی دیگر از مزایای استفاده از گوشت بوقلمون خواص ضدسرطانی آن است. مطالعات نشان میدهد ترکیبات موجود در گوشت بوقلمون بهخصوص سلنیوم در جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی نقش دارد.
بهبود خلقوخو
گوشت بوقلمون سرشار از تریپتوفان است که اسیدآمینه ضروری و پیشنیاز تشکیل سروتونین است و این ناقل عصبی موجب بهبود خلقوخو و اشتها میشود. تریپتوفان همانند دیگر اسیدهای آمینه موجود در گوشت بوقلمون در تقویت عملکرد سیستم ایمنی نیز نقش دارد. تریپتوفان همچنین بهعنوان ترکیب طبیعی مقابله با بیخوابی نیز شناخته میشود و بهتر است افرادی که دچار بیخوابی و دیگر اختلالات خواب هستند حتما گوشت بوقلمون را در رژیم غذایی خود قرار دهند.